Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού

- Advertisement -

Ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα συνεχιστούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που ξεκινά από 16 Σεπτέμβρη ο ΟΑΕΔ…
100.000 δικαιούχοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές σε πολλά ξενοδοχεία και καταλύματα όλης της χώρας, σε προνομιακές τιμές που ξεκινούν από 5 και μπορεί να φτάσουν τα 15 ευρώ.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους 2013-2014” έχει στόχο να προσφέρει διακοπές σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ταυτόχρονα να ενισχύσει τον τουριστικό κλάδο στη χώρα, μιας και τη φετινή χρονιά ο αριθμός των Ελλήνων που μπόρεσε να πάει διακοπές ήταν ιδιαίτερα μικρός.
Η επιδότηση διακοπών αφορά από μία έως πέντε νύχτες και θα πραγματοποιείται μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού σε όλους όσους επιλεγούν μέσω της διαδικασίας της μοριοδότησης. Η περίοδος εξαργύρωσης των επιταγών ξεκινά από τις 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Η διαδικασία των αιτήσεων ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου και το κόστος ανά διανυκτέρευση έχει οριστεί από το Υπουργείο Εργασίας ως εξής: Για ξενοδοχεία 5 αστέρων 13 ευρώ με πρωινό (10 ευρώ δίχως πρωινό), στα παραδοσιακά καταλύματα 11 ευρώ (8 ευρώ δίχως πρωινό) και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια 5 ευρώ (3 ευρώ δίχως πρωινό).
Προϋποθέσεις δικαιούχων
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται μόνο ηλεκτρονικά αλλά για να τεθεί σε ισχύ το αίτημα πρέπει οι δικαιούχοι να υπογράψουν την αίτηση αυτοπροσώπως σε κάποιο τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ. Για να έχει κανείς το δικαίωμα να λάβει την επιδότηση διακοπών πρέπει μέσα στο 2012 να έχει τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στο ΙΚΑ ή σε περίπτωση ανεργίας να έχει λάβει το 2012 για τουλάχιστον 2 μήνες επίδομα ανεργίας. Η μοριοδότηση γίνεται με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια και όσοι επιθυμούν μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια τους από τον παρακάτω πίνακα:
Εισόδημα
μέχρι 12.000 ευρώ   –  30 μόρια
12.001 έως 20.000 – 20 μόρια
20.001 έως 30.000  – 10 μόρια
Για κάθε παιδί +10 μόρια
Πρέπει να σημειωθεί πως τέκνα έως 5 ετών, οι σύζυγοι των δικαιούχων καθώς και συνοδοί δικαιούχων με αναπηρία μπορούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα.

*newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog