Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο «ΠΑΠΑΣ ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ» κ. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ!

- Advertisement -

Η Δημοτική Αρχή των απευθείας αναθέσεων δεν μπορεί να ξεχωρίσει την διαφορά ανάμεσα στις απευθείας αναθέσεις και τις αγορές ακινήτων και τις πληρωμές απαλλοτριώσεων! Είναι πρωτοφανής η ελλιπής γνώση βασικών θεμάτων του Δήμου που επιδεικνύει ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του…

Ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος τηρεί με σχεδόν θρησκευτική ευλάβεια την τακτική των απευθείας αναθέσεων, συνεχίζει να παραπληροφορεί με δελτία τύπου, «βαφτίζοντας» τις αγορές ακινήτων και τις πληρωμές απαλλοτριώσεων ως απευθείας αναθέσεις.

Με πρωτοφανή άγνοια ο «Πάπας των απευθείας αναθέσεων» ξεχνά ότι οι αγορές ακινήτων και οι πληρωμές απαλλοτριώσεων είχαν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία), επικύρωση από τη Νομαρχία, εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, όπως ορθά προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας.

Η αξιολόγηση, η εκτίμηση, η διαφάνεια δεν υπάρχουν στις απευθείας αναθέσεις στις οποίες ειδικεύεται ο κ. Λογοθέτης, ο οποίος την διετία 2011-12 μοίρασε σε γνωστούς και φίλους 1.700.000 ευρώ.

Να μιλά για διαφάνεια αυτός που μοιράζει 1,7 εκατ. ευρώ πάει πολύ.

Η Δημοτική αρχή Γκιώνη, μέσα από Αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, εκτέλεσε την τετραετία 2007-10 ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 21.000.000 ευρώ, μόνο του Δήμου, σε μεγάλα έργα υποδομής και πλήρωσε για αγορές ακινήτων 1.000.000 ευρώ και σε απαλλοτριώσεις 6.800.000 ευρώ.

Η Δημοτική Αρχή Λογοθέτη ολόκληρο το 2011 εκτέλεσε ένα και μοναδικό έργο κόστους 20.000 ευρώ (για ηλεκτροφωτισμό).

Και τώρα ακυρώνει χρήσιμες αγορές, όπως είναι αυτή μεγάλης έκτασης στον Υδροφόρο Ορίζοντα, που μπορούν να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού του Λουτρακίου.

Και ταυτόχρονα υποθηκεύει ακόμη και τις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου, καθώς οι αγορές που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ολοκληρωμένου Αθλητικού Κέντρου στην Περαχώρα (στο χώρο που σήμερα είναι το γήπεδο του ποδοσφαίρου) δεν θα γίνουν ποτέ – τουλάχιστον όσο είναι Δήμαρχος ο κ. Λογοθέτης και όσο συνεχίζει να κοροϊδεύει τους Περαχωρίτες…

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. giati na min milaei re papagale tis kakias oras edo milaei o antropos poy den gnorizei tin lexi alithia den tha milaei o gkionis ante peste ston afenti sas na kanei mia prospathia na pei esto mia fora alithia kai meta milame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    aaaaaaaaaaaa kai tha to xexnaga o aikaterinhs ti sas ekane kai pesate na ton fate

  2. Τις επιλογές και τα δάνεια του Γκιωνη θα τις πληρώνουμε ως δήμος για πολλα χρόνια ακόμα.
    Λίγη πετσα να υπήρχε και δεν θα έκανε και δηλώσεις απο πάνω

  3. Πραγματικά ο πρώην αυτός Δήμαρχος δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
    Αντί να τρέξει να βοηθήσει όπως μπορεί την κατάσταση που αυτός δημιούργησε με τις αλόγιστες δαπάνες του,κατακρίνει τον Λογοθέτη που προσπαθεί να σώσει κάτι από την καταστροφή.
    Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ακολουθούσε από την αρχή, ο τωρινός Δήμαρχος μια άλλη γραμμή αφήνοντας να βουλιάξουν όλα τα υπερχρεωμένα έργα του πρώην ?

  4. Κύριε Γκιώνη Βλέπω σαν Δημότης της Πόλις ότι έχετε αφομοιώσει καλά το σύστημα των Πολιτικών αυτής της Χώρας
    Δηλαδή το σύστημα του συμψηφισμού…
    Έκανα αλλά και εσύ έκανες 1-1=0
    Εδώ όπως είδα στο βίντεο. Ο Λογοθέτης σας κατηγόρησε ευθέως ότι το υδροθεραπευτήριο αρχικά κοστολογήθηκε 11 εκατομμύρια εσείς το πήγατε 18 εκατ…!!
    Το ΚΕΙΠ 600 χιλιάδες εσείς το πήγατε 1.480 εκατομμύρια…!!
    Και σας προκάλεσε να απαντήσετε επί αυτού και εσείς από το καλαματιανό το ρίχνετε στο Τσάμικο…!!
    Σε ποιους απευθύνεστε στους Λουτρακιώτες,,,???
    Ναι πέστo.. ναι σe σας ta πρόβατα…
    Ναι καταλάβουμε τι λέτε..!!
    Ενας δημότης Π.Α

  5. ΚΑΛΕ ,ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΜΙΛΑΤΕ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ ΛΑΜΠΑ ,ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΦΑΚΟΙ .
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑ ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΕ ,ΑΣ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΕΙ ΤΟ ΠΑΕΙ.
    ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΟΙ ΚΛΗΤΗΡΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ .
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ,ΜΟΥΓΓΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΓΑ ,ΦΙΛΤΑΤΕ? ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ. ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ,ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΣΥΝΕΠΗΣ .Ο ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΘΩΚΟΣ ,ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ,ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ?

  6. 3 ΛΑΛΟΥΝ ΚΑΙ 2 ΧΟΡΕΥΟΥΝ!!!!!!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝΤΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ!!!ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!

  7. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΓΚΙΩΝΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΧΟΛΙΟ, ΑΛΛΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΠΟΣΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΕΤ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ¨Η ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΏΡΟΦΟ ΠΑΡΚΙΝ, ¨Η ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!!!! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΚΑΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ 38 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΪΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ???????????

  8. Ο ΛΑΟΣ ΗΘΕΛΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ……..ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΩΡΕ…..ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ!!ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ Κ. ΓΚΙΩΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ 40.000.000,00 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ (ΟΤΑΝ ΕΠΙ Π.ΠΑΥΛΟΥ ΑΚΟΥΓΕ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΕΒΓΑΖΕ ΣΠΥΡΑΚΙΑ)ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕ ΧΡΕΗ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΤΟΠΟ!!!ΧΑΙΡΕΤΕ!!

  9. Πες  πες κάτι θα μείνει.
    Αλήθεια 11:27  ποιος διοικεί τον δήμο τα 2 τελευταία χρόνια?
    Ο Γκιώνης  ή μήπως ο Λογοθέτης που άφησε τα πάντα στην τύχη τους.
    Παρέλαβε έναν εύρωστο δήμο,κι αυτό με στοιχεία ορκωτών λογιστών κι όχι με λόγια του αέρα και υποθέσεις και τα έκανε μαντάρα.
    Αν το μέρισμα του καζίνο δεν έπεφτε θα είχαν πληρωθεί ή όχι οι οφειλές της ΑΕ?
    Η πόλη αυτή την στιγμή έχει έργα που της  δίνουν υπεραξία,έργα που ήταν αίτημα των δημοτών χρόνια και τώρα  ξαφνικά μας έγιναν  βάρος .
    Δεν τα θέλουμε,μας κοστίζουν…
    Ξεπουλήστε τα λοιπόν να τελειώνουμε.
    Πάντως το τραγικό είναι το πόσο  κοντή μνήμη διαθέτουμε  και ξεχάσαμε την προ Γκιώνη εποχή,τα λεφτά της και πως τα διαχειρήστηκαν. Αλλά να μου πεις …από το χέρι που τρως δεν το δαγκώνεις.
    Αγαπητοί μου λοιπόν να πω ότι  το μηδενικό  έργο, η εγκατάλειψη των Κοινοτήτων,τα αναξιοποίητα  προγράμματα και η διάλυση του Δημοτικού μηχανισμού δεν καλύπτονται με λάσπη στον ανεμιστήρα.
    Όσο κι αν βολοδέρνετε στα blogs και τα καφενεία  αναπαράγοντας τα ίδια και τα ίδια η τύχη σας είναι ήδη προδιαγεγραμμένη ,κοινώς σας πήρανε χαμπάρι.
     

    ΥΓ εσύ 5:37 που μας έρχεσαι από μακριά, από που ενημερώνεσαι ? από τον συνδικαλιστή
    συγγενή ? αν θέλεις έχω πολλά να πω….

  10. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 96 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΣΜΗΜΑ.ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ!!.ΤΑ ΠΑΧΥΔΕΡΜΑ ΟΡΝΙΑ ΠΕΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ.ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΜΑΡΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΜΕ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΣΟΥΛΑ ΜΑΣ ΕΒΛΑΒΙΚΑ .ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ. ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΜΕ.
    ΥΓ.ΤΟ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ =ΣΟΦΟΤΑΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

    Κ.ΠΑΠΑΝΤΟΥΓΙΑΣ.

  11. Φίλτατε 4:13,
    Θα συμφωνήσω με το σκεπτικό σου, της υπεραξίας που δίνουν τα έργα στην πόλη μας και είναι θεμιτό.
    Εκτός απο την υπεραξία που δίνουν έχουν και κόστος συντήρησης και κόστος λειτουργίας.
    Στο πρώτο το πέτυχε ο Κος Γκιώνης. Τα έργα έδωσαν στο Λουτράκι υπεραξία για όσους τα γνωρίζουν.
    Το κόστος λειτουργίας και το κόστος συντήρησης και την αποπληρωμή τι έχει γίνει;
    Στην αποπληρωμή, αποτύχαμε. Είτε με την μείωση του μερίσματος θα έπρεπε να υπολογιστεί η μείωση του εισοδήματος και να είχαν σχέδιο Β.
    Στα υπόλοιπα όλα θα ήταν ωραία και καλά εάν το Κράτος υποστήριζε με τα κοινωνικά του προγράμματα μέσω των Οργανισμών του τις λειτουργίες των Δημοτικών θεραπευτηρίων.
    Οι εξελίξεις κατέρρευσαν τα έσοδα απο το Κράτος και οι λούσεις των εκ ιδίων πελατών δεν θα μπορούσαν να καλύψουν το χρέος.
    Η ίδια απώλεια εσόδων έρχεται να δημιουργήσει και σοβαρό πρόβλημα στην συντήρηση του κτηρίου και των αναγκών του.
    Αρα θα έπρεπε να υπήρχε και εδώ σχέδιο Β.
    Επειδή εμείς εδώ κάνουμε εκ του ασφαλούς προβλέψεις και έχουμε τις ιδανικές λύσεις στην θεωρία θα ήθελα να ρωτήσω.
    Εάν ισχύει το σενάριο ότι υπάρχουν χρήματα στον Δήμο. Απο που θα μπορούσε να κάνει προσλήψεις για το έργο αυτό; Μέσω ΑΣΕΠ; Μέσω τι;Μέσω περιφέρειας; Μέσω ελεγκτή; Οπότε ένα καταπληκτικό έργο που το θέλαμε ως γενιά πολλά πολλά χρόνια πλέον υπάρχει αλλά είναι γυμνό και αδύναμο απο πολλές απόψεις.
    Το χειρότερο είναι να κάτσουν να τα βρουν για την Λουτράκι Α.Ε. και την διάσωση του Λουτρακίου.
    Και δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται απο κανέναν να συμβαίνει.
    Εαν νομίζετε ότι περισσεύει χρόνος νομίζω ότι κάνουν ένα ακόμη οικτρό λάθος.

    Ένας Απλός Πολίτης..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog