Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Mπάμπης Γεωργίου:Ανιστόρητος και κακό αντίγραφο ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου Λουτρακίου

- Advertisement -

Παρέμβαση Προέδρου Δ.Σ. Ποσειδώνα Λουτρακίου Κου Χαρ.Γεωργίου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 03-04-2013….

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ
ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ
ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Πιστεύω ότι όλοι σας θα γνωρίζετε το λαϊκό τραγούδι που στο ρεφραίν του λέει επιτέλους-επιτέλους έφθασε η αρχή του τέλους παραφράζοντάς το λοιπόν για την συγκεκριμένη περίπτωση του θέματος μας  αρχή είναι η σημερινή ψήφιση από το ΔΣ του Δήμου μας του Κανονισμού Λειτουργίας και το τέλος είναι η Οριστική Λειτουργία του εξαίρετου αυτού έργου του Δημοτικού Αθλητικού μας Κέντρου.
Πολύ φοβάμαι όμως μελετώντας αυτόν τον Κανονισμό ότι το τέλος δεν θα είναι αίσιο και αυτό διότι ο προταθείς αυτός Κανονισμός παρουσιάζει τουλάχιστον τρία μεγάλα μειονεκτήματα πού πιθανόν να σταθούν εμπόδιο όχι μόνο στην άρτια λειτουργία του αλλά ιδιαίτερα στους σκοπούς της κατασκευής του , που περιγράφεται στο 1ο άρθρο με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΚΟ .
Πρώτο μειονέκτημα είναι ότι ο Κανονισμός αυτός δεν είναι τίποτα περισσότερο από απλή αντιγραφή άλλων κολυμβητηρίων .
Δεύτερο μειονέκτημά του είναι αντιαναπτυξιακός.
Τρίτο μειονέκτημα είναι ανιστόρητος.
Και για να μην παρεξηγηθώ και φανώ ισοπεδωτικός  επιτρέψτε μου για λίγο να επιχειρηματολογήσω  επί αυτών πού σας προανέφερα.
Ο Δήμος μας και ιδιαίτερα το Λουτράκι για να λειτουργήσει αυτήν την αθλητική εγκατάσταση δε έχει ανάγκη ενός κανονισμού ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ενός αλλού κολυμβητηρίου οποιουδήποτε αστικού κέντρου , διότι απλά οι δύο κυρίαρχοι λόγοι πού οδήγησαν στην κατασκευή του ήταν και παραμένουν και σήμερα η κάλυψη των αθλητικών δράσεων των πραγματικών συλλόγων της περιοχής μας , των πολιτών του αλλά και ιδιαίτερα η οικονομική ανάπτυξη μέσω των φορέων πού θα προσελκύσουν τον προπονητικό λεγόμενο τουρισμό.
Και για να το πούμε απλά ένας Κανονισμός Λειτουργίας δεν είναι μια  ακολουθία κανόνων για το πώς θα συμπεριφερθούμε μέσα στην εγκατάσταση άντε και ένα τιμολόγιο υπηρεσιών.
Μέσα από τον Κανονισμό Λειτουργίας η Διοίκηση του και ιδιαίτερα η Δημοτική Αρχή στην περίπτωση μας δίνει το στίγμα της για την αθλητική πολιτική πού θέλει να χαράξει και να ακολουθήσει.
Ο υπό έγκριση Κανονισμός δεν διαθέτει φιλοσοφία διαχείρισης σε σχέση με τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου μας αλλά και δεν δίνει κίνητρα σε φορείς πέραν των αθλητικών ώστε η εγκατάσταση αυτή να γίνει εργαλείο προσέλκυσης αθλητικού τουρισμού πού θα προσδώσει και τα περισσότερα οφέλη στην τοπική οικονομία και πού με αυτόν τον τρόπο θα γίνει έστω και έμμεσα η απόσβεση κατασκευής και συντήρησης του.
Π.Χ
Δεν περιγράφει σαφώς πιθανές συνέργειες με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος με σκοπό την διεξαγωγή κολυμβητικών ημερίδων αλλά και ανάληψη διεξαγωγής περιφερειακών και εθνικών πρωταθλημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης.
Επίσης δεν υπάρχουν εξειδικεύσεις αφήνοντας πολλά παραθυράκια στην διοίκηση να λαμβάνει αποφάσεις κατά το δοκούν ακόμα και όταν πρόκειται για Εθνικές Ομάδες.
Π.Χ
Λέμε ναι στην ομοσπονδία του αθλήματος ακόμα και αν αυτή θέλει να εξυπηρετήσει πέραν των Εθνικών Ομάδων της και ξένες αποστολές και ομάδες στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεων της αλλά πρέπει εκ μέρους μας να επιδιώξουμε την υπογραφή μνημονίου με αυτήν {και να προσπαθήσουμε επιτέλους να ενεργοποιήσουμε το υπογραφέν μνημόνιο που είχε συνταχθεί και συμφωνηθεί επί εποχής της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη}  για την διεξαγωγή τουλάχιστον δύο η και τριών Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και κάποια από αυτά μάλιστα να διεξάγονται σε εποχή χαμηλής η μηδαμινής τουριστικής κίνησης.
ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Διαφαίνεται μέσα από τον παρόντα Κανονισμό ένα άγχος των συνταξάντων και προτεινόντων αυτόν σε σχέση με το κόστος ενοικίασης των διαδρομών η και όλης της πισίνας από τους τοπικούς συλλόγους και ιδιαίτερα εκείνων πού πραγματικά καλλιεργούν επί πολλά έτη τον αθλητισμό στην περιοχή μας όπως ο Α.Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ .
Ο Κανονισμός αυτός μοιάζει να θέλει να τιμωρήσει τον σύλλογό μας για τις από ετών προσπάθειές του να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο.
Υπήρξαμε από τους πρωτεργάτες και ιδιαίτερος μοχλός πίεσης προς όλες τις απελθούσες Δημοτικές Αρχές και μάλιστα στελέχη του Κολυμβητικού τμήματος του ομίλου μας με την εμπειρία τους υπήρξαν κατά το παρελθόν και άτυποι σύμβουλοι των Δημάρχων Παύλου και Γκιώνη στίς συσκέψεις και αποφάσεις τόσον κατά την διάρκεια εκπόνησης των μελετών όσον και κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου .Και βέβαια υπήρξαμε και ιδιαίτερα ευτυχείς τότε πού καταφέραμε και τροποποιήσαμε την άκαμπτη εν αρχή θέση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας σε σχέση με την τεχνολογία κατασκευής πισίνων με ΠΑΝΕΛ αντί με μπετόν  τα πλεονεκτήματα της οποίας τώρα όλοι αναγνωρίζουν αλλά και πού στο μέλλον θα επαληθευθούν .
ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Το κολυμβητικό Κέντρο του Δήμου μας είναι κατασκευασμένο με τεχνολογίες αιχμής για αυτό τον λόγο έχουμε έντονες επιφυλάξεις για το κόστος λειτουργίας του σε σχέση με την μελέτη πού προκαλέσατε και αυτό φάνηκε και εν μέρει από την δοκιμαστική του λειτουργία.
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ
Ο μύθος αυτός ότι το κολυμβητήριο στοιχίζει στον Δήμο πρέπει να ξεπεραστεί και μάλιστα θα φανεί αυτό με τον πιο επίσημο τρόπο και από τα δεδομένα που θα έχουμε από την πλήρη και κανονική λειτουργία του , εμείς πού ως σύλλογος κάνουμε καθημερινή χρήση και των άλλων δύο αθλητικών εγκαταστάσεων του ΘΩΔΕΙΟΥ Σταδίου και του ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ Κλειστού Γυμναστηρίου το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά.
Μην εφαρμόζετε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην χρήση από τους συλλόγους των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων γιατί τότε να είστε σίγουροι με τις αποφάσεις σας θα έχετε συμβάλει να χαθεί ο κοινωνικός τους χαρακτήρας και ο σκοπός κατασκευής η Δωρεάς τους ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολές εποχές για την κοινωνία μας.
Το κολυμβητήριο θα γίνει αυτάρκες από την σωστή του λειτουργία και με όλες τις παραμέτρους που προηγούμενα σας εκθέσαμε και όχι από το υστέρημα των συλλόγων που κάνουν πραγματικό αθλητισμό επί χρόνια τώρα { είναι τουλάχιστον αφύσικο από την μία τσέπη να μας επιδοτείτε για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας το έργο μας ως φορέας αθλητισμού και από την άλλη να μας ζητάτε υπέρογκα ποσά και μάλιστα επιλεκτικά για την χρήση των εγκαταστάσεων σας} .
 Μην ξεχνάμε άλλωστε όλοι όσοι διακονούμε τους κοινωνικούς αυτούς φορείς θεωρούμαστε αλλά και είμαστε εθελοντές.
Στο χέρι σας λοιπόν η μάλλον στην σημερινή σας απόφασή έγκειται να περιγράψετε στον παρόντα κανονισμό και να δώσετε το στίγμα σας {ως κορυφαίο αποφασιστικό όργανο  του Δήμου μας } τους  συλλόγους πού εσείς θεωρείτε ότι κάνουν πραγματικό και σε βάθος και όχι περιστασιακό αθλητισμό και να τους ανταμείψετε για αυτές τους τις δράσεις με το ελάχιστο που δύνασθε δηλαδή την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων και ιδιαίτερα του Νέου Κολυμβητικού μας Κέντρου.
Παρακαλούμε Κύριε Πρόεδρε αν είναι δυνατόν οι προτάσεις του συλλόγου μας να τεθούν στην ψηφοφορία

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ο ποσειδωνας ειχε παντα ενα ουδετερο προσωπο απεναντι σε ολες τις δημοτες αρχες επι λαζαριδη και φιλη.δυστηχως ο καινουργιος προεδρος κανει την δικη του πολιτικη χρησιμοποιοντας τον ιστορικο συλλογο μαγαζακι του.κριμα.ειναι λυπηρο.τι κανουν τα υπολοιπα μελη του συλλογου?τι λεεει ο κυριος Λαζαριδης?

  2. ΦΙΛΕ )3:03 ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ;ΕΧΕΙΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ;ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΣ Κ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;ΕΛΕΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ,ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ,LOUTRAKEROS

  3. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ Κ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ….ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΟΛΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΑΟΛ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ-ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΦΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ Κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΩΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ…ΔΩΡΕΑΝ!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,, ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΥΦΛΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΜΠΑΘΕΙΑ Κ ΚΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ…ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΑΦΗΣΟΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Κ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!!!30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΥΡΙΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΑΠΤΟΗΤΟΣ!!!!

  4. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΟΙ 8 ΘΕΤΙΚΟΙ ΨΗΦΟΙ Κ 1 ΨΗΦΟΣ Η ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ (9ΜΕΛΕΣ Δ.Σ) ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ…ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Κ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ!!!!

  5. Μπάμπη, έχω την εντύπωση πως, λόγω κεκτημένης ταχύτητας, ζεις ακόμα στα χρυσά χρόνια του Παύλου (που ήσουν δημοτικός σύμβουλος) και το "ΧΡΗΜΑ" είτε πάνω είτε κάτω από τα τραπέζια έρεε άφθονο.

    Εγώ θα πρότεινα, αφού είσαι τόσο σίγουρος ότι το κολυμβητήριο θα γίνει πολύ σύντομα αυτάρκες, να αναλάβεις ΕΣΥ την οικονομική διαχείριση του κολυμβητηρίου και αν τα καταφέρεις να σε βγάλουμε και Δήμαρχο να σώσεις τον τόπο…!

    ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΎΜΕ ΛΙΓΟ ….ΜΠΑΜΠΗ….!

    Για έφορος στο βόλεϊ καλός ήσουν, για Πρόεδρος όμως του Ποσειδώνα είσαι κάπως λίγος, πως να το κάνουμε..!

    Αααα… και να μην το ξεχάσω, την επόμενη φορά που θα πάρεις τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο και μιλήσεις ως εκπρόσωπος του Ποσειδώνα, καλό θα ήταν να ενημερώνεις και τα υπόλοιπα μέλη, αλλιώς να μιλάς ως εκπρόσωπος του εαυτού σου και μόνο..!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog