Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα του ΟΣΕ το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, όπως και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ύστερα από την απόφαση της…
Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών να πραγματοποιήσει τρεις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες το προσεχές Σάββατο 23, Κυριακή 24 και Δευτέρα 25 Μαρτίου.
Αίτημα των συνδικαλιστών είναι να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ενώ αντιδρούν και στη μονομερή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από τη διοίκηση των εταιρειών του Ομίλου ΟΣΕ, η οποία οδήγησε και στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι τις ημέρες της απεργίας οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και δεν θα συνεχίζουν μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εξαιτίας της τριήμερης απεργίας των σιδηροδρομικών θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια την Παρασκευή 22 Μαρτίου και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια από το Σάββατο 23/03/2013 έως και τη Δευτέρα 25/03/2013.

Επίσης ακινητοποιημένες θα μείνουν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες για περίπου μία εβδομάδα, καθώς η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξήγγειλε 8ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στα εμπορικά τρένα στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου. Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από τις 10 το βράδυ της 26ης Μαρτίου και θα διαρκέσουν έως και τις 6 το πρωί της 29ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για τις επαναλαμβανόμενες απεργίες σε συνεδρίασή τους την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως μετά τη διακοπή των συνομιλιών μεταξύ διοίκησης και Ομοσπονδίας.

econews.gr