Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το φαρμακείο της φύσης: Δέκα τροφές με αντικαταθλιπτικές ιδιότητες (λίστα)

- Advertisement -

Yπάρχουν μερικές τροφές που εκτός από τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρουν μπορούν να συμβάλουν και στην… ευτυχία μας…

Αυτό αποδεικνύουν έρευνες που υπογραμμίζουν τις «αντικαταθλιπτικές» ιδιότητες που έχουν ορισμένες τροφές. Παρακάτω παρουσιάζονται 10 από τα τρόφιμα αυτά.

Σέσκουλα
Δεδομένου ότι τα σέσκουλα περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνησίου, το οποίου τα χαμηλά επίπεδα στον οργανισμό μας συνδέονται με την κατάθλιψη, το λαχανικό αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα καλό αντικαταθλιπτικό.

Μοβ πατάτες
Οι μοβ πατάτες περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά γνωστά στοιχεία με νευρο-προστατευτικές ιδιότητες, αλλά και ιώδιο που ενισχύει τη λειτουργία του θυρεοειδούς, ο οποίος με τη σειρά του συντελεί στη ρύθμιση της καλής διάθεσης.

Μύδια
Τα μύδια αποτελούν καλές πηγές βιταμίνης Β12, σεληνίου, ιωδίου, πρωτεϊνών και ψευδαργύρου, στοιχείων που βοηθούν τον θυρεοειδή αδένα, που όπως σημειώνεται και πιο πάνω συντελεί στη ρύθμιση της καλής διάθεσης.

Μαύρη σοκολάτα
Αρκούν μόνο μερικά γραμμάρια μαύρης σοκολάτας για να βελτιωθεί η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο κάτι το οποίο προσφέρει στιγμιαία καλύτερη συγκέντρωση και ανεβάζει τη διάθεση.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι πηγή ασβεστίου το οποίο ενεργοποιεί τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου με ότι συνέπεια μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στον εγκέφαλο.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια περιέχουν δύο στοιχεία τα οποία μπορούν να συμβάλλουν στην βελτίωση της διάθεσης. Αφενός το φυλλικό οξύ, του οποίου τα χαμηλά επίπεδα συνδέονται με την κατάθλιψη και αφετέρου η τρυπτοφάνη, η οποία χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο για να δημιουργηθεί σεροτονίνη, που είναι ένα από τα βασικά σταθεροποιητικά της διάθεσης.

Μέλι
Το μέλι βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης μειώνοντας τις φλεγμονές στον εγκέφαλο.

Ντομάτες

Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο που είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο καταπολεμά τη φλεγμονή στον εγκέφαλο και γενικά τον προστατεύει.

Αυγά
Τα αυγά περιέχουν μέτριες έως μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου, βιταμινών Β, ιώδιο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνες, στοιχεία τα οποία δίνουν ενέργεια και συμβάλλουν στη δημιουργία καλής διάθεσης.

Καρύδες
Οι καρύδες περιέχουν τριγλυκερίδια μέσης αλύσου, τα οποία είναι ειδικά λίπη που τροφοδοτούν την καλύτερη διάθεση και ενισχύουν τη γενική υγεία του εγκεφάλου.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog