Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο 37,5% το κούρεμα καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου – Σε 11 εκατ. ευρώ υπολογίζονται τα δάνεια που χαρίστηκαν

- Advertisement -
Στο 37,5% θα ανέλθει σύμφωνα με πληροφορίες της της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το «κούρεμα» στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου…

Παράλληλα αναμένεται η έκδοση από την Κεντρική Τράπεζα διατάγματος για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου και η απορρόφηση της «καλής» Λαϊκής.
Το ποσό με τις διαγραφές από τις κυπριακές τράπεζες χρεών σε πολιτικά πρόσωπα, νυν και πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, κομματικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες, ανέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε 6,2 εκ. ευρώ και 5,8 εκ. δολάρια.
Η λεγόμενη «καυτή λίστα», που δημοσιοποιήθηκε στην Κύπρο είναι ήδη στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, αλλά επί του παρόντος η Νομική Υπηρεσία του κράτους δεν θα προβεί σε άλλη ενέργεια.
Εάν και η δεύτερη λίστα με τα ονόματα όσων απέσυραν χρήματα από τις τράπεζες και τα έστειλαν στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα εμπίπτει στους όρους εντολής της Ερευνητικής Επιτροπής, θα μεταβιβαστεί αμέσως μόλις ληφθεί, ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας.

*newsit.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog