Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πήρε τον πρώτο… τελικό η Κόρινθος, 1-0 την Καλαμάτα

- Advertisement -

Μετά από 10 αγωνιστικές, κατάφερε η Κόρινθος να «γευτεί» τη χαρά της νίκης, καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Καλαμάτας και διατήρησε τις ελπίδες της, για την άνοδο…

Οι παίκτες της «Μπάρτσα» μπήκαν με πολύ δύναμη και πάθος στο ματς, θέλοντας ένα γρήγορο γκολ, που θα τους έδιωχνε το άγχος.

Πάντως η «Μαύρη Θύελλα» ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, αλλά ο Αρχοντάκης απέκρουσε εντυπωσιακά, το τετ α τετ του Ρήγα (10’).

Από εκεί και πέρα, σε όλο το α’ ημίχρονο, η Κόρινθος είχε την απόλυτη υπεροχή και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ.

Στο 18’ ο Λούβρης έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κυριακόπουλου, κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεσή του, ο Πεχλιβανόπουλος δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά το σουτ του, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας.

Τελικά το 1-0 ήρθε στο 21’ όταν ο Παππάς έβγαλε την βαθιά μπαλιά, αμυντικοί και Κυριακόπουλος δεν συνεννοήθηκαν και ο Γκάτσης με όμορφη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, η Κόρινθος είχε και άλλες καλές στιγμές, αλλά αρχικά ο Λώττας προτίμησε να σεντράρει και ενώ ήταν «φάτσα» με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ λίγο αργότερα το γυριστό του Γκάτση, έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα, οι παίκτες της Κορίνθου όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να μένουν από δυνάμεις και προσπάθησαν να ροκανίσουν το χρόνο, ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 53’ με όμορφη σέντρα σουτ του Σαραντόπουλου, την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο σταθερότατος Αρχοντάκης, ενώ η «Μπάρτσα» έφτασε πολύ κοντά στο 2-0, όταν στο 68’ ο Παπαευθυμίου με υπέροχη κάθετη πάσα έβγαλε τον Γκάτση απέναντι από τον Κυριακόπουλου, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας.

Τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, στο 84’ για την Κόρινθο, με το αδύναμο σουτ του Νικολόπουλου να φεύγει άουτ.

το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, η Κόρινθος πήρε μια δίκαια νίκη και πλέον συνεχίζει την προσπάθειά της, για την εκπλήρωση του στόχου της ανόδου, έχοντας να ταξιδέψει στην Κρήτη, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρούβα.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Λουμπαρδέα, με πολύ πάθος και σωστές τοποθετήσεις ο Τάκης Παππάς, σταθεροί οι Φίλης και Σπυρόπουλος, έδωσε πολλές μάχες ο Γκάτσης, πολύ σταθερός και πάλι ο Αρχοντάκης, ενώ αποκάλυψη ήταν ο νεαρός Λούβρης και ως αμυντικό χαφ, αλλά και ως δεξί μπακ μετά τον τραυματισμό του Κατσίκη.

Πάντως να σημειωθεί, ότι ο κόσμος στο Στάδιο της Κορίνθου, ήταν ελάχιστος και θα πρέπει στη συνέχεια να βοηθήσει περισσότερο την ομάδα.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Κατσίκης (62’ λ.τρ. Παπαευθυμίου), Φίλης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Λουμπαρδέας, Αράπογλου (77’ Τσουβαλτσίδης), Λούβρης, Γκάτσης, Λώττας (62’ Νικολόπουλος), Πεχλιβανόπουλος

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Τσόπελας (65’ λ.τρ. Βασίλιεφ), Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Πούτσι, Νουχάνοβιτς (46’ Σαραντόπουλος), Ρήγας, Γκαλίν, Γεωργιόπουλος

Αποτελέσματα 17η αγωνιστική
Αχαρναϊκός – Αστέρας Μαγ. 2-1
ΑΟ Γλυφάδας – Πανηλειακός 1-0
Εθνικός Αστ. – Επισκοπή 0-3 α.α.
Προοδευτική – Ρούβας 0-1
Κόρινθος  – Καλαμάτα 1-0
Φωστήρας – Παναιγιάλειος 1-0
Ρεπό: Χανιά

Βαθμολογία
1. Παναιγιάλειος (26-11) 32
2. Αχαρναϊκός (24-13) 32
3. Επισκοπή (24-12) 30
4. Φωστήρας (18-8) 30
5. Αστέρας Μαγ. (17-15) 25
6. Πανηλειακός (21-19) 21
7. Κόρινθος (17-11) 21
8. ΑΟ Γλυφάδας (23-26) 21
9. Χανιά (16-16) 19
10. Προοδευτική (20-19) 18
11. Ρούβας (16-19) 18
12. Καλαμάτα (8-14) 12
13. Εθνικός Αστ. (0-45) -6

Επόμενη Αγωνιστική (24/3)
ΑΟ Γλυφάδας – Αχαρναϊκός
Αστέρας Μαγ. – Εθνικός Αστ.
Πανηλειακός – Προοδευτική
Επισκοπή – Χανιά
Ρούβας – Κόρινθος
Καλαμάτα – Παναιγιάλειος
Ρεπό: Φωστήρας

*apopsi24.gr

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog