Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αμετανόητοι! Έπαιρναν συντάξεις 2.628… πεθαμένων!

- Advertisement -

Το ελληνικό δαιμόνιο φαίνεται πως είναι ανίκητο!…

Η απογραφή των συνταξιούχων του δημοσίου έφερε στο φως νέες περιπτώσεις κάποιων που έπαιρναν συντάξεις πεθαμένων συγγενών τους.

Η απογραφή των συνταξιούχων του Δημοσίου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2012. Και από τον έλεγχο που ακολούθησε προέκυψαν… λαβράκια!

Κατά τη διαδικασία της απογραφής, λοιπόν, προέκυψε ότι σε 2.628 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατο τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 149 περιπτώσεις με οφειλόμενα ποσά άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία.

Για αυτές τις 149 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει αλλά η σύνταξή τους δινόταν κανονικά, κανείς δεν είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για να γίνει διακοπή της καταβολής.

Όχι μόνο έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του για 9 χρόνια αλλά… τη δήλωσε ως “ζωντανή” δύο φορές στην απογραφή!
Αντίθετα, ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να βάλουν μερικά ευρώ στην τσέπη. Και όχι μόνο τα έβαλαν, αλλά τα έκρυψαν κιόλας για να μη τα βρει κανείς!

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, δε βρέθηκε ποτέ το ποσό των 10.569.347 ευρώ που είχε κατατεθεί στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι περιπτώσεις αυτές έχουν παραπεμφθεί στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει από την διαδικασία διαγραφής των θανόντων συνταξιούχων ανέρχεται σε 831.535 ευρώ ανά μήνα.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, δεν είχαν απογραφεί 1.996 συνταξιούχοι του Δημοσίου. Σε αυτούς, έγινε διακοπή της καταβολής σύνταξης και συνεχίζεται η έρευνα για τον… εντοπισμό τους!

Ψάχνουν πάνω από 12 εκατομμύρια από συντάξεις σε πεθαμένους

Το ποσό των συντάξεων που έχει καταβληθεί χωρίς να πρέπει ανέρχεται, μέχρι το τέλος Ιουνίου, στα 33.653.571 ευρώ. Από αυτά, έχουν βρεθεί τα 17.410.214€, αλλά αναζητούνται τα υπόλοιπα 16.243.357€.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog