Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Άντληση νέων κεφαλαίων σχεδιάζει η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου

- Advertisement -

 Στόχος η περαιτέρω στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων…

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται για τις συνεταιριστικές τράπεζες, φιλοδοξεί να έχει η Τράπεζα Πελοποννήσου.

Με υψηλά επίπεδα ρευστότητας και δείκτη βασικών εποπτικών κεφαλαίων που προσεγγίζει το 9%, η Τράπεζα σχεδιάζει στο προσεχές διάστημα περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

Τα νέα κεφάλαια κρίνονται απαραίτητα από τη διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να υλοποιηθεί  το επιχειρηματικό σχέδιο για την περίοδο 2014-2018 και ο κυρίαρχος στόχος για ακόμη μεγαλύτερη υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Πελοποννήσου.

Σημειώνεται ότι με θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα στη χρήση 2012, το ενεργητικό της Τράπεζας κατέγραψε αύξηση 7,68%  και οι χορηγήσεις, ειδικότερα,  αύξηση 11,67%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Γεώργιο Δαλαμαρίνη, μέσα στην πενταετία 2014 – 2018 η Τράπεζα φιλοδοξεί να επιτύχει ρυθμούς ανάπτυξης που θα σταθεροποιήσουν το μέγεθος και την αξιοπιστία της, καθιστώντας την,  βασικό οικονομικό παράγοντα της Πελοποννήσου.

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν οι υγιείς συνεταιριστικές τράπεζες στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και παρουσιάζοντας τους στόχους της Τράπεζας Πελοποννήσου, η διοίκηση της Τράπεζας, ο Πρόεδρος Γεώργιος Δαλαμαρίνης και ο Γενικός Διευθυντής Πέτρος Σανταμούρης, πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες  συναντήσεις  με τους τοπικούς φορείς της Πελοποννήσου, με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρα, καθώς και τον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη.

Όπως είπε στη διοίκηση της Τράπεζας Πελοποννήσου ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Στουρνάρας, η Πολιτεία επιθυμεί τη συνέχιση του θεσμού των συνεταιριστικών Τραπεζών, εφόσον τηρούνται οι προϋποθέσεις που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς πρόκειται για θεσμό που ανθεί σε όλη την Ευρώπη και αποτελεί μεγάλη βάση για τις  τοπικές κοινωνίες αφού είναι οι Τραπεζικοί οργανισμοί που αφουγκράζονται απόλυτα τα ζητούμενα των τοπικών κοινωνιών. Από την πλευρά της,  η διοίκηση της Τράπεζας έκανε γνωστό στον Υπουργό ότι μέσα στην επόμενη διετία η Τράπεζα προτίθεται να ανοίξει περίπου 10 νέα σημεία εξυπηρέτησης στην Πελοπόννησο και θα ενισχύσει την απασχόληση στην περιοχή.

Στο πλαίσιο της δημιουργίας νέων ευέλικτων προϊόντων  που μπορούν να βοηθήσουν την τοπική επιχειρηματικότητα, η διοίκηση της Τράπεζας Πελοποννήσου είχε συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη.  Ο υπουργός ενημερώθηκε για το νέο προϊόν της Τράπεζας Πελοποννήσου MediΣυν, το οποίο αφορά στους  φαρμακοποιούς περιοχών της Πελοποννήσου το οποίο και θα διατεθεί από το δίκτυο καταστημάτων της από 23/09/2013.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog