Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Kάνουν περιπολίες με σαράβαλα περιπολικά στο Α.Τ. Λουτρακίου

- Advertisement -

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ. Λουτρακίου και τα οποία αναφέρθηκαν σε επιστολή που έστειλε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας….

Σύμφωνα με το θέμα αυτό, η ΠΟΑΣΥ απέστειλε με τη σειρά της επιστολή τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες με την οποία επισημαίνει τα εξής:
«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας έλαβε ενυπόγραφη αναφορά 21 αστυνομικών υπηρετούντων στο Α.Τ. Λουτρακίου, σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η ΠΟΑΣΥ στην παρέμβασή της προς τον Αρχηγό, που ακολουθεί , σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απρόσωπες αριθμητικές μονάδες αλλά ως συγκροτημένα πρόσωπα ενός Οργανισμού που αναγνωρίζει και σέβεται την αξία τους.
Κύριε Αρχηγέ,
Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας λάβαμε το υπ’ αριθ. 315/3/16-α από 12/03/2013 μετά της συνημμένης σε αυτό ενυπόγραφης αναφοράς 21 αστυνομικών υπηρετούντων στο Α.Τ. Λουτρακίου, σχετικά με τα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Ταυτόχρονα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας με το υπ’ αριθ. 315/7/4–α από 13/03/2013 έγγραφό της στο οποίο επισυνάπτεται αναφορά παραπόνων συναδέλφου μέλους της για την ενδεχόμενη ύπαρξη απώλειας ημερών της κανονικής του αδείας, λόγω μη έγκαιρης χορήγησης αυτής με ευθύνη της Υπηρεσίας, μέσα στα χρονικά όρια που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις. Κύριε Αρχηγέ, Επειδή οι εργαζόμενοι αστυνομικοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απρόσωπες αριθμητικές μονάδες αλλά ως συγκροτημένα πρόσωπα ενός Οργανισμού που αναγνωρίζει και σέβεται την αξία τους, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες αφενός προς αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων και αφετέρου προς καταλογισμό ευθυνών όπου προκύπτουν»…
΄Η κατάσταση εκθέτει το προσωπικό σε κίνδυνο΄…
Στην επιστολή προς την ΠΟΑΣΥ η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων αναφέρει σοβαρά προβλήματα τα οποία καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Λουτρακίου και έχουν σχέση με την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, τόσο για τους ίδιους, όσο και για πολίτες. Κατ΄ αρχήν γίνεται λόγος για την έλλειψη προσωπικού σε ένα αστυνομικό τμήμα με τεράστια πληθυσμιακή κάλυψη. Ότι η επάνδρωση των περιπολιών γίνεται με έναν αστυνομικό (!) και δεν χορηγούνται ημερήσιες αναπαύσεις. Τα κρατητήρια φιλοξενούν άτομα παραπάνω από τη χωρητικότητά τους, συνήθως ποινικούς κρατούμενους και για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς να υπάρχει σκοπός φύλαξης. Κάνουν λόγο για απαρχαιωμένα περιπολικά που εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια αστυνομικών και πολιτών. Τα προβλήματα πλέον είναι χρόνια και χωρίς να έχει δοθεί μέχρι σήμερα λύση. Αυτή η κατάσταση εκθέτει το προσωπικό σε κίνδυνο, ενώ από την άλλη επιρρίπτονται και ευθύνες για τυχόν πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.
«Είναι εύκολο να ρίχνει κανείς ευθύνες», τονίζει η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Κορινθίας, «αλλά πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας και να δίνουμε λύσεις. Η Ένωση αναμένει την άμεση παρέμβαση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, προκειμένου να στηρίξει το προσωπικό που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να ανταπεξέλθει, δίνοντας οριστικές και μόνιμες λύσεις», καταλήγει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι υπό τέτοιες συνθήκες, κανείς δεν μπορεί να περιμένει πολλά από κουρασμένους αστυνομικούς χωρίς άδεια και ρεπό, με ελλιπή έως παντελή έλλειψη των κατάλληλων συνθηκών περιπολίας με οχήματα που θέλουν «επισκευή και πέταμα» και που λόγω της κρίσης και της μεγάλης έκτασης του Δήμου Λουτρακίου, είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουν καθημερινά δύσκολες καταστάσεις και πολλές φορές επικίνδυνες. Ας ελπίσουμε η πολιτική ηγεσία να ενδιαφερθεί επιτέλους, εκτός από τη δημιουργία Κέντρων Κράτησης και για τα προβλήματα των ανθρώπων που καλούνται να παρέχουν ασφάλεια στον πολίτη…

*bloko.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog