Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΒΟΜΒΑ απο τον Πάγκαλο για την ονομασία των Σκοπίων: Έχετε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεστε όπως θέλετε στα θέματα εθνικότητας και γλώσσας

- Advertisement -
Ο Πάγκαλος έκανε τη δική του πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ…..

Μια ακόμα απίστευτη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.
Ο Θ. Πάγκαλος είναι πρωτοσέλιδο στην σκοπιανή εφημερίδα Utrinski Vesnik και όχι άδικα αφού οι «γείτονες» άκουσαν αυτό που ήθελαν από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Έχετε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεστε όπως θέλετε στα θέματα εθνικότητας και γλώσσας» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπερτονίζει την ανάγκη να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τους Σλάβους γείτονές μας και ότι «έχουμε στη Βόρεια Ελλάδα εκατοντάδες ή και χιλιάδες μεικτούς γάμους (Ελλήνων-Σκοπιανών)…» .
Στη συνέχεια αποκαλεί την ελληνική Μακεδονία “παλιά Μακεδονία” (старата Македонија – Old Macedonia) και προτείνει το όνομα “Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων” (Македонска Република-Скопје / Macedonian Republic-Skopje) ως την ιδανική λύση.
Ο Θ. Πάγκαλος, αναφέρει και την προσωπική του σχέση με το θέμα, αφού όπως εξομολογείται, η δεύτερη του γυναίκα, είναι από τη Μακεδονία και ο γιος του αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα» και οργίζεται όταν ακούει Σκοπιανούς να κάνουν το ίδιο.

*lay-out.gr
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΎ ΓΙΑ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΣΑΛΑΝ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΆ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕ!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog