Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: Είμαστε έτοιμοι για την έλευση της τρόικας

- Advertisement -
Ολοκληρώθηκε η νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση…

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η συζήτηση αφορούσε την πορεία του προϋπολογισμού, την προετοιμασία της κυβέρνησης ενόψει της άφιξης της τρόικας αλλά και τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την καλύτερη αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων.
Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την έλευση της τρόικας.
Η νεα ημερομηνία σταθμός θεωρείται η 12η Απριλίου όταν στο Eurogroup που έχει ορισθεί θα κριθούν πολλά για την εκταμίευση των δόσεων.
Με τις εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας η “μαύρη τρύπα” στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, την οποία ο κ. Στουρνάρας πάντως διέψευσε σήμερα, φτάνει το 1 δισ. ευρώ.
Τι σημαίνει αυτό; Νεα μέτρα!  Η τρόικα θα φτάσει στην Αθήνα στις 4 Απριλίου και από την επίσκεψη αυτή θα κριθούν πολλά. Κυρίως όμως η δόση των 2,8 δισ.
Το κυβερνητικό επιτελείο πρέπει να έχει βρει λύσεις για τα εξής: Απολύσεις στο Δημόσιο και χαράτσι. Ειδικά για το πρώτο, η τρόικα απαιτεί 26.000 απολύσεις ενώ το θέμα της κινητικότητας και της αξιολόγησης είναι στον αέρα!
*newsit.gr
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog