Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δήμος προφέρει δωρεάν την τελετή του πολιτικού γάμου

- Advertisement -

Παντρευτείτε μόνο με 15 Ευρώ ….

Aν μέχρι τώρα η απόφαση πολλών νέων ζευγαριών που επιθυμούν να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο σκόνταφτε στα έξοδα, καθώς θα έπρεπε να μισθώσουν αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, στο εξής μπορούν να παντρευτούν χωρίς κανένα πρόβλημα.
Ο δήμος Θερμαϊκού, με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, τελεί πλέον δωρεάν τους πολιτικούς γάμους κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες, ενώ θα δέχεται ζευγάρια από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο αυτά που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή του ενιαίου δήμου (Θερμαϊκός, Επανομή, Μηχανιώνα).
Μέχρι πρότινος το κόστος για τη μίσθωση της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, του δημοτικού θεάτρου και άλλων αιθουσών ανερχόταν στα 90 ευρώ, ενώ μαζί με το παράβολο των 15 ευρώ το ποσό ανέβαινε στα 105 ευρώ για το ζευγάρι. Πλέον στον δήμο Θερμαϊκού τα νέα ζευγάρια που επιθυμούν να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες μόνο ώρες δεν θα καταβάλλουν ενοίκιο για την αίθουσα, παρά μόνο το τυπικό παράβολο των 15 ευρώ.
«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, αποφασίσαμε να στηρίξουμε όσα νέα ζευγάρια θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου, απαλλάσσοντάς τους από το κόστος των 90 ευρώ για την ενοικίαση του χώρου που επέλεγαν για την τελετή», τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χρήστος Βογιατζής. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το κόστος ενοικίασης των αιθουσών κοινωνικών εκδηλώσεων του δήμου θα ισχύει κανονικά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα, καθώς θα πρέπει να επιστρατεύεται προσωπικό το οποίο θα πρέπει να πληρωθεί για τις έξτρα ώρες δουλειάς.

ΛΙΣΤΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
Να σημειωθεί ότι ήδη από την πρώτη μέρα ανακοίνωσης του δήμου σχετικά με τη δωρεάν τελετή πολιτικών γάμων κατά τις εργάσιμες ώρες και μέρες υπάρχει μεγάλη προσέλευση ζευγαριών στο δημαρχείο Θερμαϊκού, προκειμένου να κάνουν κράτηση της ημέρας και της ώρας που επιθυμούν να παντρευτούν. Σύμφωνα με τον κ. Βογιατζή, στον δήμο Θερμαϊκού τελούνται ετησίως περίπου 100 με 150 πολιτικοί γάμοι, ενώ τις μέρες αυτές, μετά τη νέα απόφαση, γίνονται τουλάχιστον τέσσερις με πέντε κρατήσεις την εβδομάδα. Ο αριθμός πάντως αναμένεται να αυξηθεί, καθώς ο δήμος Θερμαϊκού θα τελεί πολιτικούς γάμους ζευγαριών από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
*parapolitika.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog