Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννη: Θέλω να δω έναν χαραμοφάη να φεύγει

- Advertisement -

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νομοσχέδιο αυτό έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων διότι όλοι μας έχουμε το πιστόλι στον κρόταφο», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη στην επιτροπή Οικονομικών όπου ξεκίνησε η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου…

Όπως ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη, «για άλλη μια φορά η Τρόικα έρχεται, ζητά να κάνουμε πράγματα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί εδώ και 3,5 χρόνια και δεν έχει γίνει καμία μα καμία προετοιμασία. Και αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι προς τιμήν του πολιτικού συστήματος. Το ότι περάσανε 3,5 χρόνια όπου από το πρώτο μνημόνιο έχουμε υποσχεθεί και έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει αξιολόγηση, ότι θα μπορέσουμε αξιοκρατικά να κρίνουμε τους υπαλλήλους και να απομακρυνθούν αυτοί οι οποίοι δεν χρειάζονται και καταλήγουμε σήμερα εδώ διότι ακριβώς 3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα δεν είναι προς τιμήν του συστήματος καθόλου μα καθόλου».

Σύμφωνα με την βουλευτή της ΝΔ, «μία σειρά ανθρώπων πληρώνουν την αδυναμία του ελληνικού πολιτικού συστήματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του».

Αναφορικά με τη Δημοτική Αστυνομία, η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων προσελήφθησαν με ΑΣΕΠ 600 δημοτικοί αστυνομικοί ενόψει των ολυμπιακών αγώνων, «προστέθηκαν δηλαδή στους παλαιότερους της δημοτικής αστυνομίας, άνθρωποι με υψηλά προσόντα, ένα πτυχίο και 2 γλώσσες».

«Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο κ. Αρβανιτόπουλος. Διότι έχω πολύ μεγάλο προβληματισμό για το πώς λήφθηκαν οι αποφάσεις για το  Υπουργείο Παιδείας. Δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατόν 500 υπάλληλοι να έχουν αποσπαστεί, καθηγητές και δάσκαλοι στο Υπ. Παιδείας και η κατηγορία που μπαίνει στην κινητικότητα να είναι μόνο αυτή της τεχνικής εκπαίδευσης. Ποια είναι η αξιολόγηση που έχει γίνει μέσα στο Υπουργείο Παιδείας; Θα περίμενα μια απάντηση από τον κ. Αρβανιτόπουλο διότι αντιλαμβάνομαι ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα η αξιολόγηση είναι το κλειδί. Θέλω να δω έναν υπάλληλο χαραμοφάη να φεύγει. Το λέω ευθέως. Αλλά δεν θέλω να φύγουν άξιοι, δεν θέλω να φύγουνε αυτοί που δουλεύουν. Θέλω να φύγουνε αυτοί οι οποίοι έβλεπαν το δημόσιο ως ένα χρηματοδότη και κάθονταν» σημείωσε.

Αναφερόμενη στο φορολογικό νομοσχέδιο, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε ότι «αυτό που φέρατε δεν είναι φορολογικό ν/σ. Και δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση η οποία περιμέναμε. Διότι η φορολογική μεταρρύθμιση την οποία περιμέναμε θα είχε τη λογική των κινήτρων».

«Τι κερδίζει η τρόικα κ. Υπουργέ θέλω να καταλάβω. Δεν είχα την τύχη να μιλήσω ποτέ μαζί τους. Τι κερδίζουν αυτοί οι καμπαλέρος, όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθήσει μια φορολογική πολιτική η οποία δεν έχει αποτέλεσμα;» διερωτήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι θα το ψηφίσω  το ν/σ και θα το ψηφίσω με εξαιρετικά βαριά καρδιά και κόντρα σε όλα αυτά που σας λέω διότι δεν πιστεύω ότι θα είναι αποτελεσματικό. Αλλά θα το ψηφίσω γιατί ξέρω ότι βρίσκεστε κολλημένοι στον τοίχο. Διότι ξέρω ότι είμαστε ως χώρα υπό εκβιασμό. Διότι ξέρω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν εννοούν να ακούσουν τίποτα. Αλλά κάτι πρέπει να γίνει κ. Υπουργέ. Στο θέμα το φορολογικό οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο αμήν. Οι έλληνες θέλουν να βγούνε από την κρίση. Ξέρουν ότι αυτός είναι ένας δρόμος δύσκολος, είναι έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά δώστε τους κίνητρα».

 *enikos

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσείς κυρία Μπακογιάννη, έπρεπε να είχατε φύγει χρόνια
    απο την πολιτική. Γιατί εσείς και η οικογένειά σας
    οδογήσατε την ελλάδα σε αυτά τα χάλια. Μην μιλάτε λοιπόν
    για χαραμοφάηδες, διότι εσείς και το σόι σας ,ανήκετε
    στην κατηγορία των πολύ πολύ χαραμοφάηδων. Μπορείτε
    να μου πείτε πως έχετε τόσα πολλά χρήματα;

  2. Εσείς κυρία Μπακογιάννη και το σόι σας είσθε πάρα
    πολύ χαραμοφάηδες, γι αυτό φέρατε και την ελλάδα
    σε αυτά τα χάλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog