Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ατάκες πεζοδρομίου από Ελληνες βουλευτές

- Advertisement -

Αρκετά από τα μέλη της νέας σύνθεσης της Βουλής όπως διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 έχουν προκαλέσει μέσα σε ένα χρόνο πολλά και δυστυχώς αρνητικά σχόλια για τη συμπεριφορά τους στο ναό της Δημοκρατίας…

Ο κοινοβουλευτικός λόγος και το ήθος των βουλευτών πολλές φορές έχει φτάσει πολύ χαμηλά και έχουν ακουστεί εκφράσεις και ορολογίες υποκόσμου, χυδαίες ύβρεις, απειλές για κρεμάλες αλλά και προσβλητικά υπονοούμενα περί ομοφυλοφιλίας.

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, στην Ολομέλεια για το Πολυνομοσχέδιο, αλλά και για τη νέα ΕΡΤ, συγκεκριμένοι βουλευτές φρόντισαν να μετατρέψουν το Κοινοβούλιο σε τσίρκο.

Χαρακτηριστικές είναι οι ατάκες τους, τις οποίες καταγράφουν ΤΑ ΝΕΑ.

Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ) και Ιορδάνης Τζαμτζής (ΝΔ) Κρεμάλες και προδότες

«Θα σας κρεμάσουμε όλους», φώναξε στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, διαμαρτυρόμενη έντονα γιατί δεν έγινε δεκτό το αίτημα αντισυνταγματικότητας του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το κόμμα της. «Θα μας κλ… τα αρχ… Κάτσε κάτω! Μιλάς τώρα κι εσύ, που διορίστηκες με το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο;» της απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής.

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) Το ραντεβού στα γουναράδικα και ο Βελουχιώτης

«Είμαστε έξω και ακούμε όλους αυτούς που δεν έχουν καταθέσεις – πολύ περισσότερο δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ -, που δεν έχουν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος, του νερού, του τηλεφώνου, που δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, που δεν έχουν να στείλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, όλους αυτούς που όταν σκεφτούν να αποκτήσουν ένα παιδί και είναι ανασφάλιστοι δεν θα μπορούν να πάνε τη γυναίκα τους στο νοσοκομείο να γεννήσει δωρεάν, όπως θα άξιζε και θα άρμοζε σε κάθε έναν που παίρνει αυτήν την απόφαση, να φέρει δηλαδή το παιδί του, ένα ακόμη άτομο που θα πρέπει να συνεισφέρει στον αγώνα του λαού μας. Ολοι αυτοί μας λένε το εξής: Δεν εκβιάζονται, είναι αποφασισμένοι για ρήξη και ανατροπή. Εχουν αυτή την αποφασιστικότητα που θα πει αυτό που έλεγε και ο Αρης Βελουχιώτης, όταν με τους συντρόφους τους πήγαιναν να δώσουν τις μάχες για να ελευθερώσουν αυτόν τον τόπο: “Ραντεβού στα γουναράδικα”».

Ηλίας Κασιδιάρης (ΧΑ) Ο Κορυδαλλός και η ρατσιστική λύσσα

«Οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος έπρεπε να έχουν ήδη παραπεμφθεί σε Ειδικό Δικαστήριο και από εκεί απευθείας στον Κορυδαλλό. Αν θέλετε να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, όχι σε VIP πτέρυγα, όπως ο Ακης, αλλά στην πρώτη πτέρυγα με σαράντα Αφγανούς και Πακιστανούς για να βιώσουν εκεί την πολυπολιτισμικότητα που επιδιώκουν. Ετσι απλά τα λέει ο ελληνικός λαός τα πράγματα!».

Δημήτρης Κουκούτσης (ΧΑ) Ο Γράμμος και η άμμος

«Ησυχα, κομμουνιστές (προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ). Συγγνώμη, δεν είναι κομουνιστές, έκανα λάθος (προς ΚΚΕ). Εσάς, κύριε Παφίλη, σας τιμώ. Αυτοί είναι γιαλαντζί… Ο κ. Πετράκος παρεξηγήθηκε στην Καλαμάτα μια φορά, όταν με 100 άπλυτους μας φώναζε “ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελιγαλάς” και του είπα: “Και εγώ στο Βίτσι και στον Γράμμο σάς βάλαμε στην άμμο”. Δεν είπα τίποτα κακό. Αυτός εκνευρίστηκε, του κακοφάνηκε». Ακολούθησε φασαρία στην αίθουσα. Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης διαμαρτυρήθηκε διότι διακόπτουν τον Δημήτρη Κουκούτση και έπειτα βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχωρούν, με ύβρεις προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: «Γαμ…λες και μ…σκυλα» και «πουτ….ακια» και «πουτ…κια του ΣΥΡΙΖΑ».

Ηλίας Παναγιώταρος (ΧΑ) Η γραβάτα και η κυρία Βεστερβέλε

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να θέσει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, με το επιχείρημα ότι δεν έπραξε κάτι τέτοιο ούτε όταν ήρθε η… «κυρία Βεστερβέλε». Ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης δεν έκανε καμία παρατήρηση στον χρυσαυγίτη βουλευτή – ενδεχομένως και να μην άκουσε. Μάλιστα λίγο αργότερα, ο κ. Παναγιώταρος επιχείρησε να αστειευθεί με τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντάς του: «Ο κ. Στουρνάρας τηρεί το πρωτόκολλο, φορά μαύρη γραβάτα σε κηδείες…», για να εισπράξει τη διόρθωση του υπουργού «μπλε είναι».

Από το δεύτερης κατηγορίας χιούμορ του βουλευτή δεν γλίτωσε όμως ούτε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τον οποίο ανέφερε: «Οσο για τον κ. Δένδια, που ήθελε να πάει για καφέ στο Floral, ας βρει πρώτα τους Αλβανούς που πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ δίπλα στη ΓΑΔΑ ή τους αλβανούς δραπέτες που τον έχουν εξευτελίσει».

Ηλίας Παναγιώταρος και Γιώργος Παππάς (ΧΑ) Η επιβολή της τάξης κι ένα όνειρο τρελό

«Κύριε πρόεδρε (Γ. Καλαντζής), θέλετε να φωνάξουμε κάποιον από τη Χρυσή Αυγή να επιβάλει την τάξη, να δείτε πόσο ωραία θα λειτουργήσει η Αίθουσα;». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής τού απαντά «Παρακαλώ. Δεν χρειάζεται να τα λέτε αυτά. Κύριε Παππά, μη χειροκροτάτε», για να λάβει το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά: «Θα γίνει αυτό Πρόεδρε. Θα γίνει στην ώρα του». «Η ελληνική μουσική έχει ωραία τραγούδια, “Ενα όνειρο τρελό”. Το τραγουδούσαμε εκείνα τα χρόνια», σχολίασε ο κ. Παππάς.

Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) Οι εξαιρέσεις και τα 100 μ. σε 9”

«Εξαιρείτε από τη διαθεσιμότητα, λέτε, όσους είναι σχολικοί φύλακες κάτοχοι μεταπτυχιακού. Μα αν υπήρχαν κάτοχοι μεταπτυχιακού να δουλεύουν ως σχολικοί φύλακες θα έπρεπε να ντρέπεστε ως κυβέρνηση. Αλλά θα σας προτείνω κάτι, εξαιρέστε και όλους τους σχολικούς φύλακες που είναι κάτοχοι διδακτορικού αλλά και εκείνους που τρέχουν τα 100 μέτρα στα εννέα δευτερόλεπτα!».

Σοφία Σακοράφα (ΣΥΡΙΖΑ) Το πραξικόπημα και η Θάτσερ

«Στο κομμάτι του νομοσχεδίου που αφορά στον κατώτατο μισθό ξεπερνάτε και τους πολιτικούς σας εμπνευστές, ακόμη και την κ. Θάτσερ, αφού διαλύετε κάθε πρόσχημα και μόνοι σας θα αποφασίζετε τον κατώτατο μισθό. Την αγγίξατε, βέβαια, την κ. Θάτσερ στην απεργία του Κώστα Σακκά με ένα νομικό πραξικόπημα βγαλμένο από την εμπειρία της Αγγλίας του 1980 με θύμα τον Μπόμπι Σαντς και σήμερα την ξεπερνάτε με τις αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες επιλογές σας».

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog