Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χλωροφύλλη: Το αίμα των φυτών, μια Ανώτερη Τράπεζα Αίματος!!!

- Advertisement -


Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι το μυστικό όλης της ζωής στη γη εξαρτάται από μια ειδική διαδικασία που μόνο τα πράσινα φυτά κατέχουν. Αυτή η διαδικασία καλείται φωτοσύνθεση

Βουρ στα πράσινα φρούτα και λαχανικά !!
Όλα τα πράσινα φυτά απορροφούν την ενέργεια από τον ήλιο, παίρνουν το ύδωρ και τα μέταλλα μέσω των ριζών τους και τον αέρα απευθείας μέσω των φύλλων τους καθ’οδόν στην ωριμότητα. Χρησιμοποιώντας την ενέργεια από τον ήλιο, τα φυτά χρησιμοποιούν το ύδωρ, τα μέταλλα και το διοξείδιο του άνθρακα για να κάνουν άμυλα, λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες και όλα όσα απαιτούνται για να αναπτυχθούν.

Το μυστικό που κρύβεται στη χλωροφύλλη
Η χλωροφύλλη είναι η χρωστική ουσία που ευθύνεται για το πράσινο χρώμα των λαχανικών. Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι η χλωροφύλλη έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση των κυττάρων, και την ίδια στιγμή ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, η χημική σύστασή της μοιάζει με αυτήν της αιμοσφαιρίνης, γι’ αυτό και ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της αναιμίας και της ατονίας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ακόμα ότι μία διατροφή πλούσια σε πράσινα τρόφιμα αποτελεί ασπίδα απέναντι σε πολλές μορφές καρκίνου. Η χλωροφύλλη έχει αποδειχτεί ικανή να καταπολεμάει την αφλατοξίνη, μία καρκινογόνα ουσία που παράγεται από τους μύκητες. Αμερικανική έρευνα από το Johns Hopkins Bloomberg School έδειξε ότι η χλωροφυλλίνη (παράγωγο της χλωροφύλλης) μπορεί να μειώσει έως και 55% τις καρκινογόνες αλλοιώσεις του DNA που προκαλούνται από την αφλατοξίνη.
Επιπλέον, τα πρασινόφυλλα λαχανικά και τα φασολάκια είναι πλούσια σε βιταμίνη Β9 (ή αλλιώς φολικό οξύ) που έχει αποδειχτεί ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης άσθματος και αλλεργιών, ενώ όταν οι διαταραχές αυτές υπάρχουν ήδη, καταλαγιάζει την ένταση των συμπτωμάτων τους.

Ερευνητές από το Σουηδικό Ινστιτούτο Karolinska διαπίστωσαν ότι τα νιτρικά άλατα των πρασινόφυλλων λαχανικών βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των μιτοχονδρίων, των ενεργειακών κέντρων των κυττάρων των μυών και των ιστών. Το αποτέλεσμα; Όσοι γυμνάζονται, νιώθουν λιγότερη κούραση. Ανακαλύψτε λοιπόν τους «πράσινους» συμμάχους της διατροφής σας!

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog