Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αβοκάντο για την… καράφλα αλλά και το πρόσωπο! Δωράκι νοστιμότατη συνταγή…

- Advertisement -

Το χάσιμο των μαλλιών είναι ένα βάσανο για πολλούς άντρες, αλλά και γυναίκες. Το αβοκάντο είναι ένα τονωτικό στο τριχωτό της κεφαλής και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Πολτοποιείστε ένα αβοκάντο και με την αλοιφή κάντε μασάζ στη ρίζα των μαλλιών σας. Θα τονώσετε το ξηρό και κουρασμένο δέρμα κα θα ευεργετήσετε την ανάπτυξη της τρίχας. Αφήστε το μερικά λεπτά πάνω στο κεφάλι σας και λουστείτε όπως συνήθως. Κάντε αυτή τη θεραπεία τουλάχιστον μια ή δύο φορές την εβδομάδα.

Το αβοκάντο τονώνει και το δέρμα, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη νέας τρίχας. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες του εξωτικού φρούτου και ξεχάστε την ενοχλητική φαλάκρα.

Μάσκα προσώπου με αβοκάντο και μέλι

Η μάσκα προσώπου με αβοκάντο είναι ένα πολύ παλιό μυστικό ομορφιάς, που χρησιμοποιείται από τις γυναίκες εδώ και αιώνες.

Η φύση μας χαρίζει ένα υπέροχο δώρο, ευεργετικό για το δέρμα. Το αβοκάντο έχει αμέτρητα οφέλη – εμποδίζει την εμφάνιση της ακμής, ενυδατώνει βαθιά, τονώνει το δέρμα και το κάνει πιο ελαστικό, προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV. Μπορείτε να απολαύσετε μια θρεπτική και ενυδατική μάσκα με αβοκάντο, που θα φτιάξετε μόνη σας και να νιώσετε τη χαλαρωτική εμπειρία ενός σπα στο σπίτι σας.

υλικά:
μισό ώριμο αβοκάντο, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
 

εφαρμογή:
Κοψτε το αβοκάντο σε κομμάτια και πιέστε το με ένα πιρούνι να γίνει πουρές. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά. Πλύνετε το πρόσωπο με χλιαρό νερό και στεγνώστε το με μια πετσέτα. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό. Αφήστε το από 15 μέχρι 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Η συνταγή αυτή είναι απλή, υγιεινή και πεντανόστιμη!
Το αβοκάντο προσφέρει θρεπτικά συστατικά που είναι ανεκτίμητα για τον ανθρώπινο οργανισμό και το αυγό είναι βασική τροφή για ένα υγιές άτομο. Σε συνδυασμό έχουν παραδεισένια γεύση και γίνονται ένα έξυπνο και πρωτότυπο πιάτο, που θα εντυπωσιάσει και θα αγαπηθεί από την οικογένεια σας.

υλικά για 4 μερίδες:

2 αβοκάντο, 4 αυγά, αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, άνιθος, ρίγανη
ή τα μπαχαρικά της επιλογής σας

εφαρμογή:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Αφαιρέστε λίγο από το εσωτερικό του αβοκάντο, έτσι ώστε να χωράει ένα αυγό.
Σε ένα ταψί βάλτε μία λαδόκολλα ή λίγο βούτυρο και αραδιάστε τα αβοκάντο. Σπάστε το κάθε ένα από τα αυγά μέσα στα μισά αβοκάντο. Ψήστε για 20 λεπτά ή όσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει το αυγό.
Μόλις τα βγάλετε προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Απολαύστε το κρύο ή ζεστό με ψωμί και ένα καλό κρασί!

monoprasino

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog