Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα σοκολατάκια της Λαγκάρντ, το αρνάκι με πατάτες και η μπλόφα που δεν έπιασε

- Advertisement -

Ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στον Πρόεδρο της Κύπρου κράτησαν οι Ευρωπαίοι κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, που άρχισε την Κυριακή και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ έφτασε σε σημείο να πει στον Νίκο Αναστασιάδη ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του Προέδρου της Κύπρου παρά μόνο το μέλλον του ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος με τη στάση της Λευκωσίας ζητώντας λύση εδώ και τώρα, ενώ η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Σόιμπλε και τους λοιπούς προσφέροντας σοκολατάκια M&M’s. Οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας εμφανίζονταν έτοιμοι ακόμη και για έξοδο της Μεγαλονήσου από το ευρώ…..

Το παρασκήνιο που αποκάλυψε η εφημερίδα «Wall Street Journal» και αναδημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα» είναι αποκαλυπτικό του τι συνέβη στις Βρυξέλλες.
Κύπριος αξιωματούχος που μίλησε στη WSJ παραδέχτηκε πως η συμφωνία της 25ης Μαρτίου ήταν χειρότερη από την προηγούμενη. «Δεν υπάρχει αμφιβολία στην κύβερνηση πως η πρώτη συμφωνία ήταν πολύ καλύτερη. Μπλοφάραμε και χάσαμε. Η όλη υπόθεση ήταν ένα φιάσκο». Η Κύπρος «πλήρωσε» την εβδομάδα που μεσολάβησε ανάμεσα στα δυο Eurogroup.
Ο… μυστικός δείπνος ανάμεσα στον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν φαν Ρομπάι είχε κυρίως πιάτο αρνάκι με πατάτες, αποκαλύπτει η Wall Street Journal. Εκεί, έγινε η ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διάφορες και να βρεθεί λύση για την Κύπρο.
Σύμφωνα με κυπριακές πηγές, ο Πρόεδρος της Κύπρου εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση των Ευρωπαίων απειλώντας ακόμη και να παραιτηθεί. Τότε, ο κ. Ντάισελμπλουμ του είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό μέλλον του αλλά το ευρώ.

*protothema.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog