Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ

- Advertisement -

Η Δημοτική Αρχή Κορίνθου, μέσα στα πλαίσια ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δρομολόγησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εγκριθεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου, η σύναψη συμπληρωματικής Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.) και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου «Αποκατάστασης Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Σοφικού» προϋπολογισμού 73.000 Ε…..

Στο παραπάνω Ναό μαζί με το παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους που είναι προσαρτημένο στη βόρεια πλευρά του και έχουν κηρυχθεί διατηρητέα μνημεία από το ΥΠ.ΠΟ., θα γίνουν εργασίες αντικατάστασης των κουφωμάτων με νέα και στους δύο Ναούς, επισκευή τρούλου, τοποθέτηση καναλιών καλωδίωσης του ηλεκτρικού ρεύματος και επιστρώσεις δαπέδων. Επίσης θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στεγανοποίησης και θερμομόνωσης, αποξήλωσης σαθρών επιχρισμάτων και ενίσχυση της τοιχοποιίας εσωτερικά και περιμετρικά της λιθοδομής.
Επιπλέον για το παρεκκλήσι, πέραν των εργασιών στερέωσης και εξυγίανσης των λιθοδομών του κτίσματος, έχει προβλεφθεί η αποκατάσταση της λίθινης στέψης καθώς επίσης η καθαίρεση και επανακατασκευή της στέγης.
Μετά το τέλος των εργασιών η Δημοτική Αρχή Κορίνθου θα παραδώσει ένα ακόμη ολοκληρωμένο έργο στους συμπολίτες μας συμβάλλοντας έτσι όχι μόνο στη αποκατάσταση των μνημείων του δήμου μας αλλά και στη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog