Η Λίστα Λαγκάρντ έφτασε σήμερα στην Προανακριτική της Βουλής και περιλαμβάνει όλα τα ονόματα και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους. Την λίστα έστειλε το ΣΔΟΕ για να σχηματιστεί εικόνα για για προφίλ των καταθετών…
Για να διευκολύνουν το έργο της Προανακριτικής στην λίστα υπάρχουν μόνο ονόματα και ποσά.

Τη λίστα Λαγκάρντ με τα ποσά (σε δολάρια) των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετική τράπεζα HSBC έστειλε σήμερα στην Προανακριτική Επιτροπή το ΣΔΟΕ. Τα ποσά που αναγράφονται δίπλα σε κάθε καταθέτη έχουν διασταυρωθεί με τα στοιχεία που απέστειλε στο Σώμα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Αναφέρονται στην περίοδο από τον Νοέμβριο του 2005 έως τον Φεβρουάριο του 2007 και όπως προκύπτει, πάνω από τους μισούς Έλληνες καταθέτες – σε σύνολο 2062 καταθετών – την επίμαχη περίοδο έχουν μηδενική κατάθεση.

Μεταξύ αυτών το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό 562.896.546 δολάρια. Η κα Παντελή έχει ήδη δηλώσει στην Προανακριτική ότι δεν της ανήκει αλλά η ίδια ήταν διαχειρίστρια.

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.

Ακολουθεί το όνομα «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.

Τα πρώτα 79 ονόματα έχουν δίπλα τους ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

451 ονόματα έχουν πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Τα φυσικά πρόσωπα που εμφανίζουν ποσά είναι 918.

Σημειώνεται οτι τα πρόσωπα αυτά ελέγχονται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διασταυρωθεί εάν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί καθώς σε πολλές περεπτώσεις πρόκειται για επιχειρηματίες και τα ποσά στους λογαριασμούς μπορεί να είναι νόμιμα και προϊόντα επιχειρηματικής δράσης.