Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τι έκπληξη: Ξεπλένουν και οι πλούσιοι Γερμανοί!

- Advertisement -

Συνεχείς είναι οι βολές του Βερολίνου προς την Κύπρο για το περίφημο ξέπλυμα μαύρου χρήματος των Ρώσων, στις τράπεζες της χώρας, «ξεχνούν» όμως τις δραστηριότητες των ζάμπλουτων Γερμανών….

Με ύφος αυστηρό Μέρκελ, Σόιμπλε και στελέχη της ΕΚΤ κατακρίνουν διακηρύττοντας τη διαφάνεια και τη χρηματοοικονομική.. αθωότητα. Όμως ένα γερμανικό δημοσίευμα, της έγκυρης Sueddeutsche Zeitung, που επικαλείται πληροφορίες από τα αρχεία της ίδιας της χώρας, τα οποία διέρρευσαν σε ιστότοπο βρετανού χάκερ, δείχνει ότι και οι πλούσιοι Γερμανοί έχουν το φορολογικό τους παράδεισο.

Πρόκειται για τον Παναμά στον οποίο, Γερμανοί όπως οι Πόρσε, Γιάκομπ και Κουάν εναποθέτουν τα -πολλά- χρήματά τους.

«Άνω του 50% των ξένων επενδύσεων είναι αφορολόγητο», επισημαίνει στην εφημερίδα ο ειδικός στα θέματα φορολογίας Μάρκους Μάιντσερ και τονίζει ότι ο ίδιος δεν μπορεί να σκεφτεί νόμιμο λόγο που θα οδηγούσε κάποιον ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γερμανία να διατηρεί εταιρεία offshore στον Παναμά.

Οι οικογένειες Πόρσε και Πίεχ απέρριψαν την εικασία ότι επενδύουν στον Παναμά για φορολογικούς λόγους, ενώ ο εκδότης Χούμπερτ Μπούρντα και η πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας Σίλβια Κουάντ αρνούνται ανάμιξή τους στις εν λόγω «επενδύσεις».

Τα καλά και συμφέροντα…

Β.Β.
newpost


- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog