Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συσσίτιο…σάπιων φρούτων και στους μαθητές της Κορινθίας

- Advertisement -

Βιαστικοί για να κάνουν… τριήμερο φαίνεται πως ήταν οι μεταφορείς που ανέλαβαν να μοιράσουν στα σχολεία που έχουν εντοπιστεί υποσιτισμένοι μαθητές τις μερίδες φρούτων που έχει διαθέσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να φθάσουν μερίδες αλλοιωμένων φρούτων ακατάλληλων για τους μαθητές σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας. Στα αθηναϊκά ΜΜΕ καταγράφονται περιπτώσεις στην Κορινθία (στους Αγίους Θεοδώρους) αλλά και στην Εύβοια.

Μία καταγγελία έφτασε στη zougla.gr από μία μητέρα ενός μαθητή, ο οποίος περίμενε υπομονετικά στην ουρά για ένα κουτί δωρεάν φρούτα, το οποίο μοιράζεται στους μαθητές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Αν και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έσπευσε πριν από μερικές μέρες να διαψεύσει δημοσιεύματα για την ποιότητα των φρούτων και των λαχανικών, η καταγγελία έρχεται να ανατρέψει τους ισχυρισμούς. «Καλησπέρα, αυτά τα πάρα πολύ ώριμα φρούτα, τα μοίρασαν στα παιδιά μας σήμερα στο 2ο δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Αυτοί που τα διένημαν, θα τα έδιναν στα δικά τους παιδιά;», αναφέρει με νόημα η μητέρα στο μήνυμά της» (φωτογραφία).

Όπως λέει στο newpost η υπεύθυνη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εύβοιας, Ελένη Αϊδίνη, που έκανε επιτόπιους ελέγχους κατά τη διάρκεια της διανομής, σε ποσοστό 60% οι μερίδες πετάχτηκαν, καθώς μέσα στα πακέτα τα φρούτα ήταν ολοσχερώς αλλοιωμένα.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι, στα δύο σχολεία που βρέθηκαν τα αλλοιωμένα φρούτα, ήρθε ένα φορτηγό, όχι ψυγείο όπως επιβάλλεται, και έδωσε στους διευθυντές τα πακέτα με τα φρούτα. Τα παιδιά ήδη είχαν σχολάσει, οι διευθυντές τους ζήτησαν να τα ξαναφέρουν την Τρίτη, όμως οι υπεύθυνοι της εταιρείας που τα μετέφερε αρνήθηκαν.

Έτσι αναγκάστηκαν οι δάσκαλοι να κλειδώσουν τρεις ολόκληρες ημέρες-αφού μεσολάβησε και η αργία της Καθαράς Δευτέρας- στα γραφεία δασκάλων και διευθυντών»!

Το περιστατικό επιβεβαιώνουν και πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύμβαση αναφέρεται ρητώς ως υποχρέωση των μεταφορέων να έχουν ήδη διανείμει στα σχολεία τις μερίδες εως και τις 10 το πρωί κάθε Παρασκευής, ώστε να έχουν δοθεί στους μαθητές πριν αυτοί σχολάσουν για το Σαββατοκύριακο.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΤΟ 1ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ

    ΟΛΟ ΧΑΡΑ ΤΟ ΕΦΕΡΕ ΣΠΙΤΙ ΕΙΧΕ 3 "ΥΠΕΡΟΧΑ" ΑΧΛΑΔΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

    ΚΑΦΕ ΑΦΟΥ ΝΟΜΙΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ!!!

    ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΛΟ, ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΖΟΥΛΑΓΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ

    ΠΛΑΣΤΕΛΙΝΗ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

    ΚΑΙ 4 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ

    ΤΡΩΓΟΤΑΝ.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!!!!

  2. Και μια απορία… Τον προμηθευτή τον βρήκαν από διαγωνισμό ή από απευθείας ανάθεση;;;;; Τα πάντα για τις μίζες…Αλλά δε τους ενδιαφέρει τίποτα!!! Δε λυπήθηκαν τα παιδιά μας και δίνουν τα φρούτα, για το θεαθήναι και τις μίζες έγιναν όλα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog