Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέο «χαράτσι» στους καταναλωτές με αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου

- Advertisement -

Με νέες επιβαρύνσεις τα οικιακά τιμολόγια αλλά και τα βιομηχανικά τιμολόγια προχωρά η πολιτεία στην συγκέντρωση κεφαλαίων για να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μίας κρίσης στην τροφοδοσία με φυσικό αέριο το χειμώνα, σύμφωνα με απόφαση της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας….
που δημοσιεύθηκε στο φύλλο εφημερίδας της κυβέρνησης την 1η Οκτωβρίου 2014 και αποκαλύπτει στο ρεπορτάζ του στο δελτίο ειδήσεων του Star o Τάσος Τέλλογλου.

Συγκεκριμένα:

-οι οικιακοί καταναλωτές επιβαρύνονται με 0.48 λεπτά του ευρώ στα 1000 KW κατανάλωσης φυσικού αερίου

-οι βιομηχανικοί με 0.18 ευρώ στα 1.000 KW κατανάλωσης

-Οι ηλεκτροπαραγωγοί 0.16 ευρώ στα 1.000 KW κατανάλωσης.

Το σύνολο των 4 εκ. ευρώ που θα συγκεντρώνονται σε ετήσια βάση θα δίνεται στα 5 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια για την απόσβεση των εγκαταστάσεών τους, κάτι σαν κρυφή επιδότηση σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Το υπόλοιπο ποσό που θα συγκεντρώνεται θα διατίθεται για αγορά πετρελαίου αντί για φυσικό αέριο που θα χρησιμοποιείται στην περίπτωση που οι προμηθευτές φυσικού αερίου της χώρας μας μειώσουν η κόψουν το φυσικό αέριο .

Οι μόνοι καταναλωτές που γλυτώνουν το νέο χαρατσι για την ασφάλεια του εφοδιασμού είναι οι βιομηχανίες που θα διακόπτουν μόνες τους και θα βγαίνουν από το σύστημα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της χώρας για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φυσικό αέριο πρώτα θα βγαίνουν από το σύστημα τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος από φυσικό αέριο, στη συνέχεια η βιομηχανία και στο τέλος τα νοικοκυριά .

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog