Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τώρα: Τρομοκρατική ενέργεια στην Βοστώνη των ΗΠΑ!

- Advertisement -

Δύο εκρήξεις στην Βοστώνη κατά τη διάρκεια μαραθωνίου στην γραμμή του τερματισμού…Συνεχής ενημέρωση απ΄το Loutrakiblog…

Το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας εξετάζουν οι αμερικανικές αρχές μετά από διπλή έκρηξη στη Βοστόνη στο τέλος του Μαραθώνιου. αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο μετά έγινε και τρίτη έκρηξη σε ξενοδοχείο που διαμένουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Οι αρχές προς το παρόν μιλούν για έξι σοβαρά τραυματισμένους καιδεκάδες ελαφρά ενώ φαίνεται να πρόκειται όντως για τοποθέτηση βόμβας ή βομβών από αγνώστους ακριβώς στη γραμμή τερματισμού.

Οπως γράφει η ιστοσελίδα της Wall Street Journal, δύο εκρήξεις συγκλόνισαν την ευφορία του Μαραθωνίου της Βοστόνης. Στο χώρο επικράτησε χάος με αγωνιζόμενους και διοργανωτές να κλαίνε ενώ θεατές δέχονταν τις πρώτες βοήθειες.

Ειδική ομάδα του FBI έχει αναλάβει την υπόθεση καθώς θεωρείται πλέον σίγουρο ότι πρόκειται για επίθεση τρομοκρατών.

«Είδα δύο εκρήξεις. Η πρώτη ήταν πέρα από τη γραμμή του τερματισμού. Άκουσα ένα δυνατό κρότο και είδα καπνό να αυξάνεται “, δήλωσε ο ρεπόρτερ του Herald Chris Cassidy

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν τις 3 το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η έκρηξη ήταν τρομακτική ενώ στη σκηνή υπάρχουν διαμελισμένα θύματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δυο νεκροί και 23 τραυματίες, ενώ ήδη κυρήχθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Πάραλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διερεύνηση και την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις εκρήξεις και ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση.

Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τουλάχιστον δύο νεκρούς και 23 τραυματίες, σύμφωνα με την Αστυνομία της Βοστόνης, και βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Καλά στην υγεία τους τα μέλη της ελληνικής αποστολής, σύμφωνα με πληροφορίες


Έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη λόγω φόβου τρομοκρατικών χτυπημάτων

“Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή”, δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστόνης.
Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά.


Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι οι δώδεκα Έλληνες δρομείς, που μετέχουν στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, καθώς και τα άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έχουν σοκαριστεί.

Οι εκρήξεις έγιναν στις 14:50 (ώρα Βοστώνης). Η πρώτη κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου Lenox και η δεύτερη –μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα- λίγα μετρά μακριά, στη συμβολή των οδών Boylston και Exeter.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπήρξαν και άλλες εκρήξεις. Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακάλυψε άλλους δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς, προχωρώντας στην ελεγχόμενη εξουδετέρωσή τους.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι υπήρξε και μια τρίτη έκρηξη η οποία έγινε στη βιβλιοθήκη JFK στην πόλη.

Η κυβέρνηση αποφάσισε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Βοστώνη.


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΣΤΟΝ SENTRA 103,3
Πολιάς: «Τερματίσαμε όλοι λίγα λεπτά πριν την έκρηξη»

Ο Νίκος Πολιάς δήλωσε: «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Συνολικά ήταν δέκα Ελληνες στο μαραθώνιο είτε δρομείς είτε συνοδοί. Είχαμε τερματίσει 4-5 λεπτά πριν την έκρηξη και βρισκόμασταν κοντά στο χώρο τερματισμού. Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά.Υπάρχει πολύ μεγάλη αναστάτωση και προσπαθούν όλοι να μάθουν τι έγινε. Ο κόσμος προσπαθούσε να προστατευτεί, δυστυχώς οι αρχές επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν δύο νεκροί και 23 τραυματίες. Εχουν βρει τους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τερμάτισα πέντε λεπτά πριν την έκρηξη.


Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ανδριόπουλος δήλωσε: «Ημουν στον ίδιο χώρο με τον Νίκο κοντά στο σημείο του τερματισμού. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Μπορώ να πω την γλιτώσαμε φτηνά. Ο Νίκος Πόλιας τερμάτισε πέντε λεπτά πριν γίνει η έκρηξη. Ο μικρός μου γιός επίσης πέρασε από το ίδιο σημείο λίγα λεπτά πριν. Επικρατεί πανικός στη πόλη. Κανείς δεν ξέρει τι έχει γίνει. Το τοπικό κανάλι αναφέρει πως υπάρχουν δύο νεκροί και 23 τραυματίες.
Τρεις Ελληνες δρομείς έμειναν στο 35ο χιλιόμετρο της διαδρομής γιατί ήταν εκεί την στιγμή των εκρήξεων και θα επιστρέψουν με τα πόδια. Ευτυχώς είμαστε όλοι καλά».

Reuters :
BREAKING NEWS: Boston police confirm explosion near Boston marathon finish line, unsure of number of injured

Live broadcast by Ustream

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog