Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βόρεια Κορέα-ΗΠΑ προς σύγκρουση με χάρτες στόχων που προκαλούν ρίγος!

- Advertisement -

Ανεβαίνει χωρίς σταματημό το θερμόμετρο της έντασης μεταξύ Βόρειας Κορέας, Νότιας Κορέας και ΗΠΑ ,με την πρώτη να απειλεί ανοιχτά την Ουάσινγκτον με πυρηνικό πλήγμα και η τελευταία να δείχνει ότι παίρνει εξαιρετικά σοβαρά τις απειλές…

Σάλος έχει προκληθεί από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιοκ Ουν στο γραφείο του με τους στρατηγούς του να καταστρώνει σχέδια για το πως θα πληγούν οι ΗΠΑ. Κι’ αυτό γιατί στους χάρτες που φαίνονται στις φωτογραφίες εμφανίζονται ως στόχοι η Ουάσινγκτον, το Τέξας, η Χαβάη και το Λος Άντζελες.

“Έχουμε δει νέες και μη εποικοδομητικές ανακοινώσεις από την Βόρεια Κορέα. Λαμβάνουμε αυτές τις απειλές σοβαρά υπόψη μας και παραμένουμε σε στενή επαφή με τους νοτιοκορεάτες συμμάχους μας”, δήλωσε η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

“Αλλά θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι η Βόρεια Κορέα έχει ιστορικό φιλοπόλεμης ρητορικής και απειλών και ότι η σημερινή ανακοίνωση είναι στο ίδιο πνεύμα”, πρόσθεσε η ίδια.

Το Πεντάγωνο έστειλε πάνω από τον ουρανό της Νότιας Κορέας ένα ζεύγος βομβαρδιστικών Β-2, των γνωστών Στέλθ, τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και θεωρούνται αιχμή του δόρατος της αμερικανικής πολεμικής ισχύος.

Σύμφωνα με τους αμερικανούς αξιωματούχους, στόχος είναι, αφενός να καθησυχαστούν οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, από τις συνεχιζόμενες απειλές της Βόρειας Κορέας, και αφετέρου να αναγκαστεί η Πιονγκγιάνγκ να επανέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών για τα πυρηνικά.

“Παραμένουμε πλήρως έτοιμοι και ικανοί να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας. Εξακολουθούμε να λαμβάνουμε επιπρόσθετα μέτρα κατά της βορειοκορεατικής απειλή, περιλαμβανομένου του σχεδίου μας να αυξήσουμε τον αριθμό των αμερικανικών πυραύλων ανάσχεσης και των ραντάρ εντοπισμού και έγκαιρης προειδοποίησης”, δήλωσε η ίδια.

Την ίδια ώρα, έκκληση στη Βόρεια Κορέα “να απέχει από κάθε νέα πρόκληση”, έκανε σήμερα το Παρίσι.

“Η Γαλλία είναι έντονα προβληματισμένη από την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο”, αναφέρει σε Δελτίο Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Φιλίπ Λαγιό.

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βέστερβέλε, κάλεσε σήμερα την Πιονγκγιάνγκ να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά.

Επίσης η Ρωσία κάλεσε σήμερα την Βόρεια Κορέα και την Νότια Κορέα όπως και τις ΗΠΑ να επιδείξουν “μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση”, μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι στην χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση πολέμου με την Σεούλ.

“Αναμένουμε από τα δύο στρατόπεδα να επιδείξουν μέγιστη υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση και ότι κανείς δεν θα ξεπεράσει το σημείο χωρίς επιστροφή”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ο Γκριγκόρι Λογκβίνοφ, ο αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που είναι επιφορτισμένος με θέματα που αφορούν την κορεατική χερσόνησο.

“Δεν μπορούμε φυσικά να μείνουμε αδιάφοροι την στιγμή που υπάρχει μια κλιμάκωση της έντασης”, πρόσθεσε ο ίδιος. “Δεν μπορούμε να μην ανησυχούμε”, σημείωσε.

Η Ρωσία βρίσκεται διαρκώς σε επαφή με τους εταίρους της στις εξαμερείς διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας (την Βόρεια Κορέα, την Νότια Κορέα, την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία), πρόσθεσε.

Εξάλλου διπλωματική πηγή που επικαλείται το Ίντερφαξ δήλωσε σχετικά με την θέση της Ουάσινγκτον και της Σεούλ στην τρέχουσα κρίση: “Η κατάσταση είναι βεβαίως πολύ τεταμένη και επικίνδυνη, αλλά υπάρχουν και ενθαρρυντικά στοιχεία: η αντίδραση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας είναι μετρημένη και ήρεμη έως έναν βαθμό”.

*onalert

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog