Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

O ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

- Advertisement -

Η Δημοτική  Αρχή  Κορίνθου συνεπής στις εξαγγελίες της, δρομολογεί  όχι μόνο σημαντικά έργα υποδομών στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων αλλά επιπλέον φροντίζει με τις κατάλληλες κινήσεις και πολιτικές της, να αξιολογεί την καθημερινότητα  και να προσαρμόζει στις ανάγκες των συμπολιτών μας, την τιμολογιακή της πολιτική …

Μία από αυτές  αποτελεί  και η ύδρευση,  που σε  πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου, θεσπίστηκαν ειδικά μειωμένα τιμολόγια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες  (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ανάπηροι πολέμου κλπ).
Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Κορινθίων (ΔΕΥΑΚ) για το νέο τιμολόγιο Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου μας από το 2013. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή,  επέρχονται σημαντικές μειώσεις στο σύνολο των καταναλωτών, η συντριπτική μειοψηφία των οποίων (73% των νοικοκυριών) θα λάβει μειωμένους λογαριασμούς , που θα φθάνουν μέχρι και το 10%. Όμως και οι υπόλοιποι καταναλωτές θα δουν μειώσεις  στους λογαριασμούς τους που θα είναι της τάξης του 3%.
Επιπλέον κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε η εφαρμογή του τιμολογίου αυτού σε όλες τις δημοτικές ενότητες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Κορινθίων, η αρμοδιότητα των οποίων θα ασκείται από την  ΔΕΥΑ Κορίνθου, από 1-05-2013.  Το τιμολόγιο στο εξής, θα είναι το ίδιο  για όλο τον Δήμο Κορινθίων  και το αποτέλεσμα της εφαρμογής  του θα είναι, να επέλθουν  περαιτέρω μειώσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Σολυγεία, Σαρωνικός) τα τιμολόγια των οποίων μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.
 Εξαιρουμένων των δύο Ανεξαρτήτων Δημοτικών Συμβούλων,  η αντιπολίτευση μειοψήφησε, όπου συγκεκριμένα κ. Γιώτης ανέφερε ότι συνδυασμός του θα ψηφίσει μόνο ως προς την τιμολόγηση  για τον πρώην  Δήμο Κορινθίων , ενώ ο κ. Χριστάκης ψήφισε την πρόταση με την επιφύλαξη να υπάρξει οικονομοτεχνική μελέτη μέχρι τη 1-05-2013 (επέκταση της ΔΕΥΑΚ στις Δημοτικές Ενότητες Τενέας, Σαρωνικού, Άσσου-Λεχαίου και Σολυγείας).

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μπραβο,με τις παντες θα ξαναβγει ο Πνευματικος ,καθε μερα κανει και κατι καινουργιο ,για τους δημοτες του,αυτα να τα βλεπει ο δικος μας ,που μας ρημαξε για να μη πω κατι ποιο χοντρο.

  2. 1.43…..έχετε καταντήσει αηδία!!!!
    Εντάξει…θα ψηφίσεις Γκιώνη ή Παύλου!!!
    Μην κάνεις έτσι….
    Αλλά ρώτα να μάθεις πόσο έχουν μειωθεί τα τέλη στον Δήμο Λουτρακίου τα τελευταία 2 χρόνια!
    10% για πέρσυ και 9% για φέτος!!!!!!
    Δεν σε είδα να κάνεις κανένα σχολιάκι όταν ανακοινώθηκε η απόφαση….ΛΟΥΦΑΞΕΣ !!!!
    Και ήρθες τώρα να μας πεις τί ??????
    Ότι ρήμαξε ο Λογοθέτης τον τόπο…
    ΑΝΤΕ ΚΡΥΨΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ….

  3. Ευτυχως που ειναι ο Λογοθετης και εχει σωσει
    το Λουτρακι Θα γραφτει στο βιβλιο γκινες για τα
    πολλα μα παρα πολλα ψεματα,που εχει πει στους πολιτες.
    Ντρεπομαι που εκανα το μεγαλο λαθος και το ψηφισα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog