Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι υπουργοί “σνομπάρουν” τη Βουλή

- Advertisement -

Μόνο οι μισές από τις ερωτήσεις που κατατίθενται από βουλευτές συζητούνται στη Βουλή, σύμφωνα με τον Γ. Δραγασάκη…

Την αντίδραση του Δ’ Αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Δραγασάκη προκάλεσε η ακύρωση 9 επίκαιρων ερωτήσεων λόγω κωλύματος υπουργών.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ο κ.Δραγασάκης απο τις ερωτήσεις που καταθέτουν βουλευτές μόνο οι μισές (49%) απαντώνται.

“Η απουσία υπουργών στις ερωτήσεις βουλευτών δεν είναι ένα ευκαιριακό φαινόμενο αλλά συστηματικό” ανέφερε ο κ. Δραγασάκης. “Η συστηματικότητα δείχνει ότι υπάρχει κάτι άλλο. Συζητούνται μόλις το 49% των ερωτήσεων που κατατίθενται, άρα το πρόβλημα είναι τεράστιο και πρέπει και εμείς να το δούμε και η κυβέρνηση” συμπλήρωσε.

«Το προεδρείο έχει καταβάλει προσπάθειες ώστε να ανταποκρίνονται οι υπουργοί στην υποχρέωσή τους να παρίστανται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και έχουν γίνει και συστάσεις σε υπουργούς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Τραγάκης.

Οπως όμως έσπευσε να διευκρινίσει, λόγω της επτακομματικής Βουλής είναι πολλές οι ερωτήσεις που κατατίθενται, με συνέπεια να υπάρχουν περιπτώσεις που αν οι υπουργοί παρίσταντο για να απαντήσουν σε όλες, θα έπρεπε να είχαν καθημερινή παρουσία στην Ολομέλεια.

Ο κ. Τραγάκης ζήτησε και έλαβε την έγκριση της Ολομέλειας σχετικά με την παράταση των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ, έως τις 15 Απριλίου.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι μετά από επιθυμία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να απαντήσει ο ίδιος σε επίκαιρη επερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αυτή θα συζητηθεί περί τις 11 Απριλίου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog