Με 205 ψήφους υπερ, 3 ΟΧΙ και 1 παρών η Βουλή αποφάσισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη κατά την προεκλογική περίοδο στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη…..

Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του «για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά» και απαίτησε να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των δύο γυναικών πολιτικών δηλαδή της κας Κανέλλη και της κα Δούρου, που τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, αλλά η διαδικασία προχωρά με σημαντική χρονική υστέρηση.
«Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι» είπε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε «γελοία» την αυτεπάγγελτη κατηγορία σε βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης.
Όπως μάλιστα κατήγγειλε, η άσκηση δίωξης έγινε καθ΄ υπόδειξη δημοσιογράφου που μετείχε στην εκπομπή, πήρε τηλέφωνο στην εισαγγελέα και με την φράση «Ελένη, έχω θέμα» υπέδειξε ουσιαστικά την άσκηση δίωξης. Όπως είπε, πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που τώρα πάει στον ανακριτή για την υπόθεση του Μιχάλη Κυριακίδη.

Νέα κόντρα Κασιδιάρη – Κανέλλη
«Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες», δήλωσε πριν από λίγο η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
«Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω», τόνισε και σημείωσε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το αυτόφωρο.
Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα «περί πανηγυρικής αθώωσης» του στο προηγούμενο δικαστήριο, η κ. Κανέλλη τόνισε ότι το αποτέλεσμα «παίχτηκε» στην αξιοπιστία των μαρτύρων, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Κασιδιάρης καθυστέρησε τη δίκη αυτή επί 8 χρόνια
«Υπάρχουν και πολύ καλά αρωματικά σαπούνια, που δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ναζιστική μυρωδιά, σαπούνια που δεν είναι φτιαγμένα από σάρκες ανθρώπων», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της βουλευτού του ΚΚΕ, που προκάλεσε το χειροκρότημα των συναδέλφων της (πλην των Χρυσαυγιτών) στη Βουλή.

Την άρση της ασυλίας του έχει ζητήσει και ο αγαπημένος βουλευτής των Ράδιο Αρβύλα ο κος Μιχάλης Ταμήλος της ΝΔ προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις οφειλές δημοτικών επιχειρήσεων επί δημαρχίας του στα Τρίκαλα. Όπως υποστηρίζει οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν πλέον συγχωνευθεί και οι οφειλές έχουν εξοφληθεί.

*star.gr