Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πιο κοντά στο σωματίδιο του Θεού!

- Advertisement -

Η ανάλυση των ιχνών ενός στοιχειώδους σωματιδίου που ανακαλύφθηκε από τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider, LHC) το περασμένο καλοκαίρι προσέφερε “ισχυρές ενδείξεις” ότι είναι το περιζήτητο μποζόνιο του Χιγκς, ανακοίνωσε το ερευνητικό κέντρο CERN…

Στην ανακοίνωση σχετικά με τα τελευταία ευρήματα από μεγάλους όγκους δεδομένων που έχουν συγκεντρωθεί στα τρία χρόνια που διαρκούν ως τώρα οι συγκρούσεις των σωματιδίων στον LHC δεν αναφέρεται πως ανακαλύφθηκε στα σίγουρα το εν λόγω σωματίδιο, για το οποίο πιστεύεται ότι δίνει μάζα στην ύλη.

Η μέτρηση της συμπεριφοράς του σωματιδίου, η ύπαρξη του οποίου υπολογίσθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1960, και της αλληλεπίδρασής του με άλλα σωματίδια “προσφέρει ισχυρές ενδείξεις ότι είναι το μποζόνιο του Χιγκς”, ανακοίνωσε το CERN.

“Το προκαταρκτικό αποτέλεσμα με όλα τα δεδομένα του 2012 είναι υπέροχο και για μένα είναι σαφές πως έχουμε να κάνουμε με το μποζόνιο του Χιγκς, παρόλο που έχουμε ακόμη πολύ δρόμο για να μάθουμε τι είδους μποζόνιο του Χιγκς είναι”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της CMS Τζο Ινκαντέλα.

Στη δήλωση του CERN αναφέρεται πως δεν έχει ακόμη αποδειχθεί αν το μποζόνιο είναι ένα απλό Χιγκς, το οποίο κλείνει την τελευταία τρύπα στο Σταθερό Μοντέλο (Standard Model) για το πώς λειτουργεί το σύμπαν στο επίπεδο του στοιχειώδους σωματιδίου, ή πρόκειται για κάτι πιο εξωτικό.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πηγαίνεται να μάθεται ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός που κατασκεύασαν το cern δεν είναι και ο a.v εδώ να σας το πει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog