Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Αστείοι…

- Advertisement -

Δεν υπάρχει τίποτα νέο να πούμε πλέον.


  

Ναι η Κυπριακή Βουλή μας θύμισε πως οι βουλευτές ενός Κοινοβουλίου μπορούν να έχουν και ουσιαστικό ρόλο εκτός από διακοσμητικά φυτά καλοπληρωμένα. Δεν με ενδιαφέρει να αναλύσω τι, πως, γιατί, έχουν ειπωθεί τα πάντα αυτά τα τελευταία χρόνια. Τη χαριστική βολή μου την έδωσε ένας συνάδελφος, ξένος, που μόλις με είδε σήμερα το πρωί μου είπε, «τελικά είσαστε οι πιο αστείοι στην Ευρώπη έτσι?»

Προσέξτε, αστείοι. Γελοίος μπορεί και να ταρακουνηθείς κάπως γιατί ντροπιάζεσαι. Αστείος είσαι όταν οι άλλοι σε βλέπουν και φτιάχνει η μέρα τους. Ο γελωτοποιός, ο καραγκιόζης, οι αρλεκίνοι, το τσίρκο, οι μαριονέτες. Οι γραφικοί, ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ Έλληνες.

Δεν κάνω διακρίσεις λοιπόν. Ντρέπομαι για όλους μας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου. Και ντρέπομαι με ποικίλους τρόπους για να ταιριάζει αυτό το εμετικό συναίσθημα, με τα παραμυθιάσματα που ο καθένας έχει πλάσει στο μυαλό του για να φαντασιώνεται και να ξεπερνάει το πόσο υποταγμένο δουλικό είναι τελικά.

Δεν νομίζω ότι αξίζει το κόπο να γράφω, ούτε να φωνάζω. Δεν θα χάσει κι η Βενετιά βελόνι αν ακόμα ένας φαφλατάς το βουλώσει και κάτσει στη γωνιά του μούγκα. Η μούγκα, η γωνιά, το σκυμμένο κεφάλι, ο ραγιαδισμός και το ξεφτίλισμα μας έχουν σκεπάσει όλους. Δεν ξεφεύγει κανείς από τη βρώμα όσα αρώματα και να ρίχνει επάνω του.

Φράση της ημέρας χτες.

Η Ελλάδα είναι θωρακισμένη

Ναι όντως είμαστε αστείοι.

πηγή*

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. οι δικοι μας νενεκοι εφιαλτες οχι μονο δεν εφεραν αντιρρηση σε κανενα απο τα βαρβαρα μετρα ,αλλα πισω απο κλειστες πορτες σε συνεργασια με τον ΣΕΒ και τα παπαγαλακια προσθεταν κι αλλα μετρα, μεταφεροντας και αυξανοντας τους εκβιασμους των 'εταιρων' μας περι μονοδρομου.

  2. οι νενεκοι εφιαλτες, που μονο δικοι μας δεν ειναι φιλε 3:13, δεν θα μπορουσαν να κανουν τιποτα αν δεν ειχαν την ανοχη μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog