Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θα ενεργοποιούσαν βόμβα μέσω κινητού – Ρωμανός: Δεν είμαι «Πυρήνας»

- Advertisement -

Τα ευρήματα από τις έρευνες στο κρησφύγετο των «Πυρήνων» στη συνοικία της Αθήνας, Τουρκοβούνια, αποδείχτηκαν «χρυσός» για την Αντιτρομοκρατική…

Έπειτα από πολύωρες έρευνες οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να εντοπίσουν ορισμένα σημαντικά ευρήματα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στο διαμέρισμα έχουν βρεθεί δέκα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εκ των οποίων το ένα χρησιμοποιήθηκε για τη μίσθωση του διαμερίσματος.

Εντοπίστηκαν ακόμη πέντε usb και διάφορες ιδιόχειρες σημειώσεις με κωδικοποιήμενες φράσεις που αποσκοπούσαν στις μεταξύ τους κρυπρογραφημένες επικοινωνίες- συνεννοήσεις. Χαρακτηριστικά, ορισμένες από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι νεαροί είναι οι εξής:

«Η γάτα με γρατσούνισε πολύ» σημαίνει «ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε». Για να ξέρεις ποιο φίλο μου θα βρεις σου γράφω ο «Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε πρώτος (ή δεύτερος, ή τρίτος κτλ)».
Όταν εσύ θα απαντήσεις η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική «σημαίνει θα έχεις κανονίσει με το φίλο μου».

«Μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι» σημαίνει ότι σε δυο ημέρες από εκείνη στιγμή και στις έξι το απόγευμα θα είμαι στα σκαλάκια και θα με περιμένει ραδιοταξί.

Θα ενεργοποιούσαν βόμβα μέσω κινητού

Αποκρυπτογραφώντας το σχεδιάγραμμα που εντοπίστηκε οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι τέσσσερις της Κοζάνης προσπαθούσαν ή είχαν καταφέρει να κατασκευάσουν βόμβα, η οποία θα είχε τη δυνατότητα να ενεργοποιηθεί μέσω κινητού.

Οι λίστες με τα ονοματεπώνυμα πολιτών που είχαν κρυμμένες ήταν αρκετά οργανωμένες και χωρισμένες σε κατηγορίες. Οι δράστες φέρεται να χρησιμοποιούσαν τις λίστες προκειμένου να φτιάχνουν πλαστά δελτία ταυτότητας και να τα χρησιμοποιούν στην ενοικίαση σπιτιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί συλληφθέντες στις χειρόγραφες σημειώσεις τους, αναφέρουν ονόματα που δεν έχουν εμπλακεί σε κάποια παράνομη πράξη και δεν είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την αστυνομία.

Από τις σημειώσεις φέρεται να προκύπτει ότι οι ληστές της Κοζάνης σχετίζονται με μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνες της Φωτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στο κρησφύγετο στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν ένα γνήσιο δελτίο ταυτότητας, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, κάρτες μνήμης, φυσίγγια τουφεκιού, χειρόγραφες σημειώσεις με στοιχεία πολιτών, σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, ρούχα, σακίδια, κλειδιά οικείων, εξαρτήματα για τον καθαρισμό όπλων και το πρωτότυπο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του διαμερίσματος.

Ρωμανός από τις φυλακή: «Δεν είμαι μέλος των Πυρήνων»

Με επιστολή του που αναρτήθηκε στο indymedia, ο συλληφθείς για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός, διευκρινίζει για μια ακόμη φορά ότι δεν υπήρξε μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει διαφωνίες σε θέσεις της οργάνωσης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η παρέμβαση του Νίκου Ρωμανού στη συγκέντρωση στις φυλακές Αυλώνα την Κυριακή 17/02 Θα αρχίσω λέγοντας δυο λόγια σχετικά με την υπόθεσή μου. Απ’ την πρώτη στιγμή υπήρξε μια προσπάθεια θυματοποίησης μας αποκρύπτοντας τις επιλογές μας και παρουσιάζοντάς μας ως παρασυρμένους νέους. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από ενορχηστρωτές της κρατικής προπαγάνδας και συνεχίστηκε από τους ρεφορμιστικούς κύκλους αριστερίστικων συνιστώσεων τύπου ΑΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από τη μια λοιπόν τα ΜΜΕ οξύνουν τη στρατηγική αποπολιτικοποίησης της αναρχικής δράσης μετατρέποντας τις επιλογές μας σε δακρύβρεχτες ιστορίες κίτρινου τύπου και από την άλλη οι ρεφορμιστές της ΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χωρίς να πουν λέξη για τις επιθετικές πρακτικές αγώνα, μυξοκλαίγονται για εμάς συμβάλλοντας στην αποπολιτικοποίησή μας. Για μένα η σύλληψη τεσσάρων ένοπλων αναρχικών χωρίς μάχη είναι μια ήττα που δεν επιδέχεται περαιτέρω θυματοποίησης. Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μια πλούσια ιστορική εμπειρία, μια αντάρτικη παράδοση όπου οι επαναστάτες μάχονται ως το τέλος. Μια αντίληψη που προωθεί μια αυθεντική επιλογή σύγκρουσης με την εξουσία.

Μια επιλογή που έχει καταφέρει να σχηματίσει σημαντικές ιστορικές παρακαταθήκες επαναστατικού αγώνα. Προφανώς η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει αποκλειστικά εμάς. Οι λόγοι που μας ώθησαν σ΄αυτή την επιλογή εξηγήθηκαν στο κείμενο που δημοσιεύσαμε σχετικά με την υπόθεσή μας. Σχετικά με τα βασανιστήρια λοιπόν, προφανώς και έχει σημασία να αναλύσουμε τις στρατηγικές προθέσεις της εξουσίας εναντίον μας. Όταν όμως αυτή η ανάλυση καταλήγει να υπερκαλύπτει τις επιλογές αγώνα που μας οδήγησαν στη φυλακή, τότε απλά αναπαράγει μια τρομολαγνική αντίληψη χωρίς επαναστατική προοπτική. Για μένα η απάντηση σε βασανισμούς και δολοφονίες συντρόφων (χωρίς να εξισώνεται η διαφορετική βαρύτητα του καθενός) είναι τα αντίποινα εναντίον των εχθρών της ελευθερίας.

Αντίποινα τα οποία συνδέονται ταυτόχρονα με την πολύμορφη αναρχική δράση δημιουργώντας μόνιμες εστίες αντίστασης. Θα προσπαθήσω τώρα να μεταφέρω το βίωμα μου για να γίνει αντιληπτό στον καθένα. Ο ψυχικός πόνος της υποταγής και της αναίμακτης παράδοσης δεν συγκρίνεται με τον ξυλοδαρμό απ’ τους μπάτσους. Ο ξυλοδαρμός σε εξαγριώνει ενώ ο άλλος σε στοιχειώνει. Κλείνοντας θέλω να χαιρετήσω όλους τους συντρόφους που έτρεξαν μοιράζοντας κείμενα, στήνοντας μικροφωνικές, κολλώντας αφίσες, οργανώνοντας πορείες, βάζοντας φωτιές ζεσταίνοντας τις καρδιές μας. Τέλος να στείλω την αμέριστη αλληλεγγύη μου στον απεργό πείνας Σπύρο Δραβίλα και να ενημερώσω ότι από τις φυλακές Αυλώνα 37 άτομα δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα του για μια ανάσα ελευθερίας».

www.newpost.gr
 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διασυνδέσεις με Ισλαμιστές βλέπει η αντιτρομοκρατική πίσω από τους τρομοκράτες
    Διασυνδέσεις με Ισλαμικούς θύλακες στην Αθήνα ,βλέπει πίσω από τους 20χρονους τρομοκράτες η αντιτρομοκρατική. Οι αστυνομικοί έχουν βάσιμες υπόνοιες πως…
    οι νεαροί τρομοκράτες ,έχουν έρθει σε επαφή με τους Ισλαμιστές προκείμενου να προμηθευτούν όπλα. Προφανώς οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα όπλα που έχουν βρεθεί έχουν προέλευση το Πακιστάν ή το Αφγανιστάν…TΩΡΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ…….Χ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog