Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατάληψη σε γυμνάσιο και λύκειο Αγίων Θεοδώρων(video)

- Advertisement -

Κατάληψη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί οι μαθητές, συμπαρατασσόμενοι με τα αιτήματα των καθηγητών τους όπως γράφει άλλωστε και το κεντρικό πανό που έχει αναρτηθεί ….

Είναι ίσως η πρώτη φορά που μαθητές τεκμηριώνουν τόσο ώριμα και συγκροτημένα τον λόγο για τον οποίο κάνουν μια κατάληψη.

Είναι η πρώτη φορά που μαθητές και καθηγητές ανεξάρτητα αλλά και μεμονωμένα οικοδομούν ένα τείχος προκειμένου να προασπιστεί αλλά και γιατί όχι να βελτιωθεί η παιδεία στη χώρα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος υποκίνησης της κινητοποίησής τους από κομματικές παρατάξεις ή μεμονωμένα πρόσωπα, διαπιστώνοντας ότι η οικονομική ανέχεια των καθηγητών τους θα τους οδηγήσει στον τερματισμό των κινητοποιήσεων τους, αντέδρασαν και με συντριπτική πλειοψηφία έθεσαν το σχολείο τους σε κατάσταση κατάληψης.

Αρκεί ο αγώνας των μαθητών να παραμείνει μέχρι το τέλος αγνός και αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι ίδιοι οι μαθητές δεν θα αφήσουν να παρεισφρήσουν στον αγώνα τους κομματικά ή συνδικαλιστικά στελέχη, θα προστατεύσουν την περιουσία του σχολείου τους και θα τερματίσουν την κατάληψη όσο ώριμα την ξεκίνησαν αποφεύγοντας τις πολυήμερες υπερβολές για το καλό της εκπαίδευσής τους για την οποία και μάχονται.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

http://novel918.gr/

- Advertisement -

26 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία λογική από τους πολυχρονεμένους μας καθηγητές.Βάζουμε τα παιδιά να κάνουν κατάληψη γιατί στην απεργία δεν πέφτει το μεροκάματο.Κατάντια

  2. Θα μπορούσατε οι καθηγητές να συνεχίζατε την απεργία με το σχολείο σε κατάληψη;;Όχι βέβαια,εντάξει κάνατε μια πενθήμερη και τώρα βάλατε τα παιδάκια να το κλείσουν και να συνεχίσει να πέφτει ο μισθός.

  3. πενταωρο- εξαωρο δουλεια , χριστουγενα- πασχα 15νθημερα ξαπλα , καλοκαιρι δυο μηνες διακοπες ε ας βαλουν τωρα και τα παιδια μπροστα για ακομα καλλιτερες συνθηκες εργασιας ισως και για μεγαλιτερες απολαβες και τι εγινε που θα χαθουν ωρες μαθηματων …. ελα μωρεεεε θα τα βρουμε … ετσι κι αλλιως ηταν μικρο το καλοκαιρι !!!!!!!!!!!

  4. ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΤΥΡΟΠΙΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΡΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΙΑΔΕΥΣΗ

  5. 4.39 ρωτα τα παιδια και εαν ξερουν για ποιους λογους κανουν καταληψη εμενα να με φτυσεις !!!!!!!!!!

    πενταωρο- εξαωρο δουλεια , χριστουγενα- πασχα 15νθημερα ξαπλα , καλοκαιρι δυο μηνες διακοπες ε ας βαλουν τωρα και τα παιδια μπροστα για ακομα καλλιτερες συνθηκες εργασιας ισως και για μεγαλιτερες απολαβες και τι εγινε που θα χαθουν ωρες μαθηματων …. ελα μωρεεεε θα τα βρουμε … ετσι κι αλλιως ηταν μικρο το καλοκαιρι !!!!!!!!!!!

  6. Μαρία, σε σχολείο διδάσκεις όχι σε σκυλάδικο ούτε σε ροκάδικο. Ντύσου σαν καθηγήτρια και βγάλε το γυαλί, τι χάλια είναι αυτά;; Εκπαιδευτικός είσαι.

  7. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ…. Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΑΝ ΚΑΤΙ ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Κ. ΠΡΩΤΟΠΠΑΠΑ ; ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΧΙ ΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΡΙΜΗΝΕΣΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ…..

  8. Τα παιδιά εκτός απο το "αιτημα" στο οποιο συμπαραστεκονται στους καθηγητες τους ανεφεραν και αλλα… Μονο και μονο για να πεισουν τους μαθητες οι οποιοι δεν συμφωνουσαν με το 1ο αιτημα…ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ! Και δεν νοιαζει τα περισσοτερα παιδια αυτο το πραγμα! ΜΟΝΟ ωριμη δεν μπορω να πω την αποφαση -΄προσπαθεια των μαθητων!

  9. ΚΥΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΝΑ ΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

  10. ΟΤΑΝ ΣΕ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΙΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ …..ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ
    …ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ…..
    ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ….ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ……
    ΜΑΡΑΚΙ ΜΟΥ…ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΑΙ……
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ……ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΕΣ

    ΦΙΛΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΓΙΟΥΣ…….ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  11. Ούτε πεντάωρα κάνουν ούτε τίποτα οι καθηγητές(λέμε τώρα) Το
    πρόγραμμά τους είναι, λευκές ημέρες συμβουλια, απεργίες
    χριστούγεννα απόκριες, πάσχα και καλοκαίρι. Να τους διώξουν
    όλους δεν τους λυπάμαι.

  12. thelw na dwsw mia apanthsh ston 7:13 h kyria Protopappa den prokalei me to ntysimo ths thn vrisko apsogh stylistika einai poli kalh sthn douleia ths.na koitaxeis sto dimarxeio poioi dhmotikoi symbouloi pane me sorts agoura agoria kathws epishs otan anoigoyn to stoma tous einai gia na brisoun kai na xydaiologisoun tous synadelfous tous k polites p den einai mazi tous,lipame eilikrina gia sena.

  13. Παράταση του σχολικού έτους αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» σε όσα σχολεία βρίσκονται σε κατάληψη πάνω από τρεις ημέρες.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή στο Νομικό Τμήμα του υπουργείου Παιδείας να ετοιμάσει Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα ορίζει ότι «στα σχολεία που γίνεται κατάληψη πάνω από 3 ημέρες θα παρατείνεται αντίστοιχα το διδακτικό έτος».

    Στόχος του υπουργείου Παιδείας, δηλώνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου στο Μαρούσι, «είναι να προστατέψει τους μαθητές να μη χάνουν μαθήματα και να αναγκάζονται να απευθύνονται για βοήθεια στα φροντιστήρια».

    Οι καταλήψεις ωστόσο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά παραμένουν πανελλαδικά γύρω στο 10% με 15% σύμφωνα με πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου. Αυτή την εβδομάδα πλησιάζουν πλέον τις 70 σε σχολεία της Αττικής, ενώ ήδη υπό κατάληψη τελούν εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας, το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία κ.α.

  14. η Κ .Mαρία βρίσκεται κοντά πάντα στους μαθητές της και είναι προσβλητικό κάποιοι να βρίζουν. Εμείς οι μαθητές της την αγαπάμε και θα την προστατεύουμε πάντα, όπως μας προστατεύει εκείνη με τη συμπεριφορά της.

    μια μαθήτρια της.Κυρία σας αγαπάμε και μην φοβάσστε κανέναν

  15. κυρια Πρωτοπαππα μην ακουται κανεναν!!!μονο εμεις γνωριζουμε οτι ειστε η καλυτερη διευθυντρια και ο καλυτερος ανθρωπος!!μην ανησυχειται θα την τελειωσουμε την καταληψη και θα μπουμε στις ταξεις αφου πρωτα σκυλιασουν με σας και με μας….

    υγ.: μασ αρεσει η ροκια!!!!!!!

    3 μαθητριες σας απο αγιους!!

  16. κυρια Πρωτοπαππα μην ακουται κανεναν!!!μονο εμεις γνωριζουμε οτι ειστε η καλυτερη διευθυντρια και ο καλυτερος ανθρωπος!!μην ανησυχειται θα την τελειωσουμε την καταληψη και θα μπουμε στις ταξεις αφου πρωτα σκυλιασουν με σας και με μας….

    υγ.: μασ αρεσει η ροκια!!!!!!!

    3 μαθητριες σας απο αγιους!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog