Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τσοχατζόπουλος: Είμαι αθώος, κατηγορούν άδικα τη γυναίκα μου

- Advertisement -

Για λάθη, ψεύδη, συκοφαντίες και κατασκευασμένα στοιχεία έκανε λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, λίγα 24ωρα μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη στις 22 Απριλίου ο πρώην υπουργός και οι 18 συγκατηγορούμενοι του…

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ερωτηθείς σχετικά με το επίμαχο πόρισμα του αλλά και τις διαδρομές του «μαύρου» χρήματος μέσα από offshore εταιρείες, ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι τα στοιχεία που έλαβε υπόψη του το Συμβούλιο Εφετών, «έρχονται από την εφευρετικότητα», προσθέτοντας ότι έστησαν σενάρια για κατηγορία.

Σχετικά με τα όσα γράφονται για τα υποβρύχια αναρωτήθηκε πως ενώ πρόκειται για μία μεγάλη επένδυση, αντί η δικαιοσύνη να ασχολείται με αυτό, ασχολούνται με μία πολύ μικρή προσωπική του επένδυση την αγορά του σπιτιού του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ αρνήθηκε τα περί πλουτισμού και μεγάλης περιουσίας.

Επισήμανε ότι το «μαύρο» πολιτικό χρήμα δεν είναι δικό του, αλλά των εταιρειών. «Γράφει πουθενά ότι αφορούν εμένα; Γράφει ότι αφορούν τις εταιρείες. Πουθενά δεν υπάρχει αναφορά ότι αφορούν εμένα», είπε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Σε ό,τι αφορά τις σημειώσεις, στις οποίες φέρεται να ζητούσε χρήματα από τον Γιάννη Σμπώκο. «Μπήκαν παράνομα στο σπίτι μου και βρήκαν χαρτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για «προσωπικά δεδομένα, για τα οποία δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία».

«Είμαι αθώος, δεν έχει προκύψει τίποτα από το κατηγορητήριο, δεν έχει βρεθεί τίποτα εναντίον μου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός.

«Παράνομα συνέλαβαν τη γυναίκα μου. Γιατί είναι στη φυλακή;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Τσοχατζόπουλος και πρόσθεσε: «Κατηγορούν τη γυναίκα μου και το παιδί μου, ένα παιδί 7 ετών, είναι σε εξορία. Η κόρη μου βρίσκεται στη φυλακή και όσοι δέχθηκαν να συνεργαστούν κάποτε μαζί μου». «Έστησαν κατ’ εντολή ένα σενάριο στοχοποίησης», τόνισε.

Σχετικά με τα όσα είχε καταθέσει στην απολογία του ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας, πρώην υπουργός υποστήριξε πως «Ο κ. Ζήγρας είναι ένας βαριά άρρωστος άνθρωπος. Του αρνήθηκαν το δικαίωμά του να πάει στο νοσοκομείο. Δεν μπορεί να δεχθεί κανένας αυτά που λέει. Είναι σε αδυναμία να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Έκανε, επίσης, λόγο για λόγια του αέρα, τα οποία «δεν στέκονται πουθενά, δεν μπορεί κανένας να αποδείξει τίποτα». «Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο, μόνο ένα κατηγορητήριο σκόπιμο, εξόντωσης», υπογράμμισε.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog