Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρευνα: οι Αυστριακοί ταξιδεύουν (αεροπορικώς) στην Ελλάδα

- Advertisement -

Δημοφιλέστεροι προορισμοί η Ελλάδα, η Ισπανία και οι ΗΠΑ
Όχι μόνο ήλιος και θάλασσα: ο πολιτισμός είναι το κύριο κίνητρο για το ταξίδι
Το 37% των Αυστριακών ήδη «πετούν» στο εξωτερικό για διακοπές…

Οι περίοδοι κρίσεων έρχονται και παρέρχονται. Η Ελλάδα, ωστόσο, παραμένει κορυφαία επιλογή διακοπών για τον «μέσο Αυστριακό». Σε πρόσφατη έρευνα, περίπου ένας στους οκτώ Αυστριακούς (12%) δήλωσαν ότι θα ταξίδευαν φέτος στην Ελλάδα για διακοπές. Το 10% εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την Ισπανία και το 9% δήλωσε ότι θα έκανε υπερατλαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας αντιπροσωπευτικής έρευνας σε δείγμα 1.000 Αυστριακών, που διεξήχθη από την εταιρία έρευνας αγοράς GfK Austria για λογαριασμό της Austrian Airlines, μέλους του Lufthansa Group, κύριο κίνητρο για ένα αεροπορικό ταξίδι είναι ο πολιτισμός της χώρας. Το 42% των συμμετεχόντων στην έρευνα, δήλωσε ότι ήθελαν να επισκεφτούν «αξιόλογους πολιτιστικά τουριστικούς προορισμούς».
Οι «διακοπές στη θάλασσα» κατέλαβαν τη 2η θέση ως κίνητρο ταξιδιού με ποσοστό 37%, ενώ την 3η θέση κατέλαβαν τα «υπερατλαντικά ταξίδια», με ποσοστό 24%.
Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τέσσερις Αυστριακούς επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα μακρινό ταξίδι. Ο Karsten Benz, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Austrian Airlines και αρμόδιος στον τομέα προορισμών, δήλωσε τα εξής: “Ομολογώ ότι τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας με εκπλήττουν κάπως. Δεν επιβεβαιώνουν το κλισέ του οκνηρού παραθεριστή που κυρίως ενδιαφέρεται για τον ήλιο και τη θάλασσα. Όσον αφορά τους προορισμούς, έχουμε ήδη λάβει υπόψη τα αποτελέσματα αυτά, αυξάνοντας τα δρομολόγια προς Ελλάδα, Ισπανία και ΗΠΑ». Το 2012, περίπου 27 εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν αεροπορικώς από ή μέσω κάποιου Αυστριακού αεροδρομίου, κατά 3% περισσότεροι συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο μέσος Αυστριακός ταξιδεύει 3,5 φορές το χρόνο. Το 37% όσων πραγματοποιούν διακοπές στο εξωτερικό επιλέγει την αεροπορική μετάβαση, ποσοστό που φτάνει στο 56% στις περιπτώσεις όσων ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

 Ο κύριος Alexander Zeh, ερευνητής αγοράς από την εταιρία GfK, σχολίασε τα αποτελέσματα αναφέροντας τα εξής: «Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το γεγονός ότι, όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, η τιμή και η αξιοπιστία αποτελούν τα σημαντικότερα κριτήρια στην επιλογή του μέσου μεταφοράς των ταξιδιωτών. Η τροφοδοσία έχει όλο και λιγότερη σημασία στις Ευρωπαϊκές πτήσεις. Κατά την επιλογή μιας αεροπορικής εταιρίας, οι ερωτηθέντες Αυστριακοί έθεσαν ως σημαντικότερες προϋποθέσεις την τιμή και την αξιοπιστία. Το 38% των ερωτηθέντων ανέφερε την τιμή ως παράγοντα που επηρεάζει την επιλογή της αεροπορικής εταιρίας, το 17% τα κατάλληλα ωράρια πτήσεων, το 17% την δυνατότητα για απευθείας πτήσεις και το 12% την αξιοπιστία της εταιρίας. Παρόλο που ως κριτήριο επιλογής τέθηκαν και οι υπηρεσίες, ωστόσο η τροφοδοσία δεν αναφέρθηκε πλέον. «Τα αποτελέσματα είναι διαφορετικά στην περίπτωση επαγγελματικών ή υπερατλαντικών ταξιδιών», τόνισε ο κύριος Zeh. Σταθερές προοπτικές Οι Αυστριακοί δήλωσαν ότι στο μέλλον θα εξακολουθήσουν να ταξιδεύουν με τους ίδιους ρυθμούς που ταξίδευαν και στο παρελθόν. Παρόλο που το 20% του συνόλου δήλωσε ότι θα συνεχίσουν τα αεροπορικά ταξίδια, ένα αντίστοιχο περίπου ποσοστό δήλωσε ότι είχαν σκοπό να μειώσουν τη συχνότητα των αεροπορικών πτήσεων. Εν τω μεταξύ, το 60% των συμμετεχόντων από Αυστρία επιθυμεί να διατηρήσει τη συχνότητα των αεροπορικών ταξιδιών τους όπως στο παρελθόν. «Αυτές είναι καλές προοπτικές για το μέλλον», δήλωσε ο κύριος Karsten Benz, Chief Commercial Officer της Austrian. “Το αεροπορικό ταξίδι εξακολουθεί να είναι ελκυστικό».

*money-tourism.blogspot.gr/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog