Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η αυθεντική λίστα του Σίντλερ πωλείται στο eBay

- Advertisement -

Προς πώληση στο eBay βγήκε η πραγματική λίστα του Σίντλερ, οι 14 σελίδες με τα ονόματα των 801 Εβραίων που σώθηκαν από τον Γερμανό βιομήχανο Όσκαρ Σίντλερ, με τιμή εκκίνησης τα τρία εκατ. δολάρια…

Η λίστα με ημερομηνία 18 Απριλίου 1945, ήταν δακτυλογραφημένη σε χαρτί από τον Ιτζακ Στερν, λογιστή και δεξί χέρι του Σίντλερ.

«Ο ανιψιός του Στέρν πούλησε τη λίστα πριν από τρία χρόνια στον τωρινό ιδιοκτήτη, ο οποίος το αγόρασε ως επένδυση» είπε ο ειδικός σε παλαιά έγγραφα Γκάρι Ζίμετ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο βιομήχανος Όσκαρ Σίντλερ έσωσε τις ζωές πολλών Εβραίων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την λίστα με το προσωπικό που εκτελούσε βασικές εργασίες για το γερμανικό στρατό. Πέθανε σχεδόν ξεχασμένος το 1974.

Η ιστορία του έχει μια επιτυχημένη ταινία σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλα θα κανει ο Εβραιος που την κραταει την λιστα στην φωτογραφια, περα απο λευκα γαντια, να βαλει και καμια χειρουργικη μασκα, μην τυχον φταρνιστει πανω της και χαθει τετοιος θησαυρος του … Ολοκαυτωματος.

    Αληθεια ποτε δεν καταλαβα πως μετα απο ενα …Ολοκαυτωμα, ξαναγεμισε παλι ο κοσμος Εβραιους. Κατι δεν παει καλα σε αυτην την ιστορια…

    ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog