Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κύριε εφοπλιστά, μήπως μπορείτε να μαζέψετε τα κακάκια του σκύλου μου; Ανανδρανιστάκης Γιώργος

- Advertisement -

Σήμερα λήγει η ημερομηνία για την υποβολή της φορολογικής μου δήλωσης και περιμένω από ώρα σε ώρα να με καλέσει ο γ.γ. Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και να με παρακαλέσει να δηλώσω τα εισοδήματά μου, όχι όλα, ό,τι προαιρούμαι, βρε αδελφέ…

«Κάνε κάτι, Γιώργο, γιατί η χώρα περνάει δύσκολα», θα μου πει ο Χάρης κι αν δεν με πείσει, θα με καλέσει ο υφυπουργός Μαυραγάνης, ο υπουργός Στουρνάρας και στο τέλος, ναι, ο πρωθυπουργός Σαμαράς. Την ίδια ακριβώς διαδικασία θέλω να ακολουθήσει η πολιτική ηγεσία και για το χαράτσι των ακινήτων, την εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και τον ΦΑΠ.

Όλοι οι φορολογούμενοι είναι ίσοι, θέλω λοιπόν κι εγώ να είμαι ίσος με τους εφοπλιστές, γιατί αλλιώς θα έχω παραβιάσει το Σύνταγμα, η τήρηση του οποίου επαφίεται στον πατριωτισμό μου. Θέλω να πληρώνω τους φόρους μου εθελοντικά κι αν δεν γουστάρω, να δίνω τα ψίχουλα που ορίζει ο νόμος, δηλαδή 1.400 ευρώ τον μήνα ανά πλοίο. Ναι ρε, 1.400 ευρώ ανά πλοίο, έτσι ώστε οι ναυτικοί να καταβάλλουν 57 εκατομμύρια κι εγώ, το αφεντικό τους, 14,5.

Η πρώτη σπαραξικάρδια έκκληση προς τους εφοπλιστές για να βοηθήσουν τη χειμαζόμενη πατρίδα έγινε το 2011 από τον Βενιζέλο. Ήταν η ημέρα που ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου είχε ανακοινώσει το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ και για να χρυσώσει το χάπι, προανήγγειλε συνάντηση με τους εφοπλιστές, προκειμένου να τους πείσει να δώσουν τον οβολό τους. Ακόμη τους περιμένει τους εφοπλιστές ο Ευάγγελος, αν και μερικούς εξ αυτών τους συνάντησε στη λίστα της Λαγκάρντ.

Ώσπου το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να φτάσει στα άκρα, φτιάχνοντας ένα Γραφείο Υποδοχής Εκπροσώπων Ποντοπόρων Ναυτιλιακών Εταιρειών, για να πηγαίνουν οι εθελοντές να ανάβουν το κερί τους. Το διαβάζεις το Γραφείο και σκιάζεσαι, τέτοια τρόμο δεν σκορπούσε μήτε ο Φρέντι Κρούγκερ στον δρόμο με τις λέσχες. Έλα μου όμως που οι εφοπλιστές δεν σκιάχτηκαν. Ούτε ένας δεν προσήλθε στο παγκάρι του Βαρβιτσιώτη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να τους καλέσει στο γραφείο του ο πρωθυπουργός, για μια έσχατη ζητιανιά.

Ο μόνος τρόπος για να πείσει ο Σαμαράς τους εφοπλιστάς είναι να έχει δίπλα του τους εξπέρ του εθελοντισμού. Να έχει την κ. Μαριάνα Βαρδινογιάννη, για να τους εξηγήσει πώς κατάφερε να φτιάξει ένα νοσοκομείο με τα λεφτά του κράτους και να του δώσει το δικό της όνομα. Να έχει τον Αλαφούζο, τον Πορτοσάλτε, τον Παπαχελά, τον Παπαδημητρίου, για να τους πουν πώς κατάφεραν να κάνουν λεφτά και καριέρες βάζοντας καλούς ανθρώπους να φυτεύουν δέντρα και να μαζεύουν σκουπίδια μέσα στο λιοπύρι.

Και στο βάθος της αιθούσης να προβάλλεται το «Εθελοντής στον Έρωτα» με τον Κώστα Βουτσά.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog