Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι ανέφερε αποκαλυπτικό mail που καλούσε εταιρείες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους

- Advertisement -

Οκτώ μέρες πριν από την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων, εταιρείες κυρίως ξένων επενδυτών στην Κύπρο αλλά και φυσικά πρόσωπα ειδοποιήθηκαν από τα γραφεία που τους παρέχουν νομική-φορολογική κάλυψη να μεταφέρουν χρηματικά ποσά σε τράπεζες της Μάλτας…
Το μήνυμα που αποκαλύπτει σήμερα η Ελευθεροτυπία, εστάλη στις 8 Μαρτίου με τον τίτλο «Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυπριακών εταιρειών (και φυσικών προσώπων) σε μαλτέζικες τράπεζες .

Με το e-mail, που είναι γραμμένο σε αγγλικά και ελληνικά, «συστήνεται ανεπιφύλακτα η πρακτική αυτή», δηλαδή το άνοιγμα λογαριασμών στην Μάλτα, «αν μη τι άλλο για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διασπορά κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα εκ των πραγμάτων πρακτικά και την εμπιστευτικότητα ως προς το πού βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα μιας εταιρείας, καθώς μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη».

Το ηλεκτρονικό μήνυμα επισημαίνει τέλος: «Το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε άλλη χώρα από τη χώρα σύστασης είναι (και ήταν για χρόνια τώρα) μια πρακτικά πολύτιμη τεχνική για διαχείριση μείωση των κινδύνων της φορολογικής σας διάρθρωσης. Πολύ περισσότερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog