Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το σεξ αλλάζει τη δομή του εγκεφάλου!

- Advertisement -

Μια ιαπωνική μελέτη των μικροσκοπικών ακίδων που υπάρχουν ανάμεσα στα κύτταρα του εγκεφάλου αποκάλυψε ότι τα παρθένα αρσενικά ποντίκια είχαν πολύ περισσότερες από ό,τι τα πιο σεξουαλικά έμπειρα του είδους τους….

Αυτό συνεπάγεται ότι οι ακίδες δίνουν το έναυσμα για σεξ την πρώτη φορά και στη συνέχεια συρρικνώνονται ή εξαφανίζονται. Μπορεί μια μέρα εξ αυτής της μελέτης να δημιουργηθεί ένα χάπι για τους ανθρώπους που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των ακίδων με αποτέλεσμα να βοηθήσει την ενίσχυση της λίμπιντο, όπως αναφέρει το New Scientist.

Ο Stuart Tobet, νευρολόγος στις ΗΠΑ, είπε ότι οι μελέτες δίνουν μια «γεύση για το πώς οι αλλαγές στη δομή των ακίδων συμβάλλουν στην ικανότητα να εμφανιστεί σεξουαλική συμπεριφορά σε αρουραίους και ίσως κατ επέκταση, σε άλλα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου».
Μόλις η αποστολή τους ολοκληρωθεί, οι ακίδες δεν χρειάζονται πλέον και έτσι συρρικνώνονται ή εξαφανίζονται.
Επιπλέον, η μικροσκοπική ακίδες μπορούν να επηρεάσουν την πρόωρη σεξουαλική επαφή στους άνδρες.

Το πείραμα στους αρουραίους

Είναι ήδη γνωστό ότι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά διαφέρει σε μέγεθος μεταξύ των δύο φύλων σε ανθρώπους και άλλα ζώα.
Για να διαπιστώσουν εάν μια περιοχή, η οποία είναι γνωστό ότι είναι μεγαλύτερη στα αρσενικά, αλλοιώνεται από τη σεξουαλική επαφή, οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Saitama συνέκριναν τους εγκέφαλους των αρσενικών αρουραίων που ποτέ δεν είχαν κάνει σεξ πριν, με έμπειρους σεξουαλικά αρουραίους.
Διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των ακίδων του εγκεφάλου ήταν σημαντικά μικρότερος στα μη παρθένα.
Ο ερευνητής Shinji Tsukahara λέει ότι η μείωση του αριθμού των ακίδων μπορεί να έχει προκληθεί από μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών αλλαγών που προκαλούνται από την παρουσία ενός θηλυκού.
Υποστηρίζει ότι οι ακίδες μπορεί να χρησιμεύουν ως «οδηγός για να μάθουν πώς να ζευγαρώσουν» και αφού χρησιμοποιηθούν μια φορά, δεν χρειάζονται πλέον.

Οι ακίδες μπορεί επίσης να διαδραματίζουν ρόλο στη ζωηρότητα των θηλυκών αρουραίων.
Θηλυκοί αρουραίοι στους οποίους χορηγήθηκε ένα φάρμακο που τους εμπόδισε να αναπτύξουν ακίδες, ήταν λιγότερο πρόθυμοι για σεξ από το κανονικό.

Αμερικανοί ερευνητές έχουν δείξει ότι η χορήγηση στα ζώα υψηλών δόσεων ερωτικών ορμονών αυξάνει τον αριθμό των ακίδων στον εγκέφαλό τους και τα κάνει να έχουν αυξημένη ερωτική συμπεριφορά.
Στο μέλλον, μπορεί να καταστεί δυνατό να δημιουργήσουν οι επιστήμονες ένα χάπι που θα αυξάνει την ανάπτυξη των ακίδων, χωρίς να μεταβάλλονται τα επίπεδα των ορμονών.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση στη σεξουαλική επιθυμία, συμπεριλαμβανομένης και της ανθρώπινης λίμπιντο.

santisigh

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog