Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πήγατε στο Κατάρ αλλά δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι τη Λάρισα»

- Advertisement -

«Μας ρωτάτε διαρκώς τι αντιπροτείνουμε: Εμείς αντιπροτείνουμε ένα πράγμα: Να αρχίσουμε έστω και τώρα την προσπάθεια να βασιστούμε στις δικές μας δυνάμεις, αντί να κοροϊδεύουμε το λαό για τις φαραωνικές επενδύσεις που τάχα θα μας σώσουν», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα αγροτικά θέματα…

Στην ομιλία του στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επέλεξε να επιτεθεί κατά της κυβερνητικής απολογητικής, περί εστίασης στην ανάπτυξη και εχθρότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις επενδύσεις.

Η επίθεσή του μάλιστα, υπήρξε και προσωπική, κατά του Αντώνη Σαμαρά:

«Πήγατε εν ονόματι της ανάπτυξης στο Κατάρ, αλλά δεν τολμήσατε να πάτε μέχρι τη Λάρισα ή το Ηράκλειο για να συναντήσετε τους αγρότες να κουβεντιάσετε τα αιτήματά τους (…) Μην παριστάνετε τον Πόντιο Πιλάτο για τη σταύρωση του λαού μας, γιατί εσείς είστε ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του Γολγοθά του. Μην παριστάνετε τον άνθρωπο που προσωποποιεί τη σταθερότητα, γιατί εκπροσωπείτε την αστάθεια. Ποιο είναι το πραγματικό πολιτικό σας πρόσωπο; Αυτό της καταδίκης του Μνημονίου, ή το «ουδείς αναμάρτητος» και η αποδοχή της υλοποίησης του Μνημονίου; Τα Ζάππεια και οι «κωδικοί» σας, ή οι πολιτικές που ακολούθησαν χωρίς να μας εξηγήσετε πού πήγαν οι κωδικοί σας;»

Στο ίδιο πνεύμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρέθεσε σειρά προτάσεων, τις οποίες όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τολμά να υλοποιήσει: Αυτές, σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, περιλαμβάνουν «φθηνό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ και μείωση της τιμής του πετρελαίου τουλάχιστον στην τιμή στην οποία αγοράζει πετρέλαιο ο Ισπανός και ο Πορτογάλος αγρότης που ανταγωνίζεται τον Έλληνα», «μέτρα για να παραμείνουν οι αγρότες στα χωράφια χωρίς να κινδυνεύουν να τους πάρει η τράπεζα το σπίτι ή να τους βάλει φυλακή για τα χρέη» και μια δημόσια Αγροτική Τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο. Υπενθύμισε δε, πως αντίστοιχες ήσαν οι προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, «τις οποίες έχετε κάνει κουρελόχαρτο, γιατί πραγματικό σας πρόγραμμα είναι το Μνημόνιο και μόνον το Μνημόνιο».

«Μία δέσμευση έχουμε για τους αγρότες: Θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας, θα συγκρουστούμε, θα διεκδικήσουμε, θα γυρίσουμε τα πάνω κάτω, ώστε οι αγρότες να μπορούν και του χρόνου να καλλιεργούν τα χωράφια τους και να ζουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

Αντιπαράθεση για τις επενδύσεις

Απέναντι στις νύξεις του Αντώνη Σαμαρά περί αντιεπενδυτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας επέστρεψε την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως τις επενδύσεις τις διώχνει το Μνημόνιο, καθώς κανείς επιχειρηματίας δεν επενδύσει σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες δεν έχουν αγοραστική δυνατότητα.

«Βεβαίως και θέλουμε επενδύσεις από το εξωτερικό – αλλά χρειαζόμαστε επενδυτές και όχι πειρατές. Αν ανάπτυξη θεωρείτε το real estate και παραχώρηση ενός πλούτου δεκάδων δισ. σε μία εταιρεία έναντι 11 εκ. ευρώ, όπως έγινε στη Χαλκιδική, όπως έγινε και στον Έβρο και στη Θράκη – ρωτήστε το δήμαρχο της ΝΔ στην Αλεξανδρούπολη, ρωτήστε την τοπική κοινωνία γιατί εναντιώνεται στην επένδυση» κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αποσπάσματα της ομιλίας του από δελτίο ειδήσεων του Mega:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog