Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Παπαγεωργόπουλος ήταν μόνο η αρχή…

- Advertisement -

*Mας το έστειλε ο αναγνώστης Νίκος,ευχαριστούμε..

Πανικός στα κυκλώματα διαφθοράς από την καταδίκη – Σε εξέλιξη δεκάδες διαχειριστικοί έλεγχοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο…

Από το μεσημέρι της Τετάρτης κάτι σημαντικό έχει αλλάξει στη δημόσια ατμόσφαιρα της Ελλάδας.

Η καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης 18 εκατομμυρίων ευρώ έχει προκαλέσει ισχυρό σοκ καθώς είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που δημόσιος παράγοντας που διαδραμάτισε ως βουλευτής και ως δήμαρχος σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας οδηγείται στη φυλακή με τόσο βαριά ποινή.

Μετά την χθεσινή καταδίκη, που ας σημειωθεί ότι είναι για τα 18 από 51 εκατομμύρια της μαύρης τρύπας που βρέθηκε στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, πανικός έχει πέσει στους τοπικούς αυτοδιοικητικούς άρχοντες καθώς σε πάρα πολλούς Δήμους και Περιφέρειες της χώρας βρίσκονται σε εξέλιξη διαχειριστικοί έλεγχοι.

Πολλοί φοβούνται ότι τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα δουν το φως της δημοσιότητας μεγάλα σκάνδαλα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς όλοι συζητούσαν για τη μεγάλη διαφθορά που υπήρχε στο χώρο αυτόν αλλά κανένας δεν προχωρούσε περισσότερο.

Τώρα όμως που φάνηκε ότι στη σημερινή πραγματικότητα της κρίσης που ανέτρεψε όλες της λογικές της διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών της μεταπολιτευτικής περιόδου, κανένας από τους διαχειριστές δημοσίου χρήματος δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Είναι πλέον φανερό ότι το πανηγύρι τελείωσε. Οι πολίτες που έχουν υποστεί τη μεγάλη μείωση του εισοδήματός τους που έχει φέρει πολλούς στα όρια της φτώχειας απαιτεί παραδειγματική τιμωρία για όλους όσους έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Μετά την υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, έρχεται και η ώρα να πάρει την άγουσα προς τα δικαστήρια και η άλλη μεγάλη υπόθεση που έχει συνταράξει την βόρεια Ελλάδα. Η υπόθεση Ψωμιάδη. Και έπονται και άλλες, όπως η εκδίκαση της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου που αναμένεται να αρχίσει σύντομα. Και εκεί τα 18 εκατομμύρια του Παπαγεωργόπουλου είναι ψίχουλα.

Είναι φανερό ότι η χθεσινή ημέρα αποτελεί σταθμό στα δημόσια πράγματα της χώρας. Αν συνδυαστεί μάλιστα και με την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας που συζητείται σε όλα τα κόμματα για να προταθεί στην προσεχή αναθεώρηση του Συντάγματος φαίνεται ότι η ασυλία των τρωκτικών έχει πλέον τελειώσει.

*tovima.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog