Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι σχέση έχει ο Λεοπόλδος ΙΙ με αυτό που ζούμε σήμερα;

- Advertisement -

Στις 5 Φεβρουαρίου του 1885, ο βασιλιάς του Βελγίου Λεοπόλδος ο 2ος, κατέλαβε μια έκταση γης στην περιοχή του Κονγκό στην Αφρική, 76 φορές (!) μεγαλύτερη από ολόκληρο το Βέλγιο. Την μετέτρεψε σε προσωπική του ιδιοκτησία με τον προσωπικό του στρατό, χωρίς καν να χρησιμοποιήσει την Βελγική Κρατική “σφραγίδα” ως δικαιολογία. Και πως κατάφερε να διοικήσει μια ολόκληρη αχανή έκταση όπως το Κονγκό; Μα φυσικά, με τον πλούτο που άρπαξε από τους υπηκόους του στο Βέλγιο.

Ο Λεοπόλδος, χρησιμοποιώντας ψέματα και άλλες τεχνικές, τελικά εγκατέστησε την απόλυτη εξουσία στην νέα ιδιόκτητη “χώρα” του. Δημιούργησε θεσμούς, και έβαλε τα “σωστά” άτομα στις σωστές θέσεις, και μέσω μιας προοδευτικής διαδικασίας δημιουργίας ψεύτικων ελπίδων και χρησιμοποιόντας την γνωστή πρακτική του γενιτσαρισμού, τελικά κατέλαβε βίαια την χώρα.


Μαζικοί απαγχονισμοί από βέλγους μισθοφόρους  και Κονγολέζους συνεργάτες

Αυτό που ακολούθησε, ήταν μια πραγματική κόλαση εκτεταμένης εκμετάλλευσης όπου ο ντόπιος Λαός μετατράπηκε σε σκλαβωμένο σύνολο υπανθρώπων, οι εκτελέσεις γίνονταν κατα χιλιάδες, και κάθε πλούτος της χώρας αρπάχτηκε με την βία.

Κατά την διαδικασία αυτή, ο ιδιωτικός στρατός του Λεοπόλδου, σκότωσε με τον έναν ή άλλον τρόπο, τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή που είτε ενέδωσαν στον καταχτητή, είτε προσπάθησαν να υπερασπιστούν την γη τους και τα βασικά τους δικαιώματα. Την ημέρα που έφυγε τελικά ο Λεοπόλδος, αυτό που άφησε πίσω του, ήταν η καταστροφή, οι επιδημίες και η πείνα, η εξαιρετικά βαθειά φτώχεια, ο θάνατος και οποιαδήποτε πιθανότητα ανάκαμψης της συγκεκριμένης περιοχής μηδενίστηκε.

Μόλις μερικές δεκαετίες μετά, οι χειρότεροι στυλοβάτες του 3ου Ράιχ και πατεράδες των εμπνευστών της σημερινής Ε.Ε. έβγαιναν από την φυλακή, μετά την εκτέλεση των ποινών τους… Ποιό ήταν άραγε το πρώτο έργο πολλών από αυτούς; Η δημιουργία των βάσεων για την υλοποίηση ενός “4ου Ραίχ”, που θα στηριζόταν σε νέες υποσχέσεις και νέες ψεύτικες ελπίδες, αυτήν την φορά, όχι για την καταλεηλατημένη Αφρική, αλλά για τους ίδιους τους Ευρωπάιους.

Σήμερα πάνω από 100 χρόνια μετά, το έχουν καταφέρει κι αυτό. Χιλιάδες πολίτες των χωρών μελών της Ε.Ε., πλέον βλέπουν την εκμετάλλευση και καταστροφή που πηγάζει από αυτήν. Στην φασιστική Ευρωπαϊκή Ένωση του 2014, κυβερνούν ακόμα άνθρωποι που τουλάχιστον ιδεολογικά έχουν ακριβώς τις ίδιες καταβολές με τον Λεοπόλδο τον 2ο και τους ναζί του Χίτλερ, αν όχι και βιολογικά…

Η Ε.Ε. του σήμερα, που τυχαίνει να εδρεύει στο Βέλγιο, υποτίθεται ότι κόπτεται υπέρ του δεόντως για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρ όλα αυτά, το γεγονός της γενοκτονίας εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που αναφέρθηκε παραπάνω, δεν έχει ακόμη αναδειχθεί σε γενοκτονία από κανέναν υποτελή υπηρέτη της Ε.Ε….

Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε ακριβώς το ίδιο τέρας, εδώ στην ονειρική αποικία του Ευρώ που ακόμη λέγεται Ελλάδα, κάποιοι επιμένουν να έχουν την ίδια άρρωστη φαντασίωση. Περιμένουν μια, ηθικότερη διακυβέρνηση από τους ίδιους ανθρώπους και τις ίδιες φάρες που πιστεύουν και δρουν με ακριβώς τις ίδιες ιδέες που είχαν και οι προγονοί τους. Πιστεύουν, όπως π.χ. κάποιοι απίστευτοι τύποι στην αντιπολίτευση, ότι μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση, χωρίς να γκρεμιστεί ολόκληρο το οικοδόμημα της Ε.Ε.

Πιστεύουν, ότι π.χ., μπορούν να κρατήσουν τα καλά της Ε.Ε. και να αλλάξουν τα κακά. Πιστεύουν, ότι αυτό που λείπει, είναι η περισσότερη Ε.Ε. Πιστεύουν, ότι αυτό που λείπει, είναι απλά η περισσότερη συνεργασία με τους κατακτητές μας. Πιστεύουν, ότι αυτό που λείπει, είναι απλά η πιο εκτεταμένη ολοκλήρωση. Πιστεύουν, ότι αρκεί να ρίξει κανείς λίγο “αριστερά” στο μείγμα του φασισμού και ολοκληρωτισμού της Ε.Ε., κι όλα θα γίνουν μιά χαρά. Πιστεύουν, ότι οι ήπιες μορφές διαπραγμάτευσης, είναι η λύση…

Κι όμως, συνεχίζουμε να έχουμε και χιλιάδες πρόβατα, που περιμένουν κάτι καλύτερο, ακόμη και τώρα, από όλους αυτούς τους απίστευτους υποστηρικτές της Ε.Ε.. Ενός μορφώματος δηλαδή, που βρωμοκοπάει τόσο ασύστολα, όσο ακριβώς βρωμάει το σάπιο αίμα και η σκουλικιασμένη σάρκα σε κάθε τόπο που έχουν γίνει σφαγές.

Μάλιστα. Η ομαδική ψυχοπαθολογική παράκρουση βρίσκεται στα ύψη βλέπω. Ας ελπίσουμε ότι ο επερχόμενος πόλεμος θα τους ξυπνήσει όλους αυτούς.

πηγή*

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog