Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πληρώσαμε 17 εκατ. ευρώ για δρόμο που δεν υπάρχει

- Advertisement -

Ένας δρόμος που πληρώθηκε χωρίς να έχει γίνει, μια εταιρία που πήρε τα χρήματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε μερικοί επίορκοι υπάλληλοι και ένας Περιφερειάρχης που δεν κάνει απολύτως τίποτα. Παζλ διαφθοράς και ανομίας…

αποκαλύπτεται σήμερα μέσα από δημοσιεύματα του Τύπου εμπλέκοντας τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Η ιστορία ξεκινάει από την κατασκευή του δρόμου Σκούρα-Πυρί προς Σπάρτη, ο οποίος είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και παραλήφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες κανονικά ως ολοκληρωμένος.

Στην πραγματικότητα όμως, δρόμος δεν υπάρχει αλλά στην εταιρία που φέρεται να τον κατασκεύασε καταβλήθηκαν κανονικά τα 17 εκατομμύρια ευρώ για το κόστος που αρχικά είχε υπολογιστεί.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρία δεν πλήρωσε ποτέ τους εργαζομένους, δήλωσε πτώχευση και τα εμπλεκόμενα στη διοίκηση της πρόσωπα έχουν εξαφανιστεί.

Κάπου εδώ όμως συνεχίζονται και οι ευθύνες της ΔΕΚΕ, η οποία ενέκρινε επιπλέον 5.3 εκατομμύρια ευρώ προς εκταμίευση από τον εργολάβο. Εναντίον των υπαλλήλων που έλαβαν τις αποφάσεις και όπως φαίνεται συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από τον ελληνικό λαό, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία με το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να είναι καταπέλτης.

Παρ’ όλα αυτά το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου δεν συγκαλείται γεγονός που δημιουργεί ευθύνες για τον κ. Τατούλη ως εποπτεύονται και πολλά ερωτηματικά για όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog