Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ζωική Ενέργεια-Αύρα-Λίμπιντο-Οργόνη

- Advertisement -

Τι είναι αυτό που υπάρχει και ζωοποιεί ένα υλικό σώμα μερικά δευτερόλεπτα πριν από το θάνατο; Τι είναι αυτό που όταν «χαθεί» ή καλύτερα όταν φύγει μερικά δευτερόλεπτα μετά το θάνατο το υλικό σώμα χάνει κάθε ζωτικότητα και μένει χωρίς ζωή, «άψυχο», νεκρό;…

Λίγο πριν και λίγο μετά το θάνατο, το Υλικό Σώμα είναι το ίδιο. Αν μπορούσαν αυτοστιγμής να γίνουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις και μετρήσεις δευτερόλεπτα πριν και δευτερόλεπτα μετά το θάνατο τότε δε θα βρίσκαμε καμία απολύτως διαφορά στο υλικό επίπεδο. Κι όμως κάτι έφυγε, κάτι «χάθηκε». Σαν κάποιος να αποσύνδεσε μια ηλεκτρική συσκευή από την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Η συσκευή είναι η ίδια και πριν και μετά. Αλλά όλα αρχίζουν να αλλάζουν.Το Σώμα διαλύεται.Τα όργανα αποσυντονίζονται.Οι λειτουργίες σταματούν.Οι ιστοί καταστρέφονται.Τα κύτταρα πεθαίνουν.Δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία αν αυτό που φεύγει το ονομάσουμε «Ψυχή» ή «Ζωοποιό Δύναμη» ή «Πνεύμα» ή «Ενέργεια» ή «Αύρα» ή οτιδήποτε άλλο.

Ούτε έχει ιδιαίτερη σημασία, για το αντικείμενο αυτής της συζήτησης τουλάχιστον, το που πάει αυτό που έφυγε.Τι γίνεται μετά.Αν ξανάρχεται με άλλη μορφή.Αν πηγαίνει σε άλλους κόσμους.Αν ανασταίνεται ή αν κρίνεται σε μια Δευτέρα Παρουσία.Το σημαντικό για τη συζήτηση μας είναι ότι υπάρχει μια «Ζωική Ενέργεια» που είναι υπεύθυνη όπως λέει και το όνομα της για το φαινόμενο της Ζωής.

Χαρακτηριστικά της Ζωικής Ενέργειας
1.Υπάρχει σε όλα τα έμβια όντα και είναι απολύτως αναγκαία για την ύπαρξη της ζωής. Η απώλεια της συνεπάγεται αυτόματα και απώλεια της ζωής δηλαδή θάνατο. Η δε είσοδος της στο Σώμα γίνεται κάποια χρονική στιγμή πριν από τη γέννηση του νέου οργανισμού κατά τη διάρκεια της κύησης.
2.Είναι ατομική και ανεξάρτητη από τις αντίστοιχες Ενέργειες των γονέων. Αρχικά το έμβρυο ζωοποιείται από τη Ζωική Ενέργεια της μητέρας του και κάποια στιγμή αποκτά τη δική του ανεξάρτητη Ζωική Ενέργεια.
3.Είναι η κινητήριος δύναμη για την αύξηση και την «ενήλικη» διαμόρφωση του σώματος του έμβιου όντος.
4.Είναι η κινητήριος δύναμη όλων των σωματικών λειτουργιών και οι μεταβολές της επηρεάζουν ως ένα βαθμό και τις ψυχικές λειτουργίες.
5.Είναι η κινητήριος δύναμη για την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε οποιαδήποτε εξωτερική βλαπτική επίδραση και γι’ αυτό κύρια υπεύθυνη για τα φαινόμενα υγείας και ασθένειας.
6.Αντιδρά άμεσα, έντονα και με μια έμφυτη σοφία στα διάφορα βλαπτικά ερεθίσματα ακολουθώντας συγκεκριμένους νόμους και κανόνες κοινούς σε όλα τα μέλη του ιδίου έμβιου όντος.
7.Έχει την ικανότητα να μετασχηματίζεται σε διάφορες μορφές κατώτερης ενέργειας μέσα στο σώμα ή να εκπέμπεται με διάφορες μορφές προς τα έξω.
8.Επηρεάζεται και επηρεάζει άλλες Ζωικές Ενέργειες άλλων έμβιων όντων.
9.Βρίσκεται σε άμεση σχέση αλληλεπίδρασης με τις διάφορες μορφές Ενέργειας του Υλικού Κόσμου, του Ψυχικού Κόσμου και του Πνευματικού Κόσμου.
10.Είναι το ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ Σώματος και Ψυχής.

Αύρα και Ζωική Ενέργεια

Το ζεύγος Κίρλιαν και ο Βρετανός ακτινολόγος Κίλνερ ανακάλυψαν ερευνώντας ανεξάρτητα εδώ και δεκαετίες μεθόδους με τις οποίες όχι μόνο γίνεται ορατή η «Αύρα» του Ανθρώπου αλλά και φωτογραφίζεται με αποτέλεσμα να μπορεί να μελετηθεί επιστημονικά. Η μελέτη αυτή οδήγησε στο να αναπτυχθεί το διαγνωστικό και θεραπευτικό σύστημα Ιατρικής της Αύρας.

Η Αύρα δε θεωρείται πλέον σαν ένα μεταφυσικό φαινόμενο. Επιπλέον μας έχει βοηθήσει να ερμηνεύσουμε πάρα πολλά φαινόμενα που είχαν θεωρηθεί μεταφυσικά όπως πχ το «φωτοστέφανο» των Αγίων ή τις ενεργειακές επιδράσεις μεταξύ των ατόμων.

Σαν Αύρα ορίζουμε σήμερα ένα ενεργειακό πεδίο που υπάρχει όχι μόνο γύρω από τον άνθρωπο αλλά και γύρω από κάθε έμβιο ον. Το ενεργειακό αυτό πεδίο υπάρχει γύρω από τον οργανισμό και ακτινοβολεί από μέσα προς τα έξω. Η Αύρα συνδέεται με τα 7 ενεργειακά κέντρα του ανθρώπου τα επονομαζόμενα από την εσωτεριστική παράδοση «τσάκρας». (Θα δούμε αργότερα πιο αναλυτικά).

Γνωρίζουμε σήμερα ότι πολλές αλλαγές στη σωματική, ψυχική και πνευματική κατάσταση του ατόμου αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες αλλαγές στη δομή και χρωματολογία της Αύρας. Πχ η εικόνα της Αύρας ενός ατόμου που έχει αφαιρέσει τη σκωληκοειδή του απόφυση παρουσιάζει ένα έλλειμμα στην αντίστοιχη περιοχή.Ή ότι η Αύρα μιας εγκύου γίνεται διπλή περίπου στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ή ότι η Αύρα πνευματικά εξελιγμένων ανθρώπων είναι πολύ πιο μεγάλη, έντονη και με συγκεκριμένα χρώματα. Ή ότι οι Αύρες δύο ερωτευμένων ανθρώπων έλκονται ενώ δύο ατόμων που τσακώνονται απωθούνται κλπ.

Λίμπιντο, Οργόνη και Ζωική Ενέργεια.

Ο Φρόιντ μίλησε για τη «Λίμπιντο» δηλαδή τη σεξουαλική ενέργεια του ανθρώπου. Θεώρησε ότι οι διάφορες νευρώσεις αλλά και πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα προέρχονται από το μπλοκάρισμα της ροής της Λίμπιντο λόγω τραυματικών εμπειριών και ψυχικών συγκρούσεων του ατόμου. Η ψυχαναλυτική μέθοδος θεραπείας την οποία ανέπτυξε έχει σαν απώτερο στόχο την ελεύθερη ροή της σεξουαλικής ενέργειας στο σώμα.

Ο Βίλχελμ Ράιχ, μαθητής και συνεχιστής του έργου του Φρόιντ αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση προσπάθησε να μετρήσει τη Λίμπιντο, την ενέργεια για την οποία μίλησε ο Φρόιντ. Κατάφερε να δημιουργήσει μια συσκευή μέτρησης και διαπίστωσε ότι δεν είχε να κάνει μόνο με μια «σεξουαλική» ενέργεια αλλά με το συνολικό ενεργειακό δυναμικό του ατόμου το οποίο ονόμασε «Οργόνη».

Η Οργόνη κατά το Ράϊχ, κυκλοφορεί στο ανθρώπινο σώμα σε κανάλια και το μπλοκάρισμα της προκαλεί ασθένεια. Ο Ράϊχ μπόρεσε να δει το Σύμπαν σαν Ενεργειακό Σύστημα με το οποίο η κάθε Ενεργειακή Μονάδα (άνθρωπος ή έμβιο όν) βρίσκεται σε συνεχή σχέση ενεργειακής αλληλεπίδρασης.

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πόσο όμοιες είναι οι απόψεις ερευνητών που ξεκίνησαν από τελείως διαφορετικές αφετηρίες και τρόπο σκέψης για να καταλήξουν στα ίδια σχεδόν συμπεράσματα. Για παράδειγμα οι απόψεις του Ράϊχ για τη φύση της ανθρώπινης ενέργειας είναι σχεδόν ταυτόσημες με τις απόψεις του Βελονισμού ή της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής.

Ο Ράϊχ μελέτησε την ανθρώπινη φυσιολογία και ιδιαίτερα τις αλλοιώσεις του αίματος σε ενεργειακά μπλοκαρισμένους ανθρώπους. Διατύπωσε την άποψη ότι ένα χρόνιο ενεργειακό μπλοκάρισμα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκίνου. Καθιέρωσε μάλιστα ένα αιματολογικό τεστ πρώιμης ανίχνευσης του καρκίνου. Ο Ράϊχ ονόμασε «Οργονοσυσσωρευτή» την πειραματική συσκευή για τη μέτρηση της Οργόνης.

Κάνοντας κάποιες μικρές μετατροπές την καθιέρωσε σαν θεραπευτική συσκευή για την εξισορρόπηση της διαταραγμένης Οργόνης των ασθενών. Οι έρευνες του επεκτάθηκαν και στη μελέτη της Κοσμικής Οργόνης, δηλαδή της Κοσμικής Ενέργειας. Μελέτησε ιδιαίτερα τη σχέση των καιρικών μεταβολών με τις μεταβολές της Οργόνης και τις καταστροφικές συνέπειες της ραδιενέργειας στην Κοσμική Οργόνη.

Άθως Όθωνος
μια διαφορετική προσέγγιση (fb)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog