Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Θα φοράμε 10 αισθητήρες την επόμενη δεκαετία”

- Advertisement -

Μέχρι στιγμής η κύρια δραστηριότητα της Microsoft στον τομέα των αισθητήρων, επικεντρώνεται στο Kinect, με την εταιρία να μην έχει κάνει ακόμα το πρώτο βήμα για συσκευές που θα μπορούν να φορέσουν οι χρήστες…

Μιλώντας στην εκδήλωση της Microsoft, αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της εταιρείας του Interactive Entertainment Business και υπεύθυνος για το Xbox, Don Mattrick, προσέφερε τις δικές του προβλέψεις για το μέλλον αυτής της τεχνολογίας.

“Προσωπική μου πεποίθηση, είναι πως σε 10 χρόνια από τώρα, θα φοράμε 10 αισθητήρες στο σώμα μας, που θα βοηθούν στη συλλογή δεδομένων αλλά και την εφαρμογή, σε αυτά τα δεδομένα, πραγμάτων που είναι πολύτιμα για μας, ως χρήστες”, δήλωσε ο Mattrick.

Αν και ο ίδιος δεν αποκάλυψε τυχόν ανακοινώσεις νέων προϊόντων, παραδέχτηκε ότι είναι προσωπικά πολύ αισιόδοξος και ενθουσιασμένος με την ιδέα του οικιακού αυτοματισμού και των αισθητήρων.

Επίσης, ο Qi Lu, πρόεδρος του τμήματος online υπηρεσιών της Microsoft, παρουσίασε το όραμά του για το Bing ως πλατφόρμα λειτουργικού συστήματος. Ο Lu βλέπει το Bing ως έναν τρόπο για τη Microsoft, να επεξεργάζεται τις πληροφορίες που λαμβάνει από αυτούς τους αισθητήρες αλλά και άλλες πηγές.

Τι θα σημαίνει αυτό για τους χρήστες δεν είναι ακόμα σαφές, με τον Mattrick να υπογραμμίζει τα σχόλια του Lu, λέγοντας ότι “είμαι ενθουσιασμένος με τις σκέψεις για αισθητήρες, πολλαπλές οθόνες, τις δυνατότητες που ο Qi παρουσίασε για το Bing ως πλατφόρμα, μετατρέποντας το σε μία βάση που θα στηριχθούμε για να επαναπροσδιορίσουμε το τι κάνουμε”.

Το μόνο που απομένει είναι η Microsoft να μας αποκαλύψει την επόμενη γενιά του Xbox, με την πιθανότητα να θέσει τα θεμέλια για νέες πρόσθετες συσκευές και περιφερειακά, που θα έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν οι καταναλωτές.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog