Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα 14 “όχι” και “μην” της παραλίας

- Advertisement -

Κάποια τα τηρείς, κάποια σου τα έχουν ξαναπεί αλλά όλα θα σώσουν την εικόνα σου από την στιγμή που απλώνεις την πετσέτα σου στην παραλία…

Το να βγάζεις κανόνες και να υποδεικνύεις στον άλλον πώς πρέπει να φερθεί είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Αλλά στο θέμα της παραλίας είναι σχεδόν τόσο παναθρώπινοι οι κώδικες σωστής συμπεριφοράς που δεν μπορείς παρά να δαιμονοποιείς κάτι έξω από αυτούς.

Το Savoir Faire της παραλίας είναι απλή υπόθεση για κάθε άνδρα που θέλει απλά να περάσει ευχάριστα κάποιες ώρες στην παραλία με την παρέα του ή την κοπέλα του. Ειδικά αν αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει μπάνιο και να περάσει ευχάριστα και όχι να γίνει το επίκεντρο της προσοχής όλων στην παραλία.

Α ναι. Θα ξεκινήσω την λίστα από αυτό.

Μην γίνεσαι το επίκεντρο της πλαζ. Ακόμα κι αν δεν είσαι στην πλαζ και είσαι σε μια ερημική παραλία, ουδείς αστερίας συγκινείται. Εκτός κι αν είσαι εγχώριος σελέμπριτι και θέλεις πάρα πολύ να δουν πόσο απλός άνθρωπος είσαι, οπότε οκ, άνετα κάνε το κομμάτι σου. Κατά τα άλλα όχι. Το ήσυχο προφίλ στην παραλία εκτιμάται δεόντως.

Όχι στα ηχεία, κράτα την μουσική σου για τον εαυτό σου. Μπορεί να είσαι σίγουρος ότι αυτό το τραγούδι που θα βάλεις τώρα να παίζει είναι κομματάρα. “Είναι το Get Lucky ρε, σίγουρα θα θέλουν όλοι να το ακούσουν”. Ε λοιπόν όχι.

Α) Γιατί μπορεί ο διπλανός να έπινε το έβδομο υποβρύχιο χθες ακούγοντας Get Lucky και να μην θέλει να το θυμάται.

Β) Γιατί κάποιοι δεν μπορούν να το ακούν ξανά και ξανά.

Γ) Γιατί μετά το Get Lucky θα πρέπει να βάλεις και κάτι άλλο. Τι; Έτσι; Ένα κομμάτι θα παίξεις; Και θα είναι και το επόμενο κομματάρα; Δ) Γιατί ο άλλος μπορεί να είναι στην παραλία για να χαλαρώσει και όχι για να ακούσει μουσική. Ε) Γιατί η δική σου μουσικάρα, είναι η βαβούρα κάποιου άλλου.Όχι στις εφημερίδες. Εντάξει, αυτό δεν είναι οικουμενικό αλλά εγώ θα το υποστηρίζω μέχρι αηδίας. Τα φύλλα που δεν γυρνάνε στον αέρα, η φασαρία – Ω ΘΕΕ ΜΟΥ Η ΦΑΣΑΡΙΑ – του χαρτιού που τσαλακώνεται κάθε δύο λεπτά που την στρώνεις στις προσταγές του ανέμου, αλλά και όλη αυτή η αγωνία του να διαβάσεις για την ομάδα σου στην παραλία, είναι όλα τραγελαφικά.Κατέβασε ένα app να ενημερωθείς αν θες.Όχι στο μετέωρο βλέμμα του πελαργού. 
Μίλα της, κέρασέ την κάτι, σκέψου έναν έξυπνο τρόπο να την προσεγγίσεις (όχι, το να της πετάξεις την μπάλα πάνω της δεν είναι έξυπνο). Αλλά σταμάτα να την κοιτάς πενήντα ώρες λες και θα σηκωθεί από μόνη της να σου δώσει το κινητό της.Μην κόβεις βόλτες πάνω – κάτω απλά για να δείξεις το σώμα σου. Μην ανησυχείς. Αν είσαι πραγματικά πολύ γυμνασμένος και περήφανος για τον ιδρώτα που έχεις ρίξει όλο το χρόνο, θα φανεί και χωρίς τις βόλτες. Εκείνες που ψάχνονται, σκανάρουν. Στη βόλτα θα εισπράξεις περισσότερο κράξιμο από τους άντρες με τις κοιλιές παρά από τις κοπέλες που πραγματικά θα ασχολούνταν μαζί σου.

Μην φοράς πολύ στενά και κοντά μαγιό. Δεν θα πω τύπου κολυμβητικά γιατί πιστεύω ότι αυτό πλέον το έχουμε εμπεδώσει. Και τα άλλα όμως, τα στενά, εκείνα που θεωρείς ότι αναδεικνύουν τον ανδρισμό σου, κάνουν πολλές φορές ακριβώς το αντίθετο. Σε ρεζιλεύουν. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι λίγο δύσκολο να έχεις το σώμα που απαιτείται. Κι αν έχεις το σώμα, το πρόσωπο το έχεις; Κι αν έχεις το σώμα και το πρόσωπο, ειλικρινά πιστεύεις ότι θα είσαι χάλια με ένα μακρύ μαγιό;

Μην τσακώνεσαι για τις ομπρέλες. Βασικά μην τσακώνεσαι για τίποτα αλλά ειδικά στο θέμα ομπρέλα δεν έχεις δίκιο. Γιατί αν έχεις πάει την ώρα που πάνε όλοι, ας είσαι προετοιμασμένος και για το ενδεχόμενο να κάτσεις στον ήλιο. Μόνος λόγος που δικαιολογείσαι όταν το κάνεις είναι αυτό το ξινισμένο πρόσωπο της κοπέλας σου που “πάλι άργησες” και “είσαι άχρηστος που δεν μπορείς να βρεις 2 ξαπλώστρες”. Κράτα γερά.Όχι στα μαγειρευτά. Είναι πάρα πολύ θεμιτό να φέρεις μαζί σου στην παραλία κάτι να φας ή να τσιμπήσεις. 

Μαζί σου, εμείς πρώτοι από όλους. Αλλά τα βρώσιμα που έρχονται μαζί στην παραλία είναι λίγα. Σάντουιτς, αρτοποιήματα και σφολιατοειδή και φρούτα. Αυτά. Το να φέρεις ταπεράκι στην παραλία, ακόμα κι αν κάνεις τόσο συγκεκριμένη δίαιτα που σου απαγορεύει να φας κάτι ελαφρύ, είναι τραγικό. Για πικ νικ ούτε λόγος.Μην χτίζεις στην άμμο παλάτια. Ο Βοριάς θα τα κάνει συντρίμμια κομμάτια.Όχι στην “πόσο έλιωσα χθες βράδυ συζήτηση”. Σύνηθες φαινόμενο στην παραλία. Αλλά όπως έχουμε πει και παλιότερα δεν είναι μαγκιά το να γίνεσαι λιώμα. Κι αν είναι οκ να το πεις στους κολλητούς σου γιατί αυτός είσαι, δεν είναι οκ να το μοιράζεσαι και με τις διπλανές ξαπλώστρες νομίζοντας ότι έκανες κάτι γαμάτο.

Μην γίνεσαι ο λόγος που απαγορεύονται οι ρακέτες. Να παίζεις. Κι εμείς να παίζουμε μαζί σου. Η ρακέτα είναι αναφαίρετο δικαίωμα στην παραλία. Αλλά στην προσπάθειά σου να επιδείξεις πόσο ικανός είσαι στο χειρισμό της, γίνεσαι ενοχλητικός για τους τριγύρω. Και πάνε μετά και παίρνουν αποφάσεις και μας την κόβουν. “Προστάτεψε την ομάδα μας”.

Όχι στα πολλά λάδια, δεν πας για Mr Εθνικά Μπούτια. Θέλεις να μαυρίσεις και καλά κάνεις. Θεωρείς ότι δείχνει ωραίο το σώμα σου επειδή είναι μέσα στο λάδι. Και ξέρεις κάτι; Μπορεί και να δείχνει πιο ωραίο. Αλλά όχι. Το αντηλιακό θέλει μέτρο. Δεν το βάζεις για να γυαλίζεις, το βάζεις για να σε προστατέψει. Και να μαυρίσεις σωστά και ωραία.Μην φέρνεις το βιβλίο στην παραλία, διάβασε το. 

Εντάξει, υπάρχει περίπτωση να περνάς τόσο καλά που να μην βρεις χρόνο για το βιβλίο. Αλλά προς Θεού, μην φέρνεις κάποιο best seller στην παραλία για να δουν ότι διαβάζεις ή απλά για να ανεβάσεις φωτογραφία στο Instagram με το ψαγμένο σου βιβλίο να βρίσκεται τυχαία δίπλα στο αντηλιακό και τα γυαλιά ηλίου πάνω στην πετσέτα.

Μην περνάς την ώρα σου στο κινητό. Το κάνω κι εγώ. Αλλά έχουμε τόσες ανιαρές και άχρηστες ώρες στον καναπέ για να ασχολούμαστε με το κινητό και στην παραλία. Μηνύματα, λίγη ενημέρωση για το τι έκανε η ομάδα σου, κάνα social και φτάνει.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog