Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Απόβαση των ναζί τραμπούκων στο Λουτράκι

- Advertisement -

Ανακοίνωση Aντιρατσιστικής – Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου σχετικά με την συμπλοκή του βουλευτή και οπαδών της Χρυσής Αυγής με πολίτες κατά την κατάθεση στεφάνων στην περιοχή Λουτρακίου – Περαχώρας…

Κόρινθος, 25/03/2013

Σήμερα το πρωί 25ης Μαρτίου του 2013, ημέρα κατάθεσης στεφάνων για την επέτειο της εξέγερσης των Ελλήνων με σκοπό την απελευθέρωση τους, είδαμε ακόμα μία φορά το πώς αντιλαμβάνεται τους αγώνες, το έθνος, και τη δημοκρατία η Χρυσή Αυγή. Ενώ οι κάτοικοι του Λουτρακίου-Περαχώρας είχαν εκφράσει την αντίθεση τους στην ενδεχόμενη κατάθεση στεφανιού από τον βουλευτή Ε. Μπούκουρα, παρ όλα αυτά ο ίδιος και άλλοι πατριδοκάπηλοι οπαδοί του θέλησαν με τρόπο που θυμίζει άλλες εποχές να επιβάλλουν την κατάθεση στεφάνου αλλά και την αποδοχή τους από τον κόσμο του Λουτρακίου.

Η συνέχεια γνωστή… Ακολούθησε συμπλοκή και σύλληψη 2 μελών του αντιφασιστικού μετώπου Γερανείων και 2 μελών της Χ.Α., έτσι για να είναι και ακριβοδίκαιος ο κατασταλτικός μηχανισμός.

Αύριο στις 2 το μεσημέρι περνούν από την αυτόφωρο διαδικασία οι δύο αντιφασίστες. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ούτε στο Λουτράκι ούτε και πουθενά δεν θα επιτρέψουμε στους φασίστες της Χ.Α και τους ψευτοπατριώτες Ναζί να καταστρέφουν τις γειτονιές μας και να επιτίθενται στους πολίτες! Αύριο στις 2 το μεσημέρι καλούμε σε παράσταση διαμαρτυριας έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους δύο συλληφθέντες αντιφασίστες του Λουτρακίου!

Υ.Γ. Ο γέρος του Μοριά είχε μακριά κόμη και ήταν πατριώτης!! Εσείς μπράβοι και ναζί, όπως και οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι. Τελείωσαν τα ψέματα!!

- Advertisement -

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. DEN MOU ARESEI OPOS TO THETETE TO TO THEMA EXO MIA APORIA TOUS EXOY EPILEKSI KAPOIA MERIDA ANTHROPON STIN ELLADA XTHES POIOS EKANE TIN EPITHESI PROTOS ??? TO PROVLHMA EINE OTI O KOSMOS EXEI THYMO KAI TO TI MAS KANOUN ?? KAI OXI H XRISI AYGI !!!!!AYTO PISTEVO EGO

  2. Και επειδή τόσο καιρό λέτε τη Χ.Α ναζιστές και φασίστες δείτε το βίντεο http://youtu.be/Y07iEnlz9Q0 και ανοιχτε καλά τα αυτιά σας στο 1:47:27 μέχρι 1:50:13 να μάθετε τη πραγματικά είναι η Χ.Α και από ποιό κράτος υποστηρίζεται Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ Νο14

  3. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι φασίστας. Αυτός που επιθυμεί να αποδώσει φόρο τιμής στους προγόνους του και που μια μερίδα του Ελληνικού λαού καλός ή κακός επέλεξε να τους εκπροσωπήσει στο Ελληνικό κοινοβούλιο ή μια μειοψηφία που αυτοαποκαλείτε αντιρατσιστές και δημοκράτες που ψάχνουν συνέχεια ευκαιρίες να φιμώνουν αυτούς με του οποίους δεν συμφωνούν ιδεολογικά?

  4. Συνεπώς ο ανικανοποίητος πόθος όλων των υπηκόων για εξέγερση και ριζική αλλαγή του ημιφεουδαρχικού συστήματος δεν στόχευε στην αντικατάσταση της ηγεσίας μιας χώρας από μια άλλη που θα προέρχεται από άτομα της «εθνικής ομάδας» των εξεγερμένων. Κάτι τέτοιο δεν θα είχε κανένα νόημα, δεδομένου ότι αρκετοί Ρωμιοί Φαναριώτες συμμετείχαν ενεργά στη διαχείριση της εξουσίας στο πλευρό του σουλτάνου την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Τούρκοι υφίσταντο την ίδια πολιτική περιθωριοποίηση με τους Ρωμιούς, μη έχοντας ούτε πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας ούτε φυσικά δικαίωμα ψήφου. Ο πολυεθνικός ξεσηκωμός αποσκοπούσε κυρίως στην επίτευξη ενός περιζήτητου (και «εθνικά ουδέτερου») αγαθού που τα μεταγενέστερα δυτικά συντάγματα αποκάλεσαν εύστοχα «λαϊκή κυριαρχία» («Βουλγάροι κιι Αρβανήτες, Αρμένιοι και Ρωμιοί, Αράπηδες και άσπροι, με μια κοινήν ορμή»).
    Το αίτημα του '21 ήταν η πολιτική ελευθερία ως δυνατότητα αυτοδιακυβέρνησης δίχως ετεροκαθορισμό από τη σουλτανική εξουσία, και όχι η εν στενή εννοία «εθνική απελευθέρωση», αφού η οθωμανική αυτοκρατορία δεν ήταν δομημένη πάνω σε ένα σύστημα διακρίσεων λόγω εθνικότητας.

  5. Οι εξαιρέσεις σε αυτό τον κανόνα αφορούσαν μάλλον ζήλο, διαφθορά ή αυταρχισμό συγκεκριμένων εκπροσώπων της εξουσίας παρά το δομικό προφίλ του ίδιου του μοντέλου διακυβέρνησης. Επιπλέον, οι Ρωμιοί άρχισαν να σφυρηλατούν συνείδηση αυτοπροσδιορισμού τους ως οντότητας που επιθυμεί τη δική της «πολιτειακή συγκρότηση» (με βάση τις νέες αξίες της ανερχόμενης αστικής τάξης) μόνο κατά τη διάρκεια των χρόνων του αγώνα, καθώς πρωτύτερα υπήρχαν απλώς διαφορές λόγω θρησκεύματος και γλώσσας, πράγμα σύνηθες και αδιάφορο μέσα στις αχανείς εκτάσεις της εποχής.
    Άλλωστε, επί φεουδαρχίας το «έθνος» θεωρούνταν ως στοιχείο που «ενώνει» τους «από κάτω» συμβάλλοντας στην ανατροπή παρωχημένων θεσμών. Έπρεπε να κυλήσουν μερικές δεκαετίες για να γίνει αντιληπτό το δηλητηριώδες περιεχόμενο που φωλιάζει μέσα σε έναν τέτοιο φαντασιακό όρο. Επομένως, το αίτημα για πολιτική ελευθερία, αποσυνδεδεμένο πλήρως από γελοίες ερμηνείες περί «εθνεγερσίας» (λες και ήταν στο ψυγείο ένα «έθνος» και κάποιος άνοιξε την πόρτα), είναι το μοναδικό στοιχείο που πρέπει να συγκρατήσει η αριστερά, προκειμένου να αντιπαρατεθεί στις σύγχρονες απόπειρες κατάλυσης της λαϊκής κυριαρχίας μέσω επιβολής δημοσιονομικής δικτατορίας από ανεξέλεγκτα θεσμικά κέντρα, που απειλούν κοινωνικές κατακτήσεις χωρίς οι λαοί να έχουν δυνατότητα να πάρουν πολιτικές αποφάσεις για θέματα που τους αφορούν. Όμως τα κέντρα αυτά είναι επικίνδυνα και αυταρχικά όχι επειδή είναι «αλλογενή» και «ξένα», αλλά επειδή είναι καπιταλιστικά.
    * Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης.
    http://www.parapolitika.gr

  6. @Επωνυμος
    Ο Φασισμος και η αμορφωσια δεν κρυβεται Ανωνυμε…
    Χρησιμοποιησες αυτοματη μηχανικη διορθωση κειμενου, αλλα ουτε αυτο δεν μπορεσε να κρυψει ή να διορθωσει την αμορφωσια σου. Εξου και το: «καλός ή κακός» ή το: «…μια μειοψηφία που αυτοαποκαλείτε αντιρατσιστές…» . Οι προγονοι σου (ναζι) καιγαν τα βιβλια… γι'αυτο…
    Προσπαθησε (λιγο) να καταλαβεις ποιος ειναι φασιστας, δεν ειναι δυσκολο. Η Χ.Α.εχει δανειστει ναζιστικα εμβληματα και επισης χαιρεταει ναζιστικα… Ειναι συνηθως ξυρισμενοι στο κεφαλι (ναζι κομωση) με μαυρα γυαλια και θεωρουν τους εαυτους τους πολυ περισσοτερο πατριωτες απο οποιονδηποτε αλλο, τον οποιο πρεπει να δειρουν για τι δεν εχει «γνησιο ελληνικο αιμα».
    υγ.ΔΙΑΛΕΞΕ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ»

  7. Δεν θέλουμε άλλους σωτήρες έλεος πια!! δεν είδα καποιους από εσας να εμποδιζει την καταθεση στεφανιου σε αυτους που εκπροσωπούν κόμματα που μας εφεραν στην σημερινη κατάσταση και τα ξεπουλησαν όλα σε μια νύκτα!!

    ένας άνεργος – πατέρας!

  8. Μ αρέσει αυτός που ελλείψει επιχειρημάτων καταφεύγει στον εντοπισμό ορθογραφικών λαθών για να μας αποδείξει ότι είναι πολύ μορφωμένος.
    Από την άλλη υποστηρίζει αυτούς που δεν θέλουν τίποτα Ελληνικό.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.
    ('' Ορθιο ζώον'' σε μερικά χρόνια από τώρα εάν επικρατήσουν οι όμοιοι σου
    θα υπάρχει ορθογραφία για να επιδεικνύεσαι!)

  9. 10.19- KAI GIATI RE KALOPAIDA AFOU DEN PISTEVETE STHN EPANASTASH TOU 1821 PARAVRETHIKATE STHN EKDHLOSH??? KANATE THN ARXH-TORA THA DITE KAI TO TELOS STO LOUTRAKI.ERXOMASTE.. KAI THA TO NIOTHETE KATHE MERA…-

  10. δεν ειναι λιγο οξυμωρο, οι ναζιστες να καταθετουν στεφανι, σε ενα αγαλμα που συμβολιζει και τιμα τους πεσοντες κατα την ναζιστικη κατοχη? (δλδ των ιδιων?)

  11. Το λανθάνειν ανθρώπινο , αλλά για να τα κάνεις τελείως θάλασσα
    χρειάζεσαι και ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν λένε. Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου ναι είμαι «φασίστας» και εγώ και οι πρόγονοι μου που πέθαναν από τους Γερμανούς, ναι είμαι «φασίστας» γιατί δεν κρίνω τον άλλο με το πώς επιλέγει να ντύνεται και να κουρεύετε αλλά από τις πράξεις του, ναι είμαι «φασίστας» γιατί δεν μπαίνω σε παρατάξεις και ούτε στρατεύομαι όπως εσύ, ναι είμαι «φασίστας» γιατί δεν θέλω να στερώ στον συνάνθρωπο μου το δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, ναι είμαι «φασίστας» γιατί δεν βάζω ετικέτες στους άλλους. Ναι προτιμώ να είμαι «φασίστας» και να κάνω λάθη παρά αυτό που είσαι εσύ.

  12. και γω λεω οτι οι συριζαιοι ειναι φασιστες. Ο Χιτλερ εσφαζε τους εβραιους επειδη ηταν εβραιοι, εσεις οι αριστεροι δεν θελετε καμια συμμετοχη των Χρυσαυγιτων στα κοινα επειδη ειναι Χρυσαυγιτες. Ποια η διαφορα σας με τον Χιτλερ;;;
    Οντως ανεργε πατερα τετοια αγαπη στα μνημονιακα κομματα απο τους αριστερους τωρα τελευταια εχει γινει μοδα, μετα και τις επισκεψεις του κυριου Τσιπρα στην αριστερη Αμερική, συγνωμη στην καπιταλιστικη Αμερικη που σφαζει τους Παλαιστινιους στο Ισραηλ, που κανει τους πολεμους σε Ιρακ και Αφγανισταν.
    τωρα τελευταια απο τους δηθεν Απροσμενες αγαπεςαριστερους. Οι κομμουνιστες τουλαχιστον εχουν μια σταθερη ιδεολογια, εσεις του Συριζα οπου ειναι το συμφερον σας. Πρεπει να επεσε πολυ χρημα απο τους τραπεζιτες για να βγει πρωθυπουργος ο κυριος Τσιπρας…Κατι μου λεει οτι θα ψηφιζει και τα μνημονια των Ναζι (Μερκελ), οπως ειπε και ο κυριος Αλαβανος.
    Μετα βεβαια θα λετε οτι τα μνημονια ειναι σωστα και οσοι ειναι αντιμνημονιακοι ειναι ναζιστες. Πως να πεισω τον ηλιθιο;;;;
    Οσο για το ορθογραφικα λαθη να υπενθυμισω οτι στις εκλογες των εκπαιδευτικων τις κερδιζουν 70-80% παραταξεις της αριστερας, που να μαθουν γραμματα τα παιδια μας απο τετοιους καθηγητες..
    Δεν ειναι τυχαιο οτι οι κομμουνιστες πλακωσαν στο ξυλο, με τη σειρα τους και αυτοι, τους συριζαιους αναρχικους στο Συνταγμα. Ειστε ανεπιθυμητοι απο ολους, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα σας καιω ζωντανους (οπως στη τραπεζα marfin οι συντροφοι σας)επειδη διαφωνουμε..θα ημουν πολυ φασιστας αν το κανω αυτο
    Να σας πω οτι τις τελευταιες εκλογες ψηφισα Χρυση Αυγη. Λετε να ειμαι φασιστας εγω ή εσεις;;;

  13. 11:04 δες αυτό το βίντεο μπα ςκαι ξυπνήσεις Και επειδή τόσο καιρό λέτε τη Χ.Α ναζιστές και φασίστες δείτε το βίντεο http://youtu.be/Y07iEnlz9Q0 και ανοιχτε καλά τα αυτιά σας στο 1:47:27 μέχρι 1:50:13 να μάθετε τη πραγματικά είναι η Χ.Α και από ποιό κράτος υποστηρίζεται Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ Νο14

  14. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΕΛΛΗΝΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΕΑΝ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΙΒΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΖ?ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ. Κ.ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

  15. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ, ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ, ΟΥ ΟΥ ΟΥ… ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΝΤΑΡΑ. Ο ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ… ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ!!!!

  16. δεν εκπροσωπειτε ολο το λουτρακι για να λετε οτι δεν ηθελε το λουτρακι το βουλευτη της χρυσης αυγης ..εκπροσωπειτε την παρτη σας και μονο ….ποσοι ειστε 10-20 ? αλλα οχι ολο το λουτρακι …..

  17. 1.27 μανάρι φαίνεται ότι δεν είσαι Λουτρακιώτης, γιατί οι αποδοκιμασίες στους χρυσαυγίτες ήταν από όλους τους παρευρισκόμενους στο μνημείο και δεν υπήρξε ούτε ένας γνωστός Λουτρακιώτης εκτός από κανά δυο, που είχαν κάτσει παράμερα και κοιτούσαν σαν χάνοι, να χειοκροτήσει τον "ναούμε" "βολευτή" τους και τους 20 μπράβους που κουβάλησε.

  18. Κ υριε Κ.Λογοθέτη θα ξεχνάτε βέβαια ότι πέρυσι ματαιώθηκαν οι παρελάσεις σε Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αλλά και στις περισσότερες πόλεις έγινανα επεισό΄δια και οι μαθητές αποδοκήμασαν όλους τους πολιτικούς όλων των κομμάτων της εξουσίας.Αυτό λοιπόν γιατί μερικοί λένε ότι αποδοκημάζετε μόνο η παρεξηγημένη χρυσή αυγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog