Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

O ανταποκριτής του BBC στην Αίγυπτο που τραυματίστηκε στο κεφάλι από τους πυροβολισμούς και συνέχισε το ρεπορτάζ

- Advertisement -

Βρέθηκε άθελά του στη ζώνη του πυρός στην Αίγυπτο, προσπαθώντας να καλύψει τα γεγονότα. Ο ανταποκριτής του BBC όμως δεν σταμάτησε ούτε όταν τραυματίστηκε στο κεφάλι από θραύσματα σφαίρας από τους πυροβολισμούς των στρατιωτών εναντίον των διαδηλωτών. Και μετέδωσε πως είδε με τα μάτια του τους στρατιώτες να σηκώνουν τα όπλα…

«Είμαι καλά, επιστρέφω στο ρεπορτάζ», έγραψε στο Twitter ο Τζέρεμι Μπάουεν έπειτα από τα δεκάδες μηνύματα που δέχθηκε όταν έγινε γνωστός ο τραυματισμός του. Σταμάτησε μόνο για να περιποιηθούν τις πληγές του και συνέχισε να κάνει ρεπορτάζ με τους επιδέσμους στο κεφάλι.

Στις διαδηλώσεις των οπαδών του έκπτωτου προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Αν και ο στρατός διέψευσε πως άνοιξε πυρ εναντίων των συγκεντρωμένων, ο Μπάουεν ως αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει κάτι διαφορετικό.

«Τα είδα όλα. Υπήρχε μια μεγάλη συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο της προεδρικής φρουράς, χώρος στον οποίο πιστεύεται ότι κρατείται ο Μόρσι. Με το θυμό του πλήθους να αυξάνεται, κάποιος άνοιξε πυρ από την πλευρά των στρατιωτών. Πριν καν χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα, έριξαν στον κόσμο. Στην αρχή πίστευα στον αέρα, αλλά μετά είδα ότι τα όπλα ήταν στραμμένα στους διαδηλωτές. Και μετά είδα έναν άνθρωπο να πέφτει. Είδα να απομακρύνουν το ματωμένο σώμα», μετέδωσε ο Μπάουεν.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog