Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιοι φεύγουν και πότε από το Δημόσιο – 12.556 υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

- Advertisement -

Μετά από έξι συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Τρόικα οριστικοποιήθηκε ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.556 δημόσιοι υπάλληλοι…

Η μετακίνηση θα γίνει σε δύο «κύματα» μέχρι τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το Εθνος, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί (45,56%) 5.730 εργαζόμενοι προέρχονται από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, 4.150 υπάλληλοι που θα προκύψουν από το πλεονάζον προσωπικό των υπουργείων και 2.676 εκπαιδευτικοί.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για 8 μήνες αντί για 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους και θα αξιολογηθούν προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις που υπάρχει ανάγκη ανθρώπινου δυναμικού.

Ποιοι φεύγουν και πότε από το Δημόσιο

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

1.976 εκπαιδευτικοί
2.234 σχολικοί φύλακες
50 υπάλληλοι υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης
ΣΥΝΟΛΟ: 4.260

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

700 εκπαιδευτικοί
3.496 δημοτικοί αστυνομικοί
550 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας
1.000 υπάλληλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας
2.000 υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
550 υπάλληλοι από άλλα υπουργεία
ΣΥΝΟΛΟ: 8.296

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 12.556

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΑΥΚΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ .ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΟΨΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΕΙΔΟΜΕΝ.

    ΕΥΠΙΘΕΣΤΑΤΟΣ.

  2. Σε ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

    ΠΕΤΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog