Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Με 3D εκτύπωση έσωσαν το πρόσωπο δίχρονης (βίντεο)

- Advertisement -
Η ιστορία της Violet Pietrok είναι τόσο συγκλονιστική, όσο και ενδεικτική για το ενδεικτική για το πόσα μπορεί να πετύχει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών…

Η 2χρονη Violet γεννήθηκε με μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, που ονομάζεται Tessier και η οποία προκαλεί τα οστά στο πρόσωπο να αναπτύσσονται με τέτοιον τρόπο, ώστε να απομακρύνονται τα μάτια μεταξύ τους.
Επειδή η πάθηση αυτή είναι τόσο σπάνια, δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί που έχουν εμπειρία με την χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης του προβλήματος. Αλλά ένας πλαστικός χειρουργός που βρίσκεται στη Βοστόνη, ο δρ John Meara, έδωσε ελπίδα στους γονείς της μικρής Violet.
Είχε εκτελέσει στο παρελθόν τέσσερις σχετικές επεμβάσεις σε μικρά παιδιά με παρόμοια προβλήματα. Για την περίπτωση της Violet, ο δρ Meara και οι συνεργάτες του χρησιμοποιήσαν την μέθοδο της 3D εκτύπωσης για να δημιουργήσουν ένα ακριβές αντίγραφο/καλούπι του κρανίου της Violet. Στη συνέχεια, έκαναν όλη την προεργασία της επέμβασης σε αυτό, χρησιμοποιώντας το σαν ένα “γλυπτό”, σκαλίζοντας μέρη των οστών του “κρανίου” με τέτοιον τρόπο, ώστε να φέρουν τα δύο τμήματα του κρανίου της Violet πιο κοντά, για να καλυφθεί το “κενό” ανάμεσα στα μάτια της.
Έτσι, την ώρα της επέμβασης, γνώριζαν με ακρίβεια ποια σημεία έπρεπε να διορθώσουν και με ποια ακριβώς τεχνική για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το οποίο, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, ήταν απλά συγκλονιστικό…



Πηγή:

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog