Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανάπτυξη μέσω… Ισθμού

- Advertisement -

Τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σταθερή μείωση των διελεύσεων πλοίων από τον Ισμθό, εξαιτίας της διαρκώς αυξανόμενης ναυπήγησης πλοίων νέας τεχνολογίας με μεγαλύτερες διαστάσεις και αφ’ ετέρου λόγω της φθοράς που έχει υποστεί το έργο
Θέμα διαπλάτυνσης της….

Διώρυγας του Ισθμού κατά 25 μέτρα και εκβάθυνσής της κατά 3 μέτρα, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η διέλευση πλοίων ακόμη μεγαλύτερου μεγέθους θέτει ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Ως επιχείρημα προβάλει τα οφέλη που θα προκύψουν από την αύξηση του αριθμού των ετήσιων διελεύσεων από τις 10.000 στις 18.000 και την αύξηση των ετήσιων ασόδων διέλευσης από τα 5.000.000 στα 15.000.000 ευρώ, δηλαδή σε ποσοστό 200%.

Σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται σταθερή μείωση των διελεύσεων εξαιτίας αφ’ ενός της διαρκώς αυξανόμενης ναυπήγησης πλοίων νέας τεχνολογίας με μεγαλύτερες διαστάσεις και αφ’ ετέρου λόγω της φθοράς που έχει υποστεί το έργο.

Ο κος Μιχελάκης υποστηρίζει ότι η ανταποδοτικότητα της μεγάλης αυτής επένδυσης μπορεί να αυξηθεί μέσω της κατασκευής συνοδευτικών έργων, όπως η δημιουργία μαρίνων, η ανάδειξη του Αρχαίου Δίολκου και η ανάπλαση του παράκτιου χώρου με ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και άλλες εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Διώρυγα, μετά τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ακόμη και ως τουριστικό αξιοθέατο και ο διάπλους της να συμπεριληφθεί σε τουριστικά πακέτα.

Επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η Διώρυγα χρειάζεται άμεσα επισκευή, δεδομένου ότι βρίσκεται σε μία περιοχή με έντονη σεισμική δραστηριότητα, ενώ παράλληλα σημειώνονται συχνά καταπτώσεις των τοιχωμάτων, εξαιτίας της αποσάρθρωσης των πετρωμάτων, της υγρασίας και των ριζών των φυτών….

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόλις συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της καταστροφής που επίκειται από την πρόταση αυτή θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες.Ετοιμάζουν ταφόπλακα για τον τόπο μας για λίγα εκατομμύρια ευρώ επί πλέον.Κάποιοι,όπως ο κ. Μιχελάκης,μας στραβοκοιτάζουν.Οι πολιτικοί και Δήμαρχοι του Κορινθιακού τι κάνουν;

  2. ειναι αληθεια οτι δεν υπαρχει προσωπικο για να καθαρισει το καναλι και γι αυτο δεν περνουν μεγαλα πλοια ; μηπως γινεται αυτο για να κλεισει η Διωρυγα με σκοπο να οικονομησουν καποιοι;

  3. καλα κανει το υπουργειο μπραβο τουσ!!!!!!!!!επειτελουσ να δουμε λιγο κοσμο!!!!!!!!!ολα τα ισθμια αυτο θελουν!!!!!ευγε!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog